DYS ekranına bu hafta "SAĞLIK RAPORU HK." satırı eklendiği için bugün tekrar SGK'ya gittim. İlk başta "değişiklik yok, sizin rapor henüz gelmemiş" dediler, ısrarla bu hafta ekranda bir değişiklik olduğunu söyleyince, "bir inceleyelim" diyerek başka birilerine daha danıştılar. Sonuç: 23 Ocak'ta sevk olduğum ve 1 hafta sonra kurula girdiğim hastanenin raporu henüz bu hafta gelmiş. En azından gelmiş! Tekrar bir form doldurttular ("yaşlılık aylığı bağlanması için tespit" gibi bir kutuyu işaretlediler). Ocakta ilk başvurumda galiba aynı formu doldurmuştum :/ Neyse, rapora bakmak istedim, oran değişmiş mi dedim, "bizim raporlarımızda oran yazmaz, bir şey çıkaramazsınız bu yazanlardan, kararı kurul verecek" dediler. Koklear implantlı olduğum yazıyor mu, diye sordum, o bilgi de raporda olmaz dendi? Ee ne yazıyor öyleye raporda diye ısrar edince raporu gösterdi, ne bir oran ne de herhangi bir ayrıntı görebildim. Kurul neye göre karar veriyor, önceki raporlardaki veriler dikkate alınıyor mu vs. diye sordum ama tatmin edici bir bilgi alamadım. Kurulda yığılma olduğunu, sonucu almamın az 3-4 ay süreceğini, başka bir şey yapmama gerek olmadığını, onların beni bilgilendireceğini söylediler. Gelen sonuç olumlu olursa emeklilik başvurusunu yapabilirmişim. Neyse, DYS ekranını tekrar kontrol ettim, şimdi "TESPİT - BSK DOSYA GÖNDERİMİ" satırı eklenmiş. Ret cevabı alan arkadasların işlemleri nasıl bu kadar hızlı tamamlandı anlamadım, sanırım ben birkaç ay bekleyeceğim :/