Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeşil kart ile jelli sonda ödemesi alamıyorum. Ne yapmam gerek?

hamza612006

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
5 Ağustos 2009 Güncel: Üçüncü dilekçeden sonra kaymakamlık gerekli ödemeyi yapma kararı aldı. (Detaylar bu başlığın 11 ve 16. mesajında)

Merhaba, ben ürolojik rahatsızlığımdan dolayı bu sene jelli sonda kullanmaya başladım. %80 engelliyim. 2022 den engelli maaşım ve yeşil kartım var. Bana medikalciler jelli sonda için yeşil kartın ödeme yapmadğını söylediler ve ödeme yapmadığına dair belge ile sosyal yardımlaşma vakfına başvurmamı söylediler.
Tabi önce hastaneden rapor aldım jelli sonda için. Bu şekilde vakıfa başvurdum medikalciden 3 tane teklif istediler ben de götürdüm. Ama reçetemde yazan 3 aylık sonda bedelini alamadım. Bana 250 tl verdiler.
Bu ay gene hastaneden 2 aylık reçete 16fr jelli sonda yazdırdım. Bu sefer vakıf benden bunun ne kadar edeceğini medikalciye hesaplattırmamı istediler. Ben de yeşil kart reçete yazan bir eczaneden sondaları hesaplattırdım ve vakıfa götürdüm. Bugün babam parayı almaya gitti (vakıftaki dosyada babamın adına ve ben kendi adıma yeni bir dosya açamıyorum.) Ama ödemeyi alamadı. Gerekçe olarak yönetmelik değişikliğinden babamın ssk lı olmasıyla artık ödeme yapılamadğını söylediler.
Ben vakıfa başvurduğumda babamın dosyasının iptal edilemediğini ve benimde yeni bir dosya açamayacağımı çünkü her haneden en fazla bir dosya açılabildiğini söylediler.
Ben yaklaşık bir aydan beri ödeme alamıyorum. Şu an ihtiyaçlarımı ailem karşılıyor. Ailemin maddi durumu iyi değil ve ben şu an ne yapacağımı bilmiyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şu an çok zor durumdayım.

Baban SSK'lıysa sen zaten onun sosyal güvencesinden yararlanabilirsin. Neden baban üzerinden sağlık karnesi çıkartıp oradan sonda almıyorsun? Maluliyet derecesinde sakatlığı olan kişiler yaşları ne olursa olsun anne-babasının sağlık güvencesinden yararlanır.
Bununla birlikte, babanın sosyal güvencesinden yararlandığın için, bu hakkın olduğu için 2022 maaşın ve yeşil kartın kesilir mi, bu konu tartışmalı hala. Şuradaki tartışmayı sonuna kadar okumanı öneriririm: http://www.engelliler.biz/forum/muh...ellinin-sakat-maasi-alma-sansi-var-midir.html

Kaymakamlık baban sigortalı olduğu için ödeme yapmıyorsa, o zaman aynı gerekçeyle yeşil kartını da iptal etmesi geerekirdi. Ödeme için kriterse, yeşil kart için de olacağını varsaymalıydılar. Yani ikisinden birini yapmaya hakları yok gibi geldi bana.

Not: Bana özel mesajla adresini ve adını soyadını bildirirsen, birkaç ay önce ihtiyaç sahibi birilerine iletmem için bana gönderilen 3 kutu 14 numara kendinden jelli sondayı adresine gönderebilirim.

