Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yerli işitme cihazlarımız var mı?

ALİALİ

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaşlar ben 25 senedir işitme cihazı kullanıyorum. 5 yada 6 senede alabiliyoruz. yeni ve kaliteli cihazlar o kadar pahalı ki yanına bile yaklaşılmıyor.
21. yüzyılda yaşıyoruz türkiyede teknoloji alanında müthiş gelişmeler var ama nedense sağlık alanlarında faydalanmak istediğmiz medikal malzemeler hep ithal mallar .yerli medikal cihazlar yada aletler varda bizim mi haberimiz yokk.
yerli işitme cihaz markası kullanan yada bilen varsa bu konu hakkında paylaşalım lütfen

satlas :)
sen bu konuda bilgilisindir hadi marka ver :D

vallahi müge zorlama beni marka yazmamak için zor tuttum kendimi.aklımda olan markayı sende biliyorsun :)

bu sırada shukufe bu markayı denersen bizede haber geç nasılmış bakalım adamların markalarına bir kına yakmadıkları kaldı.

neymiş o marka neymiş neymiş neymiş :D

shukufe duramadı zaten söyleviyerdi markayı :)ailemizin yeni neşe kaynağı siser herkesin gönlü bundan ister nasıl reklam ama...

ahaha çok güzel kurmuşsun cümleyi :D

amaan banane ben napim siser
siser yoluna ben yoluma gider :p
:p

muge sen saylanmazsin bikerem bide durun bakalim belkide iyi bir cihaz deneyince size yazarim bide ucuz verirlerse yasadik
ek bir cihaza ihtiyacim var kulak tek olsada

bu hafta sonu oticon markası işitme cihazı denicem

arkadaşlar merhaba işitme cihazı alacaksanız. oticon,widex,phonax,siemens ve resaound almanızı öneriririm.

yerli işitme cihazı üretiyoruz diye gazetelere haber yapan firmalara güvenmeyiniz.en iyisi siz kullnıcılara sorun,onlar daha net bilgi verirler.yok dunyanın en ufak cihazını üretiyoruz.bilmem ne başlıklara kanmayınız.yerli ayaklarına yatanlar salında yerliden çok yabancılar...

Yerli işitme cihazı henüz üretilmedi. Yaptık diyenler ise yerli cihaz altında toplama cihaz satıyorlar. Yerli cihaz diyebilmemiz için en azında çip üretip, bize has yazılım geliştirmemiz gerekiyor. Hoparlör,mikrofon, faceplatte gibi parçalar avrupa da bile fason durumda zaten.

bu ülkede toplu iğne bile ithal edilirken yerli işitme cihazı yapılması zor.

Merhabalar earnet markası earteknik firması ismi altında türkiye' de Çorludaki Fabrikada Üretilmektedir. Earnet dışında anaton, helix ve audibel markalarının üretimi de earteknik bünyesinde yapılmaktadır. Earteknik bünyesinde yaklaşık 400 kişi çalışmaktadır. Yine Türkiye' nin en çok şubeleşmiş işitme merkezleri Si-Ser de earteknik bünyesinde çalışmaktadır. Earteknik yurtdışına ihracat yapmakta olup ülkemize ekonomik olarak katkı sağlamaktadır. Büyüyen Türkiye ile beraber bizlerinde her alanda markalarımızın ön plana çıkması, dünya pazarlarında yerini alması için ilk önce yerli üretimi desteklememiz gerekmez mi?

25 yıldır işitme cihazı kullanan bu soruyu bilir heralde cihaz işitme kaybını artırıryormu ben şurda 3 aydır kullanıyorum sanki kullandığım kulak kapandı daha az duyuyor

satlas ve müge arkadaşlar..bu sayfayı okurken falım sakız çiğniyordunuz galiba:)..yazdıklarınız sakızdan çıkan mani'ler gibi..hoş olmuş :rolleyes:

youtube.com/watch?v=rp4WOahk56M Birileri sizin için bir şeyler yapmaya çalışırken onları fazla küçümsemeyin isterseniz arkadaşlar. Sonra yabancı markalara 3 bin 5 bin 10 bn tl ödemek zorunda kalıyoruz. varsa tabi..

ne bu ozguvensızlık
kımse kucumsemezkı
bırılerı sagırlar ıcın calısıyo ama sagırın cebını dusunup accuk ındırım yapın hele
baktıgım ıyı cıhazlarınız coook pahalı

