Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeniden rapor almak için bekleme süresi var mı?

tahir_peker

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
ben özürlü raporu için hastaneye basvurdum % 25 rapor verdiler .sonra itiraz ettim baska hastanede %38 aldım .sonrada hakem hastanesinde % 35 verdiler.tekrardan özürlü raporuna basvurmam için herhangi bir bekleme süresi var mı?yoksa hiç gitmedigim baska bir hastaneden sıfırdan basvuru yapabilir miyim? simdiden tesekkürler

bende de buna benzer bir sorun var. ilk hastane %32 ikinci hastane %20 verdi. daha sonra dilekçe verdim hakem hastaneye gittim orada tekrardan %32 verildi ama psikiyatri kısmına 6 ay sonra kontrol yazıldı(bu arada görme problemim var)ki doktorum %25 vermesine rağmen heyet yazdı 6 ay sonra kontrolu.
hakem hastane raporu kesin rapor ise bu kısımda neden 6 ay sonra kontrol yaızılıyor ve eğerki 6 ay sonra itiraz-dava etmem gerekiyorsa hangi yolları izlemeliyim?

Şansınızı deneyin. Bazen sisteme girilmediği oluyor raporların, ya da hastane çalışanları tarafından gözden kaçabiliyor... Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip rapor almayı deneyin... Yalnız, raporu herhangi bir kuruma vermiş miydiniz? Onların kayıtlarına geçmişse, yeni rapor alsanız da onlar sizi yine başka bir hastaneye sevk etmek isterler... Ben olsam 6 ay kadar bekler, ondan sonra yeni raporla süreç başlatırdım.

hasaner; işin içine psiolojik değerlendirmeler girdiğinde kurumlar ille de kontrol muayenesi şerhi koyuyor. Bu konuda yapılabilecek bir şey yok maalesef.

yok hocam hakem hastanesinde % 35 alınca zaten raporu herhangi bir kuruma vermedim.

6 ay beklerdim derken.hakem hastanesinden sonra tekrardan rapor basvurusu yapmak için 6 ay bekleme süresi mi var hocam ?

Normalde hakem hastanesi rapor verdiğinde bu rapo sisteme işlenir ve başka bir hastaneden rapor almak istediğinizde bu bilgi memurun ekranına düşer... Bu nedenle de size "yakın zamanda rapor aldığınız için yeni rapor alamazsınız" derler (bazen bu sistem aksayabiliyor).

Onun için 6 ay beklerseniz, sistemde o kısıtlama kalkar diyorum...

peki anladım hocam ben yinede sansımı deneyeyim ne olur ne olmaz.sistem aksamıs olurda beni kabul ederlerse bi sıkıntı olmaz mı?

peki sayım Oturan Boğa yönetmenim ben bu 6 ay süre dolduktan sonra nereye dava açacağım yada itiraz edebileceğim? yoksa sadece psikiyatramı çıkacağım sadece? sonuçta bu kesin rapordu? yoksa herşeyi silbaştanmı alacağım? iananki yolumu bilmiyorum?? yardım lütfen bir yok gösterin bana

hocam rahatsızlıgım kalcalarımda protez var .5 ay önce gönderilmistim hakem hastanesine .ama simdi hastalıgım ilerledi protezden dolyı hreketler iyice kısıtlandı ve romatizmam arttı.bugun hastaneye gittim siz zaten rapor almıssınız tekrar alamazsınız dedi görevli bayan.ne yapmam gerek?

Hakem hastaneden alınan rapordan sonra yeni rapor için başvuru yapılabilir mi?

Yaklasik 5.5 ay once Hakem hastanesi olarak gittigim hastaneden % 38 rapor aldim.tekrar.sifirdan basvuru yapmak icin 6 ay beklemen lazim diyordu baza arkadaslar ama hastaneye sordum tekrar basvuru yapamazsiniz dediler.isin aslini bilen var milutfen yardim edin

tahir arkadaşım sen sonuncu hakkınıda hakem hastanesinde kullanmışsın senin tek bir şansın var o da şu biraz bekle zate şuan rapora müracat edemezsin ama bi 6 ay geçsin yönetmelikte 13. madde var ama bu yönetmelik 25 ocakta yayınlanan yönetmelik değil bi 6 ay geçsin il sağlık müd git deki 13. maddeye dayanarak yeni rapor çıkarnak istiyorum ama burdada şu olay var bi hastalığının ilerlediğini veya başka bi hastalık oluştu diye dilekçe yazman gerekecek nerden biliyorum bende 2009 3. ve hakem hastane olarak 52 oranında süresiz rapor aldım ama başka hastalıklarda çıkınca ben hiç ilsağlığa gitmeden hastaneye müracat ettim keşke etmez olaydım eski raporumda olan bi hastalıktan verdikleri oranı sildiler başka hastalıktan 20 aldım ve 2 yıllık oldu şansına ama ben bunla kalmadım raporu veren hastaneyi şikayet ettim hastanede savunmasını yazmış bakalım konuştum pazartesi günü arayacağım ne olacak hayırlısı

yada şunu yapacan mahkeme açıp adli tıp kurumuna sevkini istiyecen oda bayaı bi para gerektiriyor ben bi olay için sgk yı mahkemeye verecektim daha açılış olarak mahkeme ilk başta 75o tl artı 250 tl artı adli tıppa sevk için 300 tl hesap çıkarmıştı 20122 yılı için bende durdurmuştum

abi il saglık müdürlügün gittim .direk hastaneye gitmen lazım dediler pazartesi hastaneye gidip durum degisikligi alcam .bakalım .Allah senin de yardımcın olsun insallah olur

ama direk hastaneye gidersen daha önceden özürlü sayılmadığın için senden masraf isterler en iyisi sen illa baş vuracam diyorsan sdvye git sevk almaya uğraş sevksiz gidersen hastaneler kendi kafalarına göre 150, 200 tl gibi rakamlar istiyorlar

kaymakamlıklardaki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları onlar sevk ederse ücret ödemezsin

hakem hastanesi hakkında yardım

merhaba ben sekiz ay önce hakem hastanesinden % 38 rapor aldım .tekrar heyete girmem için ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim

OturanBoğa
abi merhaba
dün bursa şevket yılmaz araştırma hastanesine vergi indirimden yararlanmak için başvurdum.ağır osas tan %35 aldım ama astım hastalığıma doktor oran vermedi.sağlık kurulu %40'ı geçmediği için evraklarımı teslim almadı.ikinci müracaatımı ne zaman yapmam gerekiyor.

Üst Alt