Yeşil kartlılar ([FONT=Verdana]3816 sayılı Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Yeşil Kart Verilerek Devlet Tarafından Karşılanması Hakkında Kanun kapsamındaki hak sahipleri) Maliye Bakanlığı' nın çıkarmış olduğu Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği kapsamındadırlar.[/FONT]
[FONT=Verdana]Bu Tebliğin 20.4.6. Maddesi aşağıdaki gibidir.[/FONT]

[FONT=Verdana][FONT=Verdana]"20.4.6. Kendinden jelli sonda [/FONT]
[FONT=Verdana]Rekürrent üretra darlığı olan hastalara ayaktan tedavilerinde kullanılması gerekli görülen kendinden jelli sondaların, üroloji, nefroloji, çocuk nefroloji veya çocuk cerrahisi uzman hekimlerinden biri tarafından; nörojenik mesane olgularında ise yukarıda sayılan hekimlere ilave olarak nöroloji, çocuk nöroloji veya fiziksel tıp veya rehabilitasyon uzman hekimlerince düzenlenen uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimler tarafından reçete edilmesi halinde bedelleri ödenir. [/FONT]
[FONT=Verdana]Raporda; teşhis, kullanım süresi ve günlük kullanım miktarı belirtilecektir. [/FONT]
[FONT=Verdana]Günlük en fazla 6 (altı) adet sonda bedeli ödenir. Gerekli durumlarda raporda belirtilmiş olmak şartıyla en fazla 5 adet kendinden jelli sonda ile birlikte en fazla bir adet hidrokit sonda reçete edilebilir.[/FONT]
[FONT=Verdana]Kendinden jelli sondaların, en fazla iki aylık miktarda reçete edilmesi halinde bedelleri ödenir. [/FONT]
[FONT=Verdana]Sağlık kurumlarınca temin edilmesi halinde sağlık raporu aranmaz."[/FONT]
[/FONT]​
[FONT=Verdana][FONT=Verdana]Yani ödenmemesi için hiç bir sebep yok. Bu vatandaşın kanuni hakkı.[/FONT]
[FONT=Verdana][FONT=Arial](((Bu arada yıllardır tedavi ödemeleri biriminde görev yapıyorum. Bu yüzden konulara dalıyorum. Yanlış anlaşılmasın)))[/FONT][/FONT]
[/FONT]

Yanlış anlaşılma ne demek, zaman ayırıp yanıt vermeniz çok güzel. Teşekkürler.

Evet, Yeşil Kart'lılar jelli sonda ödemesini SUT kapsamında alırlar. Buna şüphe yok. Ama işte birçok kaymakamlık ödeme miktarı konusunda sorun çıkartıyor. Israrcı olup SUT'nde öngörülen miktar ve fiyatta ödeme yapmalarını sağlamak gerek... Arkadaş babasından sigortalı olursa bu işlerle uğraşmasına gerek olmaz diye düşündüm...

Kaymakamlığa şu dilekçeyle başvur:

... Kaymakamlığı'na,

Bilindiği üzere Yeşil kartlılar (3816 sayılı Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Yeşil Kart Verilerek Devlet Tarafından Karşılanması Hakkında Kanun kapsamındaki hak sahipleri) Maliye Bakanlığı'nın çıkarmış olduğu Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği kapsamındadırlar.
Bu Tebliğin -aşağıda aktardığım- 20.3.6. Maddesi, Kendinden Jelli Sonda'nın temini ile iligli düzenlemeler içerir.
"20.3.6.Kendinden jelli sonda
20.3.6. Kendinden jelli sonda
(1) Rekürrent üretra darlığı olan hastalara ayaktan tedavilerinde kullanılması gerekli görülen kendinden jelli sondaların, üroloji, nefroloji, çocuk nefroloji veya çocuk cerrahisi uzman hekimlerinden biri tarafından; nörojenik mesane olgularında ise yukarıda sayılan hekimlere ilave olarak nöroloji, çocuk nöroloji veya fiziksel tıp veya rehabilitasyon uzman hekimlerince düzenlenen uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimler tarafından reçete edilmesi halinde bedelleri SUT’un (20.2) numaralı maddesi doğrultusunda ödenir.
(2) Raporda; teşhis, kullanım süresi ve günlük kullanım miktarı belirtilecektir.
(3) Kurumca günlük en fazla 6 (altı) adet sonda bedeli ödenir. Gerekli durumlarda, çocuk, genel sağlık sigortalısının kendisine ve böbrek nakilli hastalara raporda belirtilmiş olmak şartıyla en fazla 5 adet kendinden jelli sonda ile birlikte en fazla bir adet hidrokit sonda reçete edilebilir.
(4) Kendinden jelli sondaların, en fazla iki aylık miktarda reçete edilmesi halinde bedelleri ödenir.
(5) Sağlık kurumlarınca temin edilmesi halinde sağlık raporu aranmaz."
Yine bilindiği üzere Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği'nde temin edilecek ürünlerin bedellerinin SUT eki EK-5/A Listesinde yer alan fiyatlar esas alınarak (Sıra No: 46 / Kodu: 300.660 / SONDA, HİDROFİLİK KENDİNDEN KAYGANLAŞTIRICILI / Birim Fiyatı: 1,50 TL + KDV) fatura tutarını aşmamak şartıyla ödenmesi öngörülmüştür.

