Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yersiz yere askere alındım ve sonra çürük verildi!?

perre02

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar

ben 93 doğumluyum 2007 yılında geçirdiğim bir kazadan dolayı sağ ayağımda sakatlık var. ayak bileğimde inversiyon ve eversiyon bozukluğu var ve diğer ayağıma göre daha kısa ve daha ince

ben askerlik için ilk yoklama muaneyesinde 2012 yılında askerlik şubesi beni askeri hastaneye gönderdi. gittim doktor ayak üstü baktı ve askerliğe elverişlidir yazıp yolladı.
2013 yılının kasım ayında acemi birliğine katıldım defalarca revire çıkmama rağmen revirdeki doktor bakmadı her gidişimde iğne vurup gönderdi yani muayene etmedi..
ustabirliğine gittim istanbul gümüşsuyu askeri hastaneye gittim muayene oldum röntgen tomografi ve fizik tedavinin sonucundan sonra heyete girdim ve heyet bana çürük verdi

ben şimdi 04.11.2013 tarihinde askerliğe katıldım 24.06.2014 tarinde çürük verildi. yani askerliğe elverişli değilken askere alınıyorum ve yaklaşık 8 ay askerlik yapıyorum sonra çürük veriliyor
şimdi benim herhangi bir tazminat alma hakkım var mı veya emekli olma gibi bir bilgi verirseniz sevinirim. teşekkür ederim. saygılarımla.....

Hastalığınızın askere gitmeden önce olduğunu kanıtlayabiliyorsanız;
Bu konuda ASKERİ YÜKSEK İDARE MAHKEMESİ (AYİM)'in bir kararı var buradan bakabilirsiniz

teşekkür ederim hastalığımı askerden önce olduğunu kanıtlayabilirim çünkü tedavi gördüm baya, şimdi dava açmak için ASKERİ YÜKSEK İDARE MAHKEMESİ' ne mi
başvuracağız ve nasıl yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.. SAYGILARIMLA..

Askere gitmeden önceki döneme ait hastalığınıza dair tüm rapor, epikriz, reçete vb. belgeleri toplayıp bir avukata başvurursanız,
avukat önceki mesajımda verdiğim linkteki kararı emsal gösterip dava açabilir diye düşünüyorum..

Gelişmeleri buraya da yazarsan herkes için yararlı olur kardeşim.

Dava açmak için belirli bir süre var mı lütfen yardımcı olun

Çok sıkışık bir süre şartı yoktur herhalde. Ama yine de uzatma derim. Zaten davaların uzun sürdüğünü düşününce, bir an evvel bir avukatla görüş derim.

Raporum şubeye eylül ayında gelmiş benim de elime ekim ayında geçti acaba dava açma süresi geçti mi

Yok yok, geçmemiştir. Sonuçta bir idari karara itiraz etmiyorsun! Yaptığın şey, mağduriyetine karşılık tazminat davası açmak...

Sağolun bilgilendirdiginiz için, her türlü gelişmeleri buraya yazarım

Slm ben avukatla görüştüm davayı kazanabilme % 30 mus yani kaybetme oranı %70 davayı açayım mi diye kararsizim kafam çok karışık bir fikir verirseniz sevinirim

Bilemedim. Paran ve zamanın varsa, aç tabii. Ama ben olsam uğraşmazdım gibime geliyor.

Üst Alt