Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yerli İşitme Cihazı markası yapılıyor. Önerileriniz nelerdir?

Gazihan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba.Ben elektrik elektronik mühendisiyim.Türkiye'de yerli bir işitme cihazı markası olmamasından dolayı işitme cihazı fiyatlarının yabancı kura endeksli olarak sürekli arttığını görmekteyiz.Bu duruma çare olarak ben ve ekibim uzun bir süredir ülkemize yeni ve yerli bir işitme cihazı markası kazandırmak için çalışıyoruz.İlk prototipimizi tamamladık.Farklı teknolojileri cihaza entegre etmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.Girişimcilik programlarından ve TÜBİTAK tan bu konuda destek almaya başladık.Amacımız engelli vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermektir.Benim de dedem ve babaannem işitme cihazı kullanıyor bu sebeple yaşadığınız sorunları biliyorum.Forumdaki arkadaşlardan isteğim bize bu konuda yardımcı olmaları.Sorularıma cevap verirseniz bana çok yardımcı olacaksınız.
1.Kullandığınız cihazın markası ve modeli nedir ?
2.Bildiğiniz kadarıyla markaların güncel olarak en düşük ve en yüksek fiyat aralığı nedir ?
3.Tecrübelerinize dayanarak hangi markanın avantajı ve dezavantajı nedir ?
Son olarak belirtmek isterim ki ikinci prototipimizi tamamladığımız taktirde gerekli test aşamalarına geçeceğiz.Yeterlilik sertifikalarını aldıktan sonra dijital işitme cihazı üretimine başlayacağız.
Dijital işitme cihazının dışında bu cihaza farklı sistemler entegre ederek farklı ürün kategorileri oluşturmak istiyoruz.Üzerinde çalıştığımız bazı yenilikler şu şekilde:
Mobil aplikasyon ve aplikasyon ile isteğe bağlı olarak ses seviyesi ince ayarı,gerekli durumlarda telefona bildirim gönderme,cihazın konum ve şarj bilgisini telefondan inceleyebilme,bebek odası ses aktarıcı,kapı zili ses aktarıcı ve bildirim,çağrı gelmesi durumunda telefon sesini cihaza aktarması,televizyon,akıllı asistan bağlantısı
Üzerinde çalıştığımız sistemler bunlar ayrıca pil ömrünü uzatmak amacıyla cihazın ışıkla kendi kendini şarj edebilmesi üzerinde çalışıyoruz fakat bu biraz zor ihtimal gibi gözüküyor.Sizin kullanıcılar olarak daha farklı istek ve önerileriniz varsa belirtebilirsiniz.Engelsiz bir yaşam dileğiyle sağlıcakla kalın.

ses seviyesi ince ayar:eek:bunu her isitme cihazi reklami bagirtiyor arkadas:eek:ama ne kadar dogru:(is ayarliyanin marifeti diyorlar ama.
siz mobil aplikasyon filanda cokta onemli degil bence.seslerin ince ayari uygulamaya en yatkin olani. iste budur deriz:eek:
cihazin konumu
telefona bildirim
bebek odasi ses aktarici
kapi zili ses aktarici
pil omrunu uzatma icin
kendini sarj edebilme
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:bu kadar seyi yukleyipte bizim kulaklara araba tekerlegi kadar buyuk seymi yapicksiiz;)gerci bunlar yazilimladir dimi.ama buyuk cihaz sevilmiyor bakin.
bide benim kurdugum bisi var, uygulanabilirmi orasini bilmem.
yazin sicaklarda kulak arkasi cihaz kullaniyorumya, BIDE COK ILERI ISITME KAYBIM OLDUGUNDAN TABI EN BUYUGU CIHAZ.
bu sicak havalarda kulak arkasi takmak istemiyorumone getiriveriyorum cihazi.
bunu sizde hani muzik dinlerken koca seyi takiyorlarya kulaga onun gibi yapsaniz kabinini olurmu.
kolAY GELSIN, BASARILAR DILERIM.
AMA SIZINDE BIZE UCUZUNA IS GORECEGINIZI HIIIC SANMAM.olsun yerlidir hic olmazsa.