İş bu sebeple, beyan ettiğim sağlık raporumla sabit olduğu haliyle günde 6 adet olmak üzere 2 aylık 360 adet Kendinden Jelli Sonda ihtiyacım için gerekli ödemenin faturası karşılığında karşılanmasını ve mağduriyetimin giderilmesini arz ederim.

adın soyadın
tc kimlik numaran
yeşil kart numaran
adresin

Abi kendim yazdığım önceki dilekçeyle önce kaymakamlık yazı işlerine başvurdum.Ordan beni sosyal yardımlaşma vakfına havale ettiler.Gene aynı sorunla karşılaştım.Sosyal yardımlaşma da bulunan dosyanın babamın adına olması ve babamın ssk lı olması nedeniyle ödemenin olamayacağını söylediler.Ben yinede dilekçenin incelenmesini istedim.Sonra sizin vermiş olduğunuz dilekçeyi incelemesi için sağlık grup başkanlığına başvurdum.Onlarda sosyal yardımlaşmaya gitmemi söylediler.Bende sosyal yardımlaşmanın ödeme yapmadğını söyledim.Sonra yeni açılan sgk mdürlüğüne başvurdum.Onlarda dilekçeyi incelediler vede ödemenin sosyal yardımlaşma yoluyla yapıldığını söylediler.Tekrar sizin dilekçenizle sosyal yardımlaşmaya başvurdum.Benim 2022 den maaşımın vede yeşilkartım olduğunu ifade ettim.Kendileri bana yeni dosya açmak için gereken belgeleri verdiler.Bende belgelerin işlemlerini yaptım ve sosyal yardımlaşmaya götürdüm.
Dün komisyon incelemesinin sonucunu öğrenmek için gittiğimde bana incelemenin devam ettiğini ve bana yeni bir dosya açılacağını söylediler. En az 2 hafta sonra sonucu öğrenmeye gelmemi söylediler. Yani şu anda herhangi bir ödeme alamadım ve mağduriyet durumum devam ediyor.

Abi dün sonucu öğrenmek için gittim.Bana komisyonun dosyayı reddettiğini söylediler.Görevli kişi dosyanın reddetme gerekçesinin belirtilmediğini söyledi ve annemin evde bakım maaşı almasının veya sosyo-ekonomik durumdan olabileceğini düşündüğünü söyledi.Yani şu anda bana bütün kapılar kapandı gibi geliyor.Ben çevremde ve forumda pek çok kişinin evde bakım parası+2022 den maaş alıp ayrıca sonda ödemesi aldığını biliyorum.Ben neden mağdur olmak zorundayım anlamıyorum.Şu an hangi kuruma başvuracağımı bilmiyorum...

