Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yere düşüp sandalyesine kendi transfer olabilen var mı?

zorlu

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Yere düştüğünde veya herhangibir nedenle yere oturan ve sonrasında yardımsız bir şekilde tekerlekli sandalyesine geçebilen varmı geçiş tekniğinizi tarif edermisiniz..

yerden değil ama yataktan transferlerimi yapıyorum.. yataktan sandalyeye gecerken ayakları indiriyorum sandalyenin ayak konan kısmına sonra bir elimle yataktan diğer elimle sandalyenin uzak kısmından tutup keldimi kaldırıp sandalyeye koyuyorum.. sandalyeden yataga gecerkende önce sandalyenin ön tarafına kalçamı getirip, sonra bi el yatak diğer el ile gene sandalyenin uzak tarafından destek alıp kalca kaldırılıp yataga..

bu arada yatak yada koltuk sandalyeden yuksek olursa daha rahat edersini sandalyeden alçak yerlere gecmek kolay fakat sandalyeye dönmek zor..
yerden sandalyeye gecenler gordum ama ben beceremiyorum, biraz zayıf olmak lazım ve gözü kara..

ben bu dediklerinizin hepsini desteksiz yapabiliyorum zaten benim öğrenmek istediğim sandalyesinden yere oturup tekrar sandalyesine desteksiz gecebilen varmı...

yanlız kalp sen sandalyeden koltuğa koltuktan yere geçmeyi anlatmışın ben yolda düştüm diyelim koltukmu arıcam yolda...

youtube da wheelchair transfer arat

ama sandalyede cok onemli

sanırım buldum baya bi beceri istiyor
teşekkür ederim arkadaşlar
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=J_Mg1SNXvJc"]YouTube - floor to wheelchair transfer[/ame]
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=VjBc-ExUG9A[/ame]

sokakta veya evde yardımsız demişim dikkat ederseniz... yani mümkün olduğunca desteksiz demişim bunu daha nasıl acabilirim

biraz cesaret birazda sıkı çalışmayla olur heralde o yapanların bizden ne fazlası var...

kolların epey güçlü olması lazım
ben zorlayınca yapabiliorum ama epey zorluyor

gerginlik yokki ortada yanlış anlaşılma oldu sadece bana yardımcı olmaya çalışan kimseyle gerginlik yaşamak istemem...
yardımcı oldugunuz için sağolun.....

Böylesi durumlarda kendi başınıza kalkmak sağa-sola çarpmaya ve yaralanmaya neden olabilir. O yüzden başkasından yardım alma seçeneği varsa mutlaka yardım alın.

Üst Alt