Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeşilkarttan SSK'ya geçince sağlık güvencem ve emeklilik durumum nasıl olur?

Mutasavvuf

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
ben yeşilkarttan ssk ya gecis yapacam. erken emeklilik icin daha onceden sigortam var.
soru 1: askerlikle beraber 939 gun vergi inidirimi alırsam 1. dereceden ne zaman emekli olurum?
soru 2: ssk ya geciste ilk gunden itibaren tedavi alabiliyor muyum ve amelyat olabilir miyim?
soru 3: yeşilkarttan ssk ya geciş işlemleri ka cgun surer

tesekkurler

1.Ssk giriş tarihinizi ve özür oranınızı verin
2.Ssk ya geçtikten sonra 120 gün sonra tedavi başlar
3.Ssk girişiniz yapıldımı işlem bitmiştir.(ssk giriş bildirgesi ve dilekçenizle yeşilkartınızı iptal ettirebilirsiniz.)

1- Sigortalılıkla ilgili daha detaylı bilgi lütfen.
2- Sgk'lı olduktan sonra 30 günlük prim tedavi için yeterli.
3- Sigortalı işe giriş yeşil kartınızı keser.
4- Bakmakla yükümlü olduğunuz eş ve çocuğunuz için 90 günlük prim yeterlidir.

1 şubat itibariyle ssk lı oldum bana denilen 120 gün prim ödedikten sonra ssk sağlık hizmetlerin dan faydalana bilirisin dediler bende ona göre yazmıştım
şimdi ben mart 1 itibariyle ssk sağlık hizmetlerinden faydalanabilecem ozaman degil mi?

5510 sayılı yasaya göre;

1- Bir işyerinde viziteye çıkabilmen için;
a- iş kazası ve meslek hastalığında hemen (gün önemli değil)
b- normal hastalıklar için 30 gün,
c- bakmakla yükümlü olduklarının sağlık yardımı alabilmesi için en az
90 gün şartı vardır. (bir yıl içinde 90 gün olacağı tabiidir.)
Buna göre 01 şubat tarihinde siortalı olan birisi için viziteye çık(a)bilmesi gereken tarih 1 marttır.

benim özür oranın % 90 sigorta baslangıc tarihim agustos 1996 bugun ssk dan dediler 30 gun sonunda tedavi alabilirsin ama özürlü olmanın bi anlamı yokmu mesela ilk gunden tedavi olabilmek icin işin sevindirici tarafı 2008 ve 99 yasasından önce sigortalı olmammış cunku boylece 1800 gunden emekli olabilirmişim dier bir sorum ben vergi indirimine şimdiden basvuru yapsam ne gibi avantajı olur ve anlatıldıgı gibi vergi indirimi özüru dusuruyormus bu prim gun sayısını etkilermi tesekkurler

Üst Alt