Derhal şu dilekçeyle (kendine göre düzenleyerek) Başbakanlık BİMER'e başvur: BMER

Bilindiği üzere Yeşil kartlılar (3816 sayılı Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Yeşil Kart Verilerek Devlet Tarafından Karşılanması Hakkında Kanun kapsamındaki hak sahipleri) Maliye Bakanlığı'nın çıkarmış olduğu Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği kapsamındadırlar.
Bu Tebliğin -aşağıda aktardığım- 20.3.6. Maddesi, Kendinden Jelli Sonda'nın temini ile iligli düzenlemeler içerir.
(1) Rekürrent üretra darlığı olan hastalara ayaktan tedavilerinde kullanılması gerekli görülen kendinden jelli sondaların, üroloji, nefroloji, çocuk nefroloji veya çocuk cerrahisi uzman hekimlerinden biri tarafından; nörojenik mesane olgularında ise yukarıda sayılan hekimlere ilave olarak nöroloji, çocuk nöroloji veya fiziksel tıp veya rehabilitasyon uzman hekimlerince düzenlenen uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimler tarafından reçete edilmesi halinde bedelleri SUT’un (20.2) numaralı maddesi doğrultusunda ödenir.
(2) Raporda; teşhis, kullanım süresi ve günlük kullanım miktarı belirtilecektir.
(3) Kurumca günlük en fazla 6 (altı) adet sonda bedeli ödenir. Gerekli durumlarda, çocuk, genel sağlık sigortalısının kendisine ve böbrek nakilli hastalara raporda belirtilmiş olmak şartıyla en fazla 5 adet kendinden jelli sonda ile birlikte en fazla bir adet hidrokit sonda reçete edilebilir.
(4) Kendinden jelli sondaların, en fazla iki aylık miktarda reçete edilmesi halinde bedelleri ödenir.
Yine bilindiği üzere Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği'nde temin edilecek ürünlerin bedellerinin SUT eki EK-5/A Listesinde yer alan fiyatlar esas alınarak (Sıra No: 46 / Kodu: 300.660 / SONDA, HİDROFİLİK KENDİNDEN KAYGANLAŞTIRICILI / Birim Fiyatı: 1,50 TL + KDV) fatura tutarını aşmamak şartıyla ödenmesi öngörülmüştür.

Bu düzenlemelere dayanarak, ... tarihinde... Kaymakamlığı'na günde 6 adet kendinden jelli sonda kullanmam gerektiğini bildirir sağlı raporumla birlikte başvuru yaptım. Kaymakamlık bu başvurumu gerekçe göstermeden reddetti. Bunun üzerine mevzuata vurgu yapan (EK1) bir dilekçe ile red kararına itirazda bulundum. ... tarihinde gelen yanıtta, itirazımın da reddedildiğini ve sağlık raporuna rağmen sağlık ihtiyacımın karşılanmayacağı bana beyan edildi. Gerekçeyi sorduğumda ise hiç bir açıklamada bulunulmadı.

Kanun ve yönetmelik maddelerine rağmen başvurumu reddeden ve dahası red gerekçesi ile ilgili hiç bir açıklamada bulunmayan ... Kaymakamlığı'nda görevli memurların kasıtlı olarak görev ihmalinde bulundukları çok açıktır.

İş bu sebeple, sorumlular hakkında idari soruşturma yürütülmesini, beyan ettiğim sağlık raporumla sabit olduğu haliyle günde 6 adet olmak üzere 2 aylık 360 adet Kendinden Jelli Sonda ihtiyacım için gerekli ödemenin faturası karşılığında karşılanmasınının ve mağduriyetimin giderilmesinin sağlanmasını arz ederim.

EK1:

... Kaymakamlığı'na,

İş bu sebeple, beyan ettiğim sağlık raporumla sabit olduğu haliyle günde 6 adet olmak üzere 2 aylık 360 adet Kendinden Jelli Sonda ihtiyacım için gerekli ödemenin faturası karşılığında karşılanmasını ve mağduriyetimin giderilmesini arz ederim.

adın soyadın
tc kimlik numaran
yeşil kart numaran
adresin

Abi verdiğin dilekçeyi doldurup BİMER e yapmış olduğum başvurudan iki cevap geldi.
Birincisi posta yoluyla İnegöl SYDVF dan geldi :
"BİMER e yapmış olduğunuz başvuru 15.07.2009 tarihli toplantıda görüşülmüş.Talebiniz uygun görülmemiştir."​

