Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yerli isveç kilitli uzun bacak yürüme cihazı için SGK ne kadar ödüyor?

mırro

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Yerli isveç kilitli uzun bacak yürüme cihazı için sgk ne kadarını ödüyor? Tümünü ödüyor mu? (1600 tl fiyat aldım)
Yeni cihaz yaptırabilmek için kaç yılda hakkımız oluyor? (Bana 5 yıl dediler doğru mudur?)
Bildiklerinizi yazar mısınız?

Uzun Yürüme Cihazı (İthal) (İsveç kilitli, Bel kemerli): ARTIK VERİLMİYOR (bundan önce 1.610,17 ödeniyordu)
Uzun Yürüme Ortezi (İsveç kilitli + bel kemerli): 708,47 (değişmedi)
Uzun Yürüme Ortezi (İsveç kilitli): 652,12 (değişmedi)
Uzun Yürüme Ortezi (İsveç kilitli, Bel kemerli, İskial destekli): 724,58 (değişmedi)
Uzun Yürüme Ortezi (İsveç kilitli, İskial destekli): 668,22 (değişmedi)
Uzun Yürüme Ortezi (İthal) (İsveç kilitli): ARTIK VERİLMİYOR bundan önce 1.247,88 ytl ödeniyordu)
Uzun Yürüme Ortezi (İthal) (Yüzük kilitli) ARTIK VERİLMİYOR bundan önce 1.062,71 ytl ödeniyordu)
Uzun Yürüme Ortezi (İthal) (Yüzük kilitli, Bel kemerli): ARTIK VERİLMİYOR bundan önce 1.465,25 ytl ödeniyordu)
Uzun Yürüme Ortezi (Yüzük kilitli): 442,80 (değişmedi)
Uzun Yürüme Ortezi (Yüzük kilitli, bel kemerli): 563,56 (değişmedi)
Uzun Yürüme Ortezi (Yüzük kilitli, Bel kemerli, İskial destekli): 603,81 (değişmedi)
Uzun Yürüme Ortezi (Yüzük kilitli, iskial destekli): 523,31 (değişmedi)

Ortez-Protezler için kullanım süresini aımsayamadım şimdi. Bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim.
Ama, ortezin kullanılamaz durumda olması halinde, süreye bakılmaksızın yenilenebileceğini biliyorum

değerli arkadaşlar,
sgk nın ekli listede verdiği gibi isveç kilitli uyc için sgk ödemesi (çift bacak için ) yaklaşık 1600 tl dir..cihaz kurum tarafından 5 yılda bir ödenir ancak raporunuzda ' eskisi kullanılamaz ' ibaresi yeralır ve heyet raporu olarak düzenlenmesi koşuluyla 5 yıldan önce ödenebilir, ancak kesin değildir ikamet ettiğiniz sgk il müdürlüğüne önceden sormanız gerekir.
yeni çıkan SUT uygulamasına göre çalışanlardan %20 emeklilerden %10 katkı payı alınmaktadır. ancak özür bildirir genel heyet raporunuzu kuruma ıbraz ederseniz (fatura vb evrakları verirken ibraz ettiğiniz takdirde faydalanıyorsunuz) özür durumunuz %60 üzerindeyse katkı payı ödemiyosunuz.
bilgilerinize ,saygılar
hitay medikal

hitaymed, bu 1600 tl'nin SUT karşılığı hangisi?
Yukarıda alıntıladığım maddelerde bir hata var mı?

Bülent Bey merhabalar,
sizin verilerinizde hata yok kesinlikle, ısvec kılıtlı bel kemerlı uyc için sizin de yazdıgınız gibi 708.47 tl ödeme vardır..bu ödeme tek bacak için verilmiştir, çift bacak için toplamda kdv ile birlikte yaklaşık 1600 tl tutarıdır
saygılar

Bu cihazları yapan bazı medikaller ihtiyacınız olmadığı halde bel kemeri yazdırtıyor mu arkadaşlar?...Maksatlarını masum bulmuyorum...Bir de "ithal cihaz "yazmıyor heyet raporu.Israrla ithal ibaresi görmek istiyorlar...Ben mi kötü niyetliyim?

