Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeşilkartlıyım ama SGK kaydı nedeniyle 2022 maaş başvurum reddedildi

Bulent511

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Engelli maaşı almaktaydım 05.09.2022 tarihinde işe girdim ve engelli maaşım otomatik olarak kesildi, 24.10.2022 tarihinde işten ayrıldım ve doksan gün sigortalılık süresini doldurmadığım için 15 gün bekleyip SGK Müstehaklık sorgulaması yaptım ve haala 4a aktif sigortalı görünen sigortamı sorgulamak için Alo 170 i aradım ve onlarda 10 gün içinde düşmesi gerekiyordu (90 gün sigortalılığı doldurmadığım için) dediler ve bulunduğum ildeki SGK Müdürlüğüne gidip ordan işlem yaptırabilirsin dediler ve bende SGK Müdürlüğüne gidip 4a sigortalılığımı iptal ettirip 60/c1 (yeşil karta) geçişimi yaptırdım ve bekleyip e-devlet te müstehaklık sorgulamamda 60/c1 görününce sosyal yardımlaşma il müdürlügüne gidip engelli maaş başvurusunda bulundum, birkaç gün sonra arayıp klasik gelir bilgilerimi sordular ve haftaya belli olur sonucunuz dediler. Bugün e-devletten sorgulatınca SGK kaydı nedeniyle reddedildi sonucunu gördüm. İşten çıkınca 90 gün bekleme zorunluluğumu var sigortalı olmayıp yeşil kartlı olsak bile? Ben bulabildiğim mevzuatlarda öyle bir kural göremedim veya varsada ben bulamadım. Bu konu hakkında bilgisi olan veya yasal dayanağı olan maddeleri nerde bulabileceğim hakkında beni yönlendirecekler varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Abim sigortali calisan yanima tasindi. Engelli maasim kesilirmi??

umuda92

engelli olan siz oldugunuz için abınızın sigortalı ya da sigortaqsız olması değil çalışıyor olması önemlı.burda abinizin aldıgı maaş(kendıne kullansa sizlere hiç bişi almasa bile)hane kişi başı gelir hesabına dahil edilir ve sınırı geçemzseniz bişi olmaz geçerse maaşınız kesilir

Üst Alt