İkincisi ise mail yoluyla geldiği için direkt iletiyorum:

MALİYE BAKANLIĞI BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Sağlık, Sosyal Güvenlik, İş Hukuku, Mahalli İdareler Ve Kit Dairesi
(Başbakanlık İletişim Merkezi)
Sayı : B.07.0.BMK.0.18.106-6094
Konu : Hamza DOĞAN
BİMER TARİH VE SAYISI : 26.06.2009/ 183619

Başbakanlık İletişim Merkezine yapmış olduğunuz müracaatın incelenmesinden, Yeşil Kart sahibi olduğunuzu ve sağlık kurulu raporu ile kullanmanız gerekli görülen günde 6 adet olmak üzere 2 aylık toplam 360 adet “Kendinden Jelli Sonda” isimli tıbbi malzemeye ilişkin bedelin ödenmesi için İnegöl Kaymakamlığına müracaat ettiğinizi; ancak, müracaatınızın reddedildiğini belirterek, mağduriyetinizin giderilmesi talebinde bulunduğunuz anlaşılmaktadır.

23.10.2008 tarihli ve 27033 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan (6) Sıra No’lu Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği’nin 1 inci maddesinin (2) numaralı fıkrasında; söz konusu Tebliğin, 3816 sayılı Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Yeşil Kart Verilerek Devlet Tarafından Karşılanması Hakkında Kanun kapsamındaki hak sahipleri (3816 sayılı Kanun ile Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Yeşil Kart Verilerek Devlet Tarafından Karşılanması ve Yeşil Kart Uygulaması Hakkında Yönetmelik hükümlerine aykırı olmamak kaydıyla) hakkında da uygulanacağı yer almaktadır.

Öte yandan, anılan Tebliğin 20 nci maddesinin (4) numaralı fıkrasının “Kendinden jelli sonda” başlıklı (6) numaralı bendinde;

“Rekürrent üretra darlığı olan hastalara ayaktan tedavilerinde kullanılması gerekli görülen kendinden jelli sondaların, üroloji, nefroloji, çocuk nefroloji veya çocuk cerrahisi uzman hekimlerinden biri tarafından; nörojenik mesane olgularında ise yukarıda sayılan hekimlere ilave olarak nöroloji, çocuk nöroloji veya fiziksel tıp veya rehabilitasyon uzman hekimlerince düzenlenen uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimler tarafından reçete edilmesi halinde bedelleri ödenir.

Raporda; teşhis, kullanım süresi ve günlük kullanım miktarı belirtilecektir.
Günlük en fazla 6 (altı) adet sonda bedeli ödenir. Gerekli durumlarda raporda belirtilmiş olmak şartıyla en fazla 5 adet kendinden jelli sonda ile birlikte en fazla bir adet hidrokit sonda reçete edilebilir.
Kendinden jelli sondaların, en fazla iki aylık miktarda reçete edilmesi halinde bedelleri ödenir.
Sağlık kurumlarınca temin edilmesi halinde sağlık raporu aranmaz.”

şeklinde bir düzenleme yapılmıştır.

Bu itibarla, uzman hekimlerce düzenlenen sağlık raporu ile kullanmanız gerekli görülen günde 6 adet olmak üzere 2 aylık toplam 360 adet “Kendinden Jelli Sonda” isimli tıbbi malzemeye ilişkin bedelin, 23.10.2008 tarihli ve 27033 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan (6) Sıra No’lu Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliğ eki EK- 5/A listesinde yer alan birim fiyatlar üzerinden ödenmesinde bir sakınca bulunmayıp, 26.06.2009 tarihli ve 183619 sayılı BİMER başvurunuzda İnegöl Kaymakamlığının red gerekçesi belirtilmediğinden ve uzman hekimlerin düzenlediği rapor yer almadığından, talebiniz hakkında başka bir değerlendirme yapılamamaktadır.