Bahsettiğim özellikler tamamen yazılımsal sadece güç tüketiminden dolayı pil sorunu ortaya çıkarıyor.Şu an için kulak arkası cihaz düşünüyoruz kulak içi yüksek seslerde distorsiyon oluşumunu engellemesi çok zor oluyor ayrıca görüştüğüm odyologlar kulak arkasını tavsiye ediyorlar.Ses ince ayarına değinmek istiyorum.Cihaz ortamın sesine göre mikroişlemciyle çıkıştaki ses için yükseltme kademesini kendisi ayarlıyor.Ancak bukadar detaylı anlatabiliyorum burda 😀 Fiyat konusuna gelince; cihazın maliyeti satış fiyatına göre çok düşük ülkemizde cihazların pahalı olmasının asıl sebebi yabancı kurdaki artıştan kaynaklanıyor. Son olarak sorularıma tecrübelerinize göre cevap verebilir misiniz ?

cihaz iyi begenilir olursa varsin pili tuketsin. duymak icin bir pil kullaniysak iki pil kullanabiliriz:eek:
pahaliliga gelince hicte ummuyorum ucuzuna gelecegini:(cunku bi turkum diyen earnet varya bildigimiz, pekte fark yok yabancinin urettiginden. nede olsa montaji turk:eek:

otocon chili kullaniyorum.
simdilerde 5 6 bin liralardan bahsediliyor cihaz fiatlari. almaya korkar olduk. ama ne kadar pahali olsada cihazimiz bizim olmazssa olmazimiz.
baskaca sorduklariniz cihazlariayarlayanin marifeti diyorum.
kendi kendine cihaz sesi ayarlamasi muthis olurdu. ama bunu ne kadar saglikli yapabilirki

Earnet denemiştim cihaz bakarken sonra wideksi denince tamam dedim bu cihaz :)

Adamlar güzel cihaz yapıyo

Earnet markası alman patentli bir marka kuruluş aşamasında alman ortakla beraber kuruldu sonra bazı diplomatik sorunlar yaşamışlardı.Cihazların maliyetini düşündüğünüzde inanın bu fiyatlara şaşırıp kalırsınız.Tamamen yabancı kurla alakalı bir durum.Ayrıca hayati bir durum olduğu için ülkemizde para kazanma sektörüne dönmüş durumda.Devletin de kademeleri sektörü yeterince denetleyip kontrol altında tutamıyor.Çünkü rekabet ortamı yok tamamen dışa bağımlıyız bu konuda.

buyuk merakla bekleyecegim cihazinizi. elinizi cabuk tutun ama benim isime yaramayabilir:(
bir kulak koklear implantzede, bir kulaktz 95 100 db kayip. bu kadar ileri isitme kaybina hitap edebilirmi acaba sizin cihaz:(

Valla earnetı beğenmedim

Ses kalitesi yoktu

1) Sol Kulak: Koklear İmplant Kanso, Sağ kulak: Phonomed Kulak arkası.
2)1500-9000 bin.
3)Phonomed cihazında anlama yüksek ve ses daha berrak geliyor; diğer işitme cihazlarına göre! Bu yönden avantajlı. Gazihan

Gazihan Özel den bir şey soruyoruz dönmüyorsunuz! Sizin amacınız sadece kendi testiniz mi; bunu bir anlayalım! Pil de üretiyor musunuz ya da var mı diye sordum: hiçbir dönüş yapmadınız! İlgileneceksiniz bir zahmet komple ilgilenin.

OĞUZATAY

Öncelikle şunu belirteyim iş dolayısıyla foruma bakamadım ve mesajınıza cevap veremedim.Bu konuda önyargılı davranmamanızı tercih ederim.Burdan cevap vereyim pil üretmiyoruz ülkemizde henüz pil teknolojisiyle ilgili somut adımlar atılmadı ve pil üretimi bambaşka bir altyapı ve teknoloji gerektiriyor.Biz cihazımızda pil sorununa komple çözüm bulmak için çalışıyoruz ilk etapta şarjlı pil ilerleyen zamanlarda ise cihazın kendi kendini şarj edebilmesi üzerine çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.Ben konuyu var olan bir soruna çözüm üretmek amacıyla açtım.Bu sorundan en çok etkilenen de sizlersiniz.Karşılıklı bilgi alışverişi ve yardımlaşma ile soruna daha erken çözüm bulabiliriz.Siz yaşamış olduğunuz sorunları iletirseniz bizim görevimiz de bu sorunlara çözüm üretmek.

Eyvallah ta ön yargıyla alakalı değil; kaç gün önce sordum! İmplanta benzer cihaz yapabilirseniz bir de pil üretimi olursa çok iyi; yanlış anlaşılma için de kusura bakmayın: iyi çalışmalar. Gazihan

Üst Alt