Teşekkür ederim arkadaşlar bilgileriniz için;Ormed medikale gittim 5 yılı beklemem gerekli dedi.Cihazları baotlar dahil 1600 ytl fiyat verdi.Zaten kurum ödeme yapıyormuş bu miktarı,siz bize ödemeyi yaparsınız faturayı kesince siz bağkurdan alırsınz.Peki bu eskisi kullanılamaz ibaresini yeni çıkaracağımız raporamı yazdırmamızmı gerekiyor?

ortez & protez uygulaması

mırro bey mrb ilk önce geçmiş oldsun dilekerimi iletiyorum.

sgk anlayışı il il ülkemizde değişik uygulamalar yapmakta.yeni çıkan bir yasaya göre artık ithal ibaresi olan cihazlar ödenmemek te.

ülkemizdede avrupa standarlarında ortez ve protez parçaları üreten ve bunları uluslar arası satan marklar mevcuttur. yerli maldan yana cihaz ve protez parçalarında kesinlikle ufacık bir tereddütünüzün olmasına gerek yok.

ithal demek kaliteli protez ve ortez malzemesi anlamına gelmemektedir.ithal açılımını yaparsak sadece gümrük kaşesi yemiş bütün mallar ithal dir.bu çinde olur afrikada bulgaristanda.gördüğünüz gibi bu kaliteyi içermiyor.

dolayisiyle vatandaş yani protez ve ortez uygulayıcıları sanatlarını size dört dörtlük gösteremedikten sonra sizi memmun edemedikten sonra ithal olsa ne yazar yerli olsa ne yazar. bunları göz ardı etmemek laızm.

daha detaylı sormak isterseniz buyrun ben sizin sorularınızı protez ve ortez konusunda cevaplayım.,

şimdi yılına gelince cihaz değiştirme süresi yani yenileme 2-3 yıl arasında değişmektedir. 5 yıl olan ise protezdir.

mezopotamyalı size gelince uzun yürümelerde eğğer kalça kontrolü yok ise veya zayıf ise belkemeri gerekmektedir.tabi gene kişinin aktivitesine bakarak bunlar değişir siz belkemersiz rahat kullanıyorsanız doktora giden sizsiniz ozaaman yazdırmayacaksınız.ha bel kemeri sizin konforunuzu artırıyorsa cihazda ozaman yapılcak.

ve bu meslek türkiyede okadar ucuzki anlatamam. bu meslek avrupada rehberliden tutun sizin rehabilitenize vs kadar ücretlendirilip devletten talep edilmektedir. ama türkiyede üç beşle uğraşılıyor malesef.bu oluncada hizmet birazdaha zayfılamakta.

sizin bakmanız gereken malzemeden daha çok ustalığa konfora ve rahatlığadır malzeme bunun çok az bir bölümünü oluşturur.

saygılarımla.

Ben sadece sol bacağım için yürüme cihazı kullanıyorum...Bel kemerine ihtiyacım olmadığı gibi son kontrolde cihazı diz üstü yapma fikri sundu teknisyen.Ben sık sık değişen kilo değerlerim yüzünden buna olumlu bakmadım.Üstelik doktorculuk taslaması da garibime gitti...Sonra tutturdu ithal olacak ve bel kemerli yazdıracaksın diye.Doktordan rapor alırken bunu belirtiyorum,o da haksız kazanç peşinde olmakla suçluyor teknisyeni.Haksız da değil hani...İkisi arasında kaldım ve bu sıkıcı gel-gitlerden kurtulmak için cihaz yenileme işlemine şimdilik son verdim.Zaten rapor için hayli yoruluyoruz,üstüne onların kaprisleri hiç çekilmiyor...

