Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yenileyen depresif bozukluk ile engelli raporu alabilir miyim?

jansetyy

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
selamlar ben 20 yıla yakındır depresyon tedavisi görüyorum en son ekt yapıldı raporlu ilaçlar 1 yıl süre ile verildi.: F90.0-AKTİVİTE VE DİKKAT BOZUKLUĞU;F33.9-YİNELEYEN DEPRESİF BOZUKLUK, TANIMLANMAMIŞ;F33.1-YİNELEYEN DEPRESİF BOZUKLUK, ŞİMDİKİ NÖBET ORTA ŞİDDETLİ
doktorum epikriz raporunda bu şekilde belirtti. 2 Temmuzda heyet karşısına cıkacagım.acaba engel oranı alma sansım var mı? bel fıtıgı ,hipotroızım ve duyma kaybım var işitme cihazı kullanıyorum,tek tek girdigimde kulak burun bogaz doktoru 20 rakamını gördüm. dostlar yuzde 40 ı aşarmıyım? Herkese geçmiş olsun.

İşitme kaybın tek kulakta mı var sadece

İşitme testini atarsan kaç oran alırsın hesaplarım

Psikiyatriden en aşşağı 20 oran alırsın tahminim 20 yi de geçer

Bel fıtığı ister iki tane olsun ister 3 tek oran veriliyor 8 de ordan alırsın

Dediğim gibi işitme testini atarsan onu da hesaplarım

Malulen emekliliğe başvurduk Total işitme kaybi Total konuşma kaybı yazdılar raporda SGK 60 altındadır diye ret etti bilgin varmı nasıl olur

malesef O kadar depresyondaydım ki işitme testine hiç bakmadım Ama kulak burun boğaz doktoru kulak burun boğaz muayenesine bir şeyler yazıp 20 yazdı kulağımdan üç kere ameliyat oldum içi kulağımda da işitme kaybı var

Malulen emekliliğe başvurduk Total işitme kaybi Total konuşma kaybı yazdılar raporda SGK 60 altındadır diye ret etti bilgin varmı nasıl olur

Ben devlet memuruyum öğretmenim 19. yılımı da tamamladım emekli olmak için istiyorum

@(Gölge),
İki kulakta da işitme kaybı total seviyede ise ve ayreten tedavi ile düzelmiyorsa 52 oran alınır ama konuşmaya da ayrı oran verilmek zorunda senin oranın 60 altında kaldı ise o yüzden red vardır

Sadece tek kulakta varsa 12 oran verilir fazlası verilmez ve işitme kaybı neden oldu zarda mı bir problem var

@hsnsarix433,

İki kulağımda da işitme kaybı var iki kulağıma da cihaz önerildi ama ben sadece bir tanesinde kullanıyorum çok fazla sese tahammül edemiyorum doktora kulağımda üç kez ameliyat olduğumu söyledim içimdeki kemiklerin değiştiğini zarların değiştiğini söyledim çocukluğumdan beri işitme kaybı olduğumu belirttim konuşmamda herhangi bir bozukluk yok

@jansetyy,

Dediğim gibi test olsa hemen söylerdim ne oran aldığını ama ikisinde de kayıp varsa dediğin gibi 20 felan alabilirsin

Atipik psikoz + yinelenen depresif bozukluk tanılı %52 engelli raporum var
Malulen emeklilik için ne yapmam gerek. Son zamanlarda şekerim de yüksek çıkıyor şeker ilacı kullanıyorum. Onu da eklesem %60 ı tutar mı

@Micro123,

Şeker 30 veriliyor diye biliyorum açlık tokluk şekerini ölçtür tanı alırsan olur diye tahmin ediyorum

@hsnsarix433,
İşitme engelli hem duymuyor hem konuşamiyor bunların emekliliği nasıl olur malulen olması için listede denge kaybı falan yazıyor olması için

Üst Alt