Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yerimde duramıyorum! Bu neden olur?

Konular
28
Reaksiyonlar
2
Benim net tanım olmamakla beraber antipsikotik(abifly) ve antidepresan(prozac) kullanıyorum. Kullandım kullanalı yerimde duramıyorum bir türlü. Okulda derste 40 dakika zor duruyorum. Bu durum ne kadar sürecek? İllallah dedirtti bir aydır. Tam anlamıyla ders bile çalışamıyorum. Doktorla görüşmem ta ayın yirmi sekizinde olduğu için söylemem zor. Numarası da bulunmamaktadır.

1 aydır kullanıyorum bu ilaçları

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

[FONT=Arial]Tüm ilaçlar gibi PROZAC'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.[/FONT]
[FONT=Arial]Aşağıdakilerden biri olursa, PROZAC'ı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:[/FONT]
[FONT=Arial]
-Herhangi bir zamanda kendinize zarar verme ya da intihar gibi düşünceleriniz varsa
[/FONT]

[FONT=Arial]-Döküntü fark ederseniz ya da kaşıntı, dudaklarda/dilde şişme veya hırıltı/nefes darlığı gibi bir alerjik reaksiyon meydana gelirse,[/FONT]
[FONT=Arial]-Kendinizi huzursuz hissediyorsanız ve hareketsiz duramıyormuş ya da oturamıyormuşsunuz gibi geliyorsa, akatizi adı verilen bir durum ortaya çıkmış olabilir; PROZAC dozunu artırmanız kendinizi daha kötü hissetmenize neden olabilir.[/FONT]
[FONT=Arial]-Cilt renginiz kırmızıya dönmeye başlarsa ya da çeşitli deri reaksiyonları gelişirse veya cildinizde kabarcıklar ya da soyulma varsa.[/FONT]
[FONT=Arial]
Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.
[/FONT]

[FONT=Arial]
Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin PROZAC'a karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.
[/FONT]

@vakanüvis_faruk

abilify da yerinde duramama yapar başlarda
3-4 ay sonra geçmesi beklenir
geçmiş olsun

mmmy1983 Epinefrin mi var içinde?

ABILIFY
Özellikle yüzde istemsiz ve tekrarlayan kas hareketleriniz varsa,
Anormal kas hareketleri ve/veya ilaç kesilme belirtileri açısından risk altındadırlar. Bu belirtiler hakkında detaylı bilgi için doktorunuza danışınız.

Hiç hareketlilik ile ilgili belirtileri mevcut değil.

kardeşim yukarıda da yazılı okursan Doktora başvur yada al ilaçlarını eline Acilden bir hastaneye giriş yap.

TahaAY

kardeş ben ilacı altı ay kullandım bende huzursuz bacak sendromu ve düşme hissi yaptı.
bir yerde dururken tutunma isteği doğuyordu.
sen ilacın yazdığına bakma kişiden kişiye farklı yan etkiler görülebilir.
şuan kullandığı ilaçta bende çok farklı bir yan etki gösterdi,doktoruma söyleyince ilk kez karşılaştım dedi şaşırdı.

Üst Alt