Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetersiz ehliyet ve trafik kazası tazminatı..?

Şermindenkd

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben iştme engelliyim biyonik kulak diğer adıyla implant kullanıyorum şimdi size başımdan geçen bir olayı yazmak istiyorum. