Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeniden özürlü raporu almak için ne yapmalıyım?

jöncumhur

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhabalar özellikle size bişey sormak istiyorum. Becker müsküler distrofi rahatsızlığım var .Benim %40 özürlü raporum vardı. Asker için elverişli değil raporumda var. Sonra özürlü işçi oldum valiliğe üst yazıyla vergi indirimi için yazıldı sonra hastane bu sefer %34 özürlü raporu verdi. engel oranları değişti dediler.Sonra da üstüne pek fazla düşmedim. Sonra normal kpss sınavıyla memur oldum. Ama zamanla yaş ilerledikçe bacak kaslarımda sıkıntı yaşamaya başladım. yeniden sağlık raporu almak istiyorum. Direk hastaneye mi başvurmam gerekiyor yoksa il sağlık müdürlüğü aracılığıylamı başvuracağım yardımcı olursanız sevinirim iyi günler

Hastahane başvuru yapacaksınız hastalığınızı iyi anlatın dr

Daha önceden raporunuz olduğu için hastane kabul etmiyor il sağlık müdürlüğüne gidin ama itiraz etmeyin hastalık ilerlemesi olarak müracaat edin itirazda 2 hastaneye birden sevk ediyorlar

teşekkür ederim il sağlık müdürlüğünü aradım raporlarınla birlikte gelin değerlendiririz dedi. Ayrıca il sağlık müdürlüğüne hastalık ilerlemesiyle ilgili olarak yazılan dilekçe örneği var mı

Engel Oranımın yükselmesi

Benim 2005 de alınmış yüzde 40 engelli raporum var 2008 de yeni yönetmelikden sonra engel oranımı yüzde 36 yaptılar.
Artık sıkıntı yaşadığım için rapora itiraz ettim. Son hakem hastane yüzde 52 engel raporu verdiler. Benim haklarım neler bu haklarımı bilmek istiyorum. Ayrıca erken emekli olabiliyormuyum. Şimdiden teşkler.

Geçmiş olsun jöncumhur. Öncelikle vergi muafiyeti için çalıştığın şirketin muhasebesine bildir vergiden düşürüp engelli kadrosuna alsınlar. Daha sonrada çalışma süren ve prim günün kurtarırsa emekli olabilirsin, ama yinede 14-15 yıl sigortalılık süren olacak ve 3600 gün sigortan olması gerekiyor.

Üst Alt