Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni yönetmelikteki Tam-Kısmen Bağımlılık neye göre belirleniyor?

Muyo

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
1
sakatlık oranı cetveli'Nde tam bağımlılık ve kısmen bağımlılık neye göre belirleniyor, örneğin tam bağımlı rapor almak için hastanın durumunun nasıl olması gerekiyor.... şizofreni hastasına da tam bağımlı raporu verilir mi, sonuçta ayakta geziyor ama düşünceleri bozuk...

Ozaprin 20 mg,dideral, rivotril ve haftada bir clopixol iğne.

Muyo
rivotril kac yildir kullaniyorsun kardes bende 1mg zanax kullaniyorum

Muyo arkadaşım yeni yönetmelikle tam bagımlı kısmi bagamlı diyerek biraz bunun önönü kestiler gibi geliyor bana

1 yıldır geceleri alıyorum, bağımlılık yapıyormuş

İlaçlar mahvediyor,irademi kullanamıyorum, çalışmam imkansız sadece ayaktayım.evliyim ,ya kurum yeni rapor isterse diye hep düşünüyorum.illa ölmek mi lazım...

Şizofreni hastalık oranları eskiden 2 taneydi
%45 ve %80.

Şimdi araya bir de %65 kısmi düzeleni eklediler.

Bu nedenle % 65 kısmi düzelen ibareli raporu olanlar
özellikle Evde Bakım için başvuranlar zor durumda olacak.

Muyo

Kardeş sorması ayıptır hem evlisin hem çalışmıyorsun nasıl geçiniyorsun ve eşin ne diyor bu duruma?

Evde bakım maaşı alıyor eşim.evlendikten sonra başımıza geldi.sizofreni olacağımı bilseydim zaten kesinlikle evlenmezdim...

2 tane...vede onlarda geçme olabilirmiş.en çokta bundan korkuyorum...

Muyo

Siz yine de kötü düşünmeyin illa geçecek diye bir şey yok örneğin dedemden bana geçmiş ama kardeşime ve teyze çocuklarıma geçmemiş yani piyango bana çıkmış. Ama tabiki çocuklarınıza geçmese bile onlar da çocuk sahibi olacakları zaman korkacaklar. O kadar uzun vadeli düşünmeden çocuklara geçmemesi sizin için olumlu olacak sanırım.

İnşallah geçmez.allah başka türlü uygun görürse de yapacak birşey yok.

Üst Alt