Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yerel seçimlerde oyunuzu kullanmak için gerekli girişimde bulunmayı unutmayın

Levent54

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
4
Bilindiği gibi önümüzde Mahalli idareler seçimleri var. Bilhassa Fiziksel Engellilerin oy kullanma konusunda yaşadığı sıkıntılır bilinmektedir. Birçok fiziksel engelli bu yüzden oy kullanamamaktadır.
Anayasal bir hak olan bu hakkımızın engellenmemesi çin sürekli uğraş vermekteyim.

Bu konuda fiziksel engelli olarak yapmanız gereken Bir an önce raporunuzuda ekleyip, bir dilekçe ile İlçe Seçim kuruluna kısa sürede baş vurmanızdır. Bu yolla seçim günü sandık yetkilileri sizlere yardımcı olacaktır. Geçen seçimde bu baş vurum nedeniyle sandık görevlileri aşağıya kadar inip oyumu arabamda kullanmama imkan tanıdılar.

Bir an örce baş vurunuzu yapınız.

Geçen seçimlerde ben hiç bir girişimde bulunmamıştım, oy kullanacağım seçim sandığı da bilmem kaçıncı kattaydı.
Seçim günü gitttim, kardeşim sandık görevlisine gitti, görevli aşağıya yanıma geldi kağıt ve mühüle, kullandım oyumu, kardeşimle beraber gittiler, sandığa attılar. Bu yıl da aynı şeyin olabileceğini düşünüyorum. Görevli iner aşağıya...

Bülent bey, sizin görevli ya anlayışlı bir kimseymiş yada geçen dönemde yaptığımız çalışmanın iyi bir sonucu olmuş.
Ancak her kez bu kadar şanslı olmuyor. Ben Seçim Kurulu Başkanlığı ile yaptığım yazışmalar ve görüşmeler sonucu bu yola baş vurdum.Onların talepleri bu yönde baş vuru yapmamız şeklindedir. Bu ayni zamanda bir hak arama yolu olup, katılımın artması ile daha akıllı çözümler bulanacaktır sanırım.

Çok güzel, doğrusu sizin dediğiniz gibi, ama bana hiç kimse bi oy için rapor çıkarttıramaz :) Yani, uğraşamam o rapor işleriyle...

Valla, öyle bi cıngar çıkartırım ki, bana oy kullandırtmayacak adamın alnını karşılarım :) Şaka bir yana, bu güne dek hep kullanabildim. Hiç bir sorun olmadı...

Yanlış anlaşıldı herhalde, oy kullanmak için yeni bir rapor alınması gerekmiyor. Elinizde olan tarihi önemli değil herhangibir nerenle almış olduğunuz bir engelli raporu eklemeniz yeterli. Yoksa yeni bir rapor istenmesi gibi bir durum kesinlikle yok.

Ben de öyle anladım, ama bende rapor olmadığı için, kendi açımdan söyledim o sözü...

Sayın dostlar,
Yine bir seçim sürecine girmekteyiz. Oy kullanacağımız mekanların uygun olması çok önemli. Bu nedenle öncelikle Muharlıklara baş vurun. Orada bu konu ile ilgili başvuru dilekçe örnekleri olması lazım (yoksa muhtarınızı uyarın, temin etsin) bunu düzenleyip muhara bırakın. Muhtar bunu seçim kuruluna iletmesi gereklidir. Baktınız muhtar ilgisiz bu dilekçeyi siz ilçe seçim kururluna bizzat veya posta ile mutlaka iletin. Muhtarda belirtilen dilekçeyi temin edemesse normal bir dilekçe ile ilçe seçim kururluna baş vurun. seçim kurulları önlem alıyorlar veya almak zorundadırlar. İhmal etmeyin.

Belki tekrar olacak ama hatırlatmakta yarar var.