Bilgilerinize rica ederim.​

Abi şu an bana bütün yolların kapandığını düşünüyorum.Sence bi çıkış yolu kaldı mı?

Hayır hayır, kapanan bir yol yok! Kaymakamlık mevzuata aykırı iş görmeye çalışıyor ve biz bunu yapmalarına engel olacağız. işimiz biraz uzayacak o kadar!

Kaymakamlığa şu dilekçeyle başvur:

İnegöl Kaymakamlığı'na,

.. tarihinde günde 6 adet kendinden jelli sonda kullanmam gerektiğini bildirir sağlık kurulu raporumla birlikte kaymakamlığa başvuru yaptım, gerekçe belirtilmeden reddedildi. İtiraz ettim, yine gerekçe belirtilmeden reddedildi. Bunun üzerine .... tarihinde red kararının hangi mevzuata aykırı olduğuna dair bilgileri içeren bir dilekçeyle bu sefer Başbakanlık İletişim Merkezi BİMER'e başvurdum, ama kaymakamlık yine red gerekçesi bildirilmeden başvurumu reddetti.

Kaymakamlığın verdiği bu karar iki açıdan mevzuata aykırıdır:
1- Kaymakamlığın son değerlendirmesine vesile olan BİMER başvurumda Maliye Bakanlığı başvuruma temel teşkil eden mevzuat vurgularımın doğru olduğunu ve kaymakamlığın sonda ödemelerini yapması gerektiği çok açık şekilde belirtilmiştir:
"MALİYE BAKANLIĞI BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Sağlık, Sosyal Güvenlik, İş Hukuku, Mahalli İdareler Ve Kit Dairesi
(Başbakanlık İletişim Merkezi)
Sayı : B.07.0.BMK.0.18.106-6094
Konu : Hamza DOĞAN
BİMER TARİH VE SAYISI : 26.06.2009/ 183619
[...] Bu itibarla, uzman hekimlerce düzenlenen sağlık raporu ile kullanmanız gerekli görülen günde 6 adet olmak üzere 2 aylık toplam 360 adet “Kendinden Jelli Sonda” isimli tıbbi malzemeye ilişkin bedelin, 23.10.2008 tarihli ve 27033 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan (6) Sıra No’lu Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliğ eki EK- 5/A listesinde yer alan birim fiyatlar üzerinden ödenmesinde bir sakınca bulunmayıp, 26.06.2009 tarihli ve 183619 sayılı BİMER başvurunuzda İnegöl Kaymakamlığının red gerekçesi belirtilmediğinden ve uzman hekimlerin düzenlediği rapor yer almadığından, talebiniz hakkında başka bir değerlendirme yapılamamaktadır"
2- 31.07.2009 tarihli 27305 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik'in "Başvurunun kabulü ve sonuçlandırılması"nı düzenleyen 12. maddesinde, "Başvuru sonucunun olumsuz olması durumunda ilgiliye gerekçesi bildirilir, varsa itiraz mercii ve süresi gösterilir" denmektedir. Oysa benim yaptığım 3 başvuruda da red kararının gerekçesi tarafıma bildirilmemiştir.

İş bu gerekçelerle;
1- Önceki dilekçemde açıkça aktardığım mevzuat ve onları teyit eden Maliye Bakanlığı Sağlık, Sosyal Güvenlik, İş Hukuku, Mahalli İdareler Ve Kit Dairesi'nin görüşü çerçevesinde ihtiyacım ve hakkım olan ürün bedellerinin tarafıma ödenmesini,
2- Başvurum reddedilirse red gerekçesinin tüm detaylarıyla ve anlaşılır açıklıkta tarafıma ibraz edilmesini,
3- Aksi halde "Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri İle Başvuru usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik"in 33. maddesi çerçevesinde Başbakanlık Kamu Etik Kurulu'na; ve "İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarının Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik"in 13. maddesi çerçevesinde Bursa Valiliği İnsan Hakları Kurulu'na gerekli başvurularda bulunacağımı arz ederim

Abi dilekçeyi doldurup kaymakamlık yazı işlerine verdim.Haftaiçi gene kontrol edicem.Sonucu 1-2 hafta içinde yazarım.

