Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yeşil kartlıyım. %52 raporla 2022 aylığı alabilir miyim?
mrb. 6 yıl önce kalpten ve böbrekten %30 raporum vardı hastalık ilerlemesi olarak tekrar muayene oldum bugun heyete girdim rapor kuruldan geçerse %52 raporum var perşembe günü verecekler şuan yeşil kartlıyım 2022 maaşı bağlanır mı
Yeşil kartı olana engelli maaşı verilmemesi normal mi?
Engelli raporundan önce yeşil kart kullanıyordum maaş için müracaat ettim muhtaç olmadığım gerekçesiyle reddedildi yeşil kart zaten muhtaçlara verilmiyor mu
karadeniz55 yeşil kart diye bilinen 60/c 1 GSS gelir testi kriterleriyle, 2022 aylığı gelir kriterleri farklıdır.
60/c 1 GSS (yeşil kart) için ailede kişi başına düşen aylık gelirin 592,50 TL altında olması gerekiyor. sen yeşil kartlı olduguna göre ailede kişi başına düşen aylık gelir bu sınırın altında.
ama 2022 aylığı için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 423,58 TL altında olması gerekiyor. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir bu miktarı geçiyorsa sana 2022 aylığı baglanmaz.
ayrıca 2022 aylığında hanede ikamet eden ve yaşayan herkesin geliri dikkate alınıyor. oysa yeşil kart diye bilinen 60/c 1 GSS gelir tespiti için sadece aile bireyleri dikkate alınıyor:https://www.engelliler.biz/forum/sa...bilmek-icin-gelir-kriterleri-ocak-2017-a.html
özetle yeşil kartlı olman 2022 aylığının baglanacağı anlamına gelmez.
2022 aylığının baglanabilmesi için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 423,58 TL altında olması gerekir.