Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeşil kartlıyım. %52 raporla 2022 aylığı alabilir miyim?

Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kalem

mrb. 6 yıl önce kalpten ve böbrekten %30 raporum vardı hastalık ilerlemesi olarak tekrar muayene oldum bugun heyete girdim rapor kuruldan geçerse %52 raporum var perşembe günü verecekler şuan yeşil kartlıyım 2022 maaşı bağlanır mı

Yeşil kartı olana engelli maaşı verilmemesi normal mi?

Engelli raporundan önce yeşil kart kullanıyordum maaş için müracaat ettim muhtaç olmadığım gerekçesiyle reddedildi yeşil kart zaten muhtaçlara verilmiyor mu

2022 maası ancak kısı bası gelır 423 tl den az olan % 40 ve ustu raporu olanlara baglanıyor belkı sızın gecıyordur bu tutarı

mkn06;

rapordan öncede yeşil kartlıydım yeşil kartta muhtaç olanlara verilmiyor mu kafama takılan o memur demişti zaten alamayabilirsin

ya sımdı yeıl kart muhtac olana verılıyor ama 2022 maası ıcın ıste 423 tl sartı var sıızın gelır ondan fazlaysa olmaz o ıste

karadeniz55 yeşil kart diye bilinen 60/c 1 GSS gelir testi kriterleriyle, 2022 aylığı gelir kriterleri farklıdır.
60/c 1 GSS (yeşil kart) için ailede kişi başına düşen aylık gelirin 592,50 TL altında olması gerekiyor. sen yeşil kartlı olduguna göre ailede kişi başına düşen aylık gelir bu sınırın altında.
ama 2022 aylığı için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 423,58 TL altında olması gerekiyor. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir bu miktarı geçiyorsa sana 2022 aylığı baglanmaz.
ayrıca 2022 aylığında hanede ikamet eden ve yaşayan herkesin geliri dikkate alınıyor. oysa yeşil kart diye bilinen 60/c 1 GSS gelir tespiti için sadece aile bireyleri dikkate alınıyor:https://www.engelliler.biz/forum/sa...bilmek-icin-gelir-kriterleri-ocak-2017-a.html

özetle yeşil kartlı olman 2022 aylığının baglanacağı anlamına gelmez.
2022 aylığının baglanabilmesi için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 423,58 TL altında olması gerekir.

Üst Alt