Seçimde engelli vatandaşlar için önlem[/U][/B]

Mart 20, 2015 - 11:55:00
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engelli vatandaşların genel seçimlerde oylarını rahat kullanabilmeleri için gerekli önlemleri aldı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığın, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Milli Eğitim Bakanlığı ile engellilerin seçme hakkını kullanmalarını kolaylaştırmak amacıyla birtakım düzenlemeler gerçekleştirdiği bildirildi.
Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, engelli seçmenlerin oylarını rahatlıkla kullanabilmeleri için sandık ataması yapıldığı, görme ve ortopedik engellilerin listesinin de elektronik ortamda YSK'ya verildiği belirtildi.
Bilgilerin seçmen kütüğüne işlenip muhtarlık bölgesi askı listelerinde "E" harfi ile gösterildiği vurgulanan açıklamada, engellilerin "www.ysk.gov.tr" adresindeki "Yurt İçi Seçmen Sorgulama" bölümüne gerekli bilgilerini girerek, engellilik durumlarını sorgulayabilecekleri hatırlatıldı.
Engelli seçmenlerin sorgulama ekranına elektronik posta adreslerini veya cep telefonu numaralarını kaydetmeleri durumunda, seçimlere ilişkin YSK'dan yapılacak bilgilendirme mesajlarını da alabilecekleri ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"YSK'nın internet sayfası Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün de katkılarıyla görme engelli vatandaşların kolayca erişebileceği hale getirildi. Engellilik durumları 'Yok' görünen engelli vatandaşlar ise (ortopedik ve görme) 27 Mart 2015'e kadar YSK'nın sayfasında bulunan 'engelli beyan formu' ve 'kimlik fotokopisi' ile bizzat veya bir yakını aracılığıyla ilçe seçim kuruluna veya ilçe seçim kuruluna gönderilmek üzere muhtarlığa başvurabilecekler. Başvuru sonucu engelli vatandaşlar da 75 yaş ve üzeri vatandaşlar gibi oylarını aile bireyleri ile birlikte sandık kurulan yerlerin giriş katlarında kullanabilecekler.
Ayrıca oy kullanmak isteyen engelli, gebe, hasta ve yaşlı vatandaşlarımız bekletilmeden öne alınacaklar. Görme engelliler, felçliler, elleri eksik olanlar veya bu gibi bedensel engeli açıkça belli olanlar akrabalarından birinin, akrabası yoksa diğer herhangi bir seçmenin yardımı ile oyunu kullanabilecekler. Bir seçmen sadece bir engelliye yardım edebilecek, birden fazla engelliye yardım edemeyecek. Öte yandan engelli seçmene yardım edenlere de öncelik verilebilecek

Arkadaşlar geçen yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Y.S.K ya engellilik durum beyan formunu doldurup vermeme rağmen oy kullanacağım sandık 3. katta olduğundan oyumu kullanamadım.Sandık başkanına tekerlekli sandalyede olduğum ve yasal olarak Y.S.K nın sitesinden sorgulandığımda engelli olarak göründüğüm bildirilmesine rağmen verilen cevap aynen tıpış tıpış gitmem gerektiği onları ilgilendirmediği cevabını almış yakınlarım.İlçe seçim kurulu müdürü aranınca kendisi geldi yapılan incelemede engelli olarak göründüğüm ama yapabileceği birşey olmadığını gel istersen sırtımda taşıyayım oyunu kullan gibi cevap verildi.Emniyet görevlilerine tutanak tutunda hakkımı arıyayım deyince polemik yapmamam tutanak tutamıyacaklarını söylediler.BIMER e yazdım gelen cevap engellilerin oy kullanabilmeleri için her türlü imkanın sağlanması gerektiği ve dolayısıyla benim haklı olduğum ortaya çıktı.
Mahkemeye versem ilçe seçim kurulu başkanı değil devlet tazminat ödüyecek bunu biliyorum.Devlet en iyi kanunu da çıkarsa olay zihniyette bitiyor.Bütün yazışmalar elimde ama tazminatı ve cezayı devlet değilde olayın sorumluları ödese gönül rahatlığı ile uğraşıcam.Bu seçimdede bakıcam hala Y.S.K da engelli görünüyorum ama değişen birşey olacağını da sanmıyorum.

Arkadaşlar geçen seçimlerde sorun yaşadım bimere şikayet ettim sonuç 0. Önceki seçimlerde sandık görevlisi oyumu arabamda kullandırdı diye muhalefet partisinden biri şikayet etmiş, iyi niyetine karşılık görevliye soruşturma açılmış. Son seçimde görevli araçta değil sandıkta oy kullanacağımı söyledi durumu açıkladı. Hatta merdivenlerden abimle birlikte beni taşımayı önerdi. Kendisine teşekkür edip reddettim. Oyumu isteyen oyuma değer veren çözüm üretir. Sağlık hizmeti bile ayağımıza gelirken oy pusulasının okul kapısına gelmesi niçin sorun oluyor. Üstelik görevliler bu hizmetten gocunmazken partiler arası çekişme yüzünden engel olunuyor.

Üst Alt