Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeşil kartlı ve ihtiyaç sahibi bayan için akülü tekerlekli sandalye alımı hakkında..?

mac72

Emektar Üye
Konular
60
Reaksiyonlar
48
Arkadaşlar bugün rapor almak için gittiğim Ankara Numune Hastanesinde tanıştığım yeşilkart sahibi 2022 maaşı ve evde bakım aylığı alan Niğdenin bir köyünde yaşayan 4 yaşındayen düğünde silah yaralanması sonucu 31 yıldır belden alt kısmı felç olan bir bayan kardeşimiz, yeşilkartla akülü sandalye almak isteğini ancak bunun mümkün olmadığını köyde sürekli evde olduğunu ve çok mağdur durumda olduğunu söylüyordu...

Şimdi yatak yarası sonucu tedavi için Ankara Numune Hastanesine gelen bu kardeşimiz geri dönüş için ambulans ayarlmaya çalışıyorlardı.. Gerçekten mağdur olduklarına inandığım o kardeşimize nasıl yol gösterebiliriz? Niğde Valiliğne başvuru dışında. çünkü zaten başvuru yapmışlar ama yıllardır bir sonuç çıkmamış..

Üye yapmak içinde üye olduktan sonra çıkarılan borca karşı çıkan ayrılmak istediğinde de ancak şu kadar para öderseniz kaydınızı sileriz denilen of derneğine mi başvursunlar..:S

ben of derneginden akulu sandelye aldım.siz ne diyorsunuz allah aşkina !!!!

Ben kardeşimizin bulunduğu Niğde of derneğinden bahsediyorum .... akülü araç almış olduğunuz of'a ulaşabileceğimiz bir telefon verirseniz ve siz neler yaptınız bu başvuru esnasında yazarsanız bende bunu telefonla bildirebilirim..

cilginpalet
zaten alamadıkları için mağdurlar sosyal yardımlaşma derneğinin kendilerini oyaladıklarından bahsettiler...gezginemlak nasıl aldığını ve başvuru için neler gerekiyor bunları "of"un telefonuyla birlikte yazarsa bunu denemelerini önericem.. aslında abisinin telefonunu da yazabilirim ama sanırım telefonunu vermek uygun olmayabilir..

ÖZÜRLÜ YARDIMLARI

Özürlü İhtiyaç Yardımı
Özürlü Araç (Tekerlekli sandalye, motorlu araç vb);
*SYDV Başvuru Kayıt Formu/ Başvuru Dilekçesi
*Nüfus Cüzdanın önlü-arkalı fotokopisi (kendisinin ve eşinin)
*Özürlü araç kullanımı gerektiğine dair Sağlık Kurulu Raporu
*Araç bedelinin tabi olduğu Sosyal Güvenlik Kurumunca karşılanmadığına dair
belge ( sosyal güvenlik kurumuna tabi olanların başvuruları için)

Çok saol çılgınpalet bunu hemen bildireceğim bakalım tekrar birdaha denesinler şanslarını ..

----------

Cilginpalet çok teşekkür ederim kardeş inşallah hayırlı bir sonuç elde ederler..Hemen arayıp istenen belgeleri bildirdim ...

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği

Adres: Ataköy 7-8. Kısım Mimar Sinan Villaları Karşısı, Rekreasyon Alanı Afet Yönetim Merkezi Arkası PK: 34750 ATAKÖY / İSTANBUL
Telefon: +90 212 661 1 661
FAX : +90 212 661 88 32

inşallah işinize yarayacak.sagliklı guzel gunler

Teşekkür ederim kardeş umarım işine yarar hemen bildirdim telefonları ..

Tekerlekli sandalye ihtiyacı

Merhabalar;

görmüş olduğunuz ailenin iletişim bilgilerini iletirmisiniz mümkünse belki konu ile ilgili yardımcı olabilirim.

Üst Alt