Merhaba, Size cevap olarak gönderilen mailin alt kısmında mavi ile renklendirmiş olduğunuz bölümde;

BİMER başvurunuzda İnegöl Kaymakamlığının red gerekçesi belirtilmediğinden ve uzman hekimlerin düzenlediği rapor yer almadığından, talebiniz hakkında başka bir değerlendirme yapılamamaktadır.

şeklinde bir uyarı var. Sizden ricam eğer mumkunse raporunuzu kontrol etmeniz yada bana email ile raporu gondermeniz. Raporunuz uygunmu bir bakmak istiyorum. Biz bir çok Kaymakamlık ile çalışıyoruz ve ödemeleri zorda olsa yapıyorlar.

Berdan ÖZDOĞAN
Akmed Tıbbi Gereçler Ltd.Şti.
berdan@akmedsaglik.com

Dün durumu sormak için kaymakamlığa gittim.Komisyondan ödeme kararı çıktı. 2 aylık 300 tl ödemeyi bugün alıyorum.

Bülent abi desteğin için çok teşekkürler. Sen benim ve diğer engellilerin haklarını elde edebilmesi için her ortamda ve her platformda nasıl mücadele etmesi gerektiğini bu forumla tüm insanlara gösteriyorsun.

Hadi hayırlı olsun Hamza. Çok sevindim hakkını alabilmene. :)

sonda

merhaba ben yeşil kartlı bir hastayım babamın 4 aydır sgk sı var ama sürekli olmadıgı için babamın sgk sından faydalanmıyorum yeşil kart jelli sonda karşılamıyormuş ben sivas merkezde oturuyorum valilige sonda için dilekçe yazsam sonda yardımı verirlermi ve nasıl bir dilekçe yazmalıyım

çok teşekkür ederim

dilekçede sadece ad soyad ve adres bölümünü kendime göre düzenleyecegim degil mi ?başka degiştirecegim bir yer varmı bide tarih yazacakmıyım biryere.

----------

birşey daha soracağım eğer valilik başvurumu kabul ederse sonda faturaları karşılıgında mı para verecek? teşekkürler

... Kaymakamlığı'na,​

.../.../2009​

Hiç bir gelirim ve sosyal güvencem bulunmadığı için Yeşil Kart'lıyım.
İş bu mevzuat uyarınca, ekte beyan ettiğim sağlık raporumla sabit olduğu haliyle mesane boşaltmak için hayati önemdeki kateter ihtiyacım olan günde 6 adet olmak üzere 2 aylık 360 adet Kendinden Jelli Sondanın karşılanmasını ve mağduriyetimin giderilmesini arz ve talep ederim.

EK 1: Günde 6 adet kateter kullanımına dair rapor
ad soyad
imza​

tc kimlik numarası
yeşil kart numarası
adres

sonda

merhaba öncelikle yardımcı oldugunuz için teşekkür ederim. yukarıdaki dilekçe yi kendime göre düzenleyerek valilige başvurdum valilik dilekçeyi okuduktan sonra imzalayarak sosyal yardımlaşmaya götürmemi istedi sosyal yardımlaşmaya götürüp verdim 3 gün sonra sonucu belli olur dediler
3 gün sonra gittim ve başvurumun kabul edildigini söylediler ve haftaya bankaya gidip parayı almamı söylediler

ama bu sadece bir defalıkmış yani tek bir kez ödeme yapacaklarmış. her ay ödeme alabilmek için ne yapmalıyım nasıl bir dilekçe yazmalıyım teşekkür ederim.

Hayırlı olsun.

Her ay aynı dilekçeyle başvuracaksın... Bırak onlar sıkılsın ve tümden çözüm bulmak için sana öneride bulunsun....

Üst Alt