Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeşil kart'la akülü sandalye alabilir miyim?

efe can

Üye
Konular
94
Reaksiyonlar
0
merhabalar, ben yeşil kartlıyım. işitme cihazı almak için yeşilkart birsürü prosedür çıkartıyor. hastaneden rapor alacakmışım, onu kaymakamlığa dilekçe ile verecekmişim, kaymakamlık ihale açıp en ucuz yapan firmaya yaptıracakmış. bunun başka bir yolu yok mu? ben kendi istediğim yerden kaliteli bişey almak istiyorum..
başka bir konu ise diğer sağlık karneleri akülü sandalyeyi 1700 ytl ye kadar ödüyormuş, yeşil kartta böyle bir imkan var mı? varsa izlemem gereken yol nedir? tşk

İzleyeceğiniz yol size gösterilmiş.Maalesef yeşilkart için başka bir yol yok.Evet böyle bir imkanınız var.

yani yeşiil kart akülü sandalye bedelini karşılarmı kime nasıl müracat gerekir

Sağlık kurulu raporu ve yeşilkartınız ile birlikte kaymakamlığa başvuracaksınız.

Tıpkı işitme cihazındaki prosedürü işletmelisin akülü sandalye için de. Orada vurgula ki, "ssk 1700 YTL ödüyor akülü sandalye için". Böylece kaymakamlığın ödeme şansı da daha çok olur.

yeşil kartla akülü tekerlekli sandalye almak istiyorum bu konuda yardımcı olabilecek firma varmı

eger böyle bir firma varsa çok makbule geçer

peki kaymakamlığın yeşil karta akülü sandalye bedelini karşılaması kaymakamlığın görevimi yoksa ordakilerin insiyatifinemi kalmış.merak ediyorum.....

Eğer koşullar uygunca Kaymakamlık karşılamak zorunda. Bu iş için onlara bütçe veriliyor... Eğer reddederlerse başvurunu, sana yazılı olarak red gerekçelerini sunmak zorundalar. Sen de o gerekçeye göre gerekirse itirazda bulunabilirsin...

merabalar ben yeşil kart sahibiyim daha öncede belirtmiştim kaymakamlığa akülü sandalye için müracat edecektim hatırlarsanız.Elimde birkaç ay önce aldığım akülü sandalye kullanmama evet diyen bir heyet raporu var.Acaba kaymakamlığa vereceğim dilekçe için bu rapor yeterli mi yoksa hangi şartlarda rapor almalıyım...

bekliyorum kardeş benide bilgilendirirsen çok makbule geçer!!!tşk

kaymakamlığın bilgi edinme servisine sormuştum ben yeşil kartlıyım akülıü sandalyeye ihtiyacım var bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz demiştim bugün kaymakamlıktan cevap geldi bakıcı hizmetinden faydalandığım için vakıf kanunen yardım edemez dediler
bu çelişkiyi anlamıyorum tamam bakıcıma bakıcı ücreti ödüyorlar ama bu yüzden haklı ihtiyaçlarımı karşılama noktasında neden bu bakıcı hizmetini sürekli engel gösteriyorlar :?: :?:
bu konudaki bilgi ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim :!: :!:

Böyle bir kısıtlama getiremezler. Neye dayandırıyorlarmış bunu?!

diyolarki bakıcı hizmeti alan kimseye vakıf kanunen yadım edemez.
bu yüzden daha öncede kaymakamlıktan aldığım gıda ve kömür yardımını kesmişlerdi :!:
kaymakamlık adresinize ayrıntılı bilgi yollanacak dedi :!:

detayları elime geçince buraya yazacağım :!: :!:

Kaymakamlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu’nun 02.05.2008 tarihi ve BO5BLK4712501.622.02-35/1731 sayılı yazıları ekindeki dilekçeniz bahsettiğiniz konu üzerine yapılan incelemede; Kırıkkale İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün 27.11.2007 tarih be B.02.1.SÇE.4.71.00.00-191/-3462 sayılı yazılarına istinaden Vakfımızın 11.12.2007 tarih ve 29 nolu toplantısında alınan karar gereği, Kırıkkale İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden “Özürlüler İçin Evde Bakım Hizmetinden” faydalandığınız için dosyanız kapatılmış olup;Vakfımızın yardımlarından yararlanamamaktasınız.

kopyaladım gelen yazı aynen böyle diyo
demekki her il kendi yasasını kendi koyo bi arkadaşım ben almak üzereyim diyo bizimki ise veremeyiz diyo

adamlar açık açık evde bakım hizmetinden faydalandığın için yardım edemeyiz diyolar.
sayın o.boğa böyle bişey olamaz diyodun; güzel türkiyemde her şey oluyo :!:

bende yeşil kartlıyım,geçtigimiz mart ayında valilik bana akülü tekerlekli sandalye verdi.ki evde bakım aylıgı işlemlerim devam ediyordu..akülü .t sandalye için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına müracat ettim,11 gün sonra bana teslim edildi.. :)

sağolasın arkadaşım!!
bekliyorum e-posta adresini... :)

Üst Alt