Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeniden rapor almaya çalışıyorum, görüşlerinize ihtiyacım var..?

ozghcttpli

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
8
Uzunca bir yazı olacak okuyup ilgilenen ve cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

1999 yılında %40 ortepedi sol ayak polio nedeniyle rapor almıştım ve bu raporla ötv indirimli araç alıp halen kullanmaktayım. O raporlar engelli olarak 2004 yılından beri özel sektörde çalışmaktayım. O yıllarda daktilo ile raporlar yazıldığı için raporda yer alan sürekli ibaresi kısmındaki işareti son seferde polise gösterip ikna edebilmek için akla karayı seçtim. Zar zor tanıdıklar vasıtasıyla ikna oldu. Bu sıkıntıları tekrar yaşamamak için yeniden rapor başvurusunda bulundum, tabi bu arada yeni rahatsızlıklarımda oluştu.

Numune hastanesine giderek geçtiğimiz hafta başvurumu yapıp işlemlere başladım. Ortopedi için tablo 3.4'e göre %36 olduğunu söylediler son oranın, sol kulağımda %8 duyma kaybı var. Bunlara 5 kilo alırsam obezite (%20), gut %10, hipertansiyon %10 ile balthazar hesaplaması yaptığımda %62 gibi bir rapor alabilirim gibi görünüyor.

Sorularıma gelecek olursak :)
1- Kilo nedeniyle şeker içinde ilaç kullanıyorum, numune hastanesindeki bankodaki bir bayan şeker ile ilgili yeni bir düzenleme olduğunu ve şekeri dahil edersem ötv indiriminde sıkıntı olabilir bir araştırın dedi. (araştırdım ben birşey bulamadım)
2- Obezite nedeni ile raporda sürekli ibaresinde sıkıntı olur mu? Belli aralıklarla kontrole gelmemi isterler mi?
3- Malulen emeklilik için de araştırmalar yapıyorum. İnternetteki emeklilik maaş hesaplama sitelerini bir türlü beceremedim. Yaklaşık ne kadar maaş alabileceğimi öğrenebileceğim bir yer var mı? Fiziksel ve psikolojik olarak yıpranmakta olduğum için malulen emeklilik konusunu ciddi bir şekilde düşünüyorum. Fikir ve önerilerinizi rica ederim.
malulen emeklilik olmasa bile %60 üstü ile şu an 20 yıl olan yıl kıstasım en azından 18'e düşecek.
4- Numune hastanesine başvuru sırasında ne için başvuruyorsun dediler bende 8 ay sonra araç değişimi olacağı için ötv'yi yazdım, ve bunun üstüne 300 tl istediler. Forum yöneticilerinden bir arkadaş bir başlıkta ayrı konular için ücret vermeden dilekçe yazarak raporları hastaneden çoğalttırabileceğimizi yazmıştı. Bu konuda ne önerirsiniz?

Son düzenleme:
Obezite ile ilgili rahatsızlığınızı cikardiginizda toplam rapor oraniniz %40 ın altına düşmuyorsa mantiken bir sorun olmaz diye düşünüyorum raporu aldığınız hastaneden detaylı bilgi alın

Bir kaç haftaya kalan muayenelerimi tamamlayacağım sonucu paylaşırım, hala sorularıma cevap aramaya devam ediyorum bir yandan da.

Üst Alt