Öncelikle şu pahalı cihaz iyidir olgusunu kafanızdan atmanız lazım bence. Sağlık Bakanlığı onaylı bütün cihazlar 2 yıl garantili zaten. 1000 liraya da alsanız 5 bin liraya da alsanız 2 yıl garantili. Haklarınızı bilmeniz işinizi daha da kolaylaştırır. İşitme kaybınıza uygun olan cihaz ve bu cihazın kaybınıza göre yapılmış ayarlarıdır işin özü. İhtiyacınızın dışında özellikleri olan cihazı almanız hem maddi olarak sizi zarara uğratacak hemde istismarcıların ekmeğine yağ sürecektir.

coook dogru seyler yazmıssınız methe
baak benım bı merak ettıgım var egerde yerlı cıhazlarımız uzerıne calısan odyometrıs ve veya baska bı sekılde
eger bılgınız varsa
burda bı odyolog doktorSplıt dıreksıyonellı cıhazların bas seslerde kaybı olanlara faydalı olabılecegını yazdıda hangı cıhazlarda oldugunu ogrenemedım
bu splıt dıreksıyonel hakkında ılerı ısıtme kaybı ıcın cıhazınız varsa usenmeden ankaradakı bayılerınızın mısafırıyım
ama sız bılgı verıceksınız

merhaba shukufe,
bu forumda gezdikçe hemen hemen her yerde senin ismine rastlıyorum..
merak ediyorsun,araştırıyorsun,uğraşıyorsun,öğreniyorsun ve öğrendiklerini paylaşıyorsun..
ve haksızlıklara isyan ediyorsun.
bravo sana arkadaş..

ısıtme cıhazı yaptık coook ıyı dıyolar
hepıcıgıde bılım uretme sagırlara derman olma ıddıasında bu ısıtme cıhazları
bı tutturmuslar yuksek frekans tız sesler
bız bas seslerı dogustan kayıp olanları bosverde sankım herkes tız ses kayıplı
bı ogrenebılsem su splıt dıreksıyonelın ıse yaradıgını bıde bas seslerde kayıplırda var bunu ısıtme dunyasına duyurabılsem
bak bıde ıse yaramadan para vermek bu mecbur oldugumuz ISITME CIHAZLARINDA oyle koyuyor oyle ıc acıtıyor sırasında bosa gıden parayı alanlara nalet okuyoruz

tuh ya splıt dıreksıyonel yerlı ısıtme cıhazlarımızda yoksada bu ıyı bı ayarla telafı edılebılır dusuncem
hıc olmassa bu dıyen bı yerlı ısıtme cıazları bunyesınde calısan bulurum umıdım vardıda onuda attık bı kenara artık baska bahara
burdan anlasılan ısıtme cıhazlarının ısıtme kaybı karsılaması oranı desıbellerı frekanslara gore yapılmıyomus ben oyle anladım bılen duzeltsın

Öncelikle belirteyim Shukufe yerli işitme cihazı üreten markanın bünyesinde çalışmıyorum. :) Ama yerli üretimin desteklenmesi taraftarıyım o ayrı konu. İhtiyacın olan işitme cihazı modeli konusunda sana yardımcı olmak isterdim ama bu işin böyle internet mesajlarıyla yürütülecek bir şey olmadığını düşünüyorum. Bu yüzden kusura bakma buradan sana adres telefon ve işitme cihazı modeli tavsiye edemeyeceğim. :) Direksiyonal mikrofon özellikli işitme cihazı her markada olduğu gibi yerli üreten markada da mevcut elbette. Splıt olayına girersek Direksiyonal mikrofonlu cihazlara özgü bir ayar özelliğidir zaten ve farklı markalarda farklı isimlerle kullanılır (nedenini sorma bende çözebilmiş değilim) Çift mikrofon cihaz kullanıp ta kalın seslerde sorun yaşayan kullanıcıların çift mikrofon özelliğini kapatıp omni mikrofon özelliğini açtığımızda daha rahat ettiğini görüyoruz ama dediğim gibi buradan sana şunu kullan bunu kullan demem pek doğru olmaz. Sonuçta Ankara'da onlarca işitme merkezi var, en doğrusunu bulana kadar tek tek gez üşenmeden. işimiz ne mecbur bakıcaz. :) Umarım ihtiyacın olan sesi en kısa zamanda bulur ve rahat edersin.

yassa methecım sagol varol cok ama cok tesekkurler benım bılmeceyı cozduk
en ıyısı bıraz burnumu surtup dıyım hanı cıft mıkrofon der peygamber demezdın bıda eger cıhaz denemeye odyocu koltuguna oturmaya cesaretım gelınce tek mıkrofonlu cıhaz denıycem
ne varkı yenı mezun odyocular bıraz daha ısı ogrenmelerını beklemekte fayda goruyorum

Üst Alt