Adamlar bu işin ticaretini yapıyorlardı..Engelliler üzerinden rant sağlıyorlar...İki yıl önce ortez yaptırıken,medikalin sahibi açıyı genişletmemiz gerekiyor ameliyat olacaksın diye bana baskı yapmaya bile kalktı,beni doktora gönderdi...Bana uyduruktan bir ortez yapıp verdiler...Ortezi takınca 2 ayak,öbür ayağını da sayarsan 3 ayaklı oluyorsun. Kıyafetlerle saklayamıyorsun,iki ayağında görünüyor.Otantik bir şey yani:D

sayın mezopotamya ilk önce şunda bi orta noktayı bulalım. firma sizi ithal çıkartacaksınız raporu diye zorlayamaz çünkü artık ithal diye birşey kalmadı.

ikinciye gelince eğer siizin diz ve kalça kontralünüz varsa diz üstüne çıkmanın anlamı yok. tabi bunları sizi görmeden ve değerlendirmeden yazmakda doğru değil ama dediğim gibi diz ve kalçada problem yok sadece ayakbileğğnde sıkıntılar varsa ozaman sadece diz altı olur.

Sehribanu size gelince sizinde anatominize bakmadan bişey denmesi doğru olmaz.sizin neyiniz var ona bakmak lazım.

artı türkiye koşullarında inan pek rant sağlancak para yok bu işte.bügün bir dizaltı proteze devlet 1300 tl ödüyor ve %10-%20 kesintileri var buunun.diğer vergileri söylemiyorum.mesleğini güzel icra edenler için söylüyorum bunu vatandaşın beş yıl boyunca sıkıntılarını gideriyorsun bu fiyata sizce beşyıl yetermi. oyüzden rant yok .

ve gene rant oluşturan arkadaşlarımız vardırmı vardır ama bunu tek değil engelli arkadaşımla yapıyor yada yapar aralarında anlaşarak.

kim suçlu....

durumlar böyle arkadaşlar ben sürekli seminerlere katılır konuşmalar yapar bilgiler veririm zamanımız olsa yada denk gelsede daha fazla sizlerin sorunlarını cevaplaya bilsem.
geçmiş olsun.

slm mıllet
uzun yürüme cihaz karbon yaptırdım ben skk ile yaptırdım hiç bir ücret ödemedim ben şimdi yeni yaptıracm ben arkadaslar

promıer otapedi var tel:02163876564

erenkoy fizik hastanesınde cıhazı yazdırdım ve rapor cıkardım ben sonra sikorta müdürlüğünde fiyat listesı cıkardım ve promıer otapedı noterden vekalet verdım ve cıhazı yaptırdım ve 1 yıl parca karantısı var ben yardımcı olabılırsem ne mutlu banna
msn:yavuzdursun_85@hotmail.com

slm arkadslar

ESKİ CİHAZI KULLANAMAYACAK DURUMDA OLDUĞU İÇİN YENİ SANDAL TİP ÜZENGİLİ UZUN YÜRÜME CİHAZI (BEL KEMERLİ, İSKİAL DESTEKLİ, İSVEÇ KİLİTLİ) KULLANMASI UYGUNDUR.

tek bacak ıcın gecerlı receteyye boyle yazdırsanız sorun yasamzsınız arkadaslar

karsılıyor ama kdv 20 calısan oduyor benım bıldğıyım bu kadar arkadaslar

promer ortopedi 0216 387 65 64
bu fırmaya sordum banna boyle dedı

Arkadaşlar kandırılmadığınızdan eminmisiniz.Yasal alındığı taktirde uzun yürüme cihazında kullanılan carbon malzeme (otto bock)55 Euro +diz eklemi yerli 265 tl bilek eklemi ve üzengi yerli 160 tl buna döküm malzemesini 80 tl ve işçiliğide 200 tl eklediğinizde en iyimser 805 tl yapıyor.Fatura bedeli 708.47 olan ve çalışan ise % 20 eksik 566.78 tl olarak ödenecektir ve carbon uzun yürüme cihazı yapılacak ve garantili verilecek öylemi????????

İstanbul Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon (Bahçelievler) hastanesinde yatarken bu cizahı hastanenin atölyesinden aldım ancak bot vermediler, bot vermemeleri doğrumudur yoksa bot vermeleri gerekiyormuydu ?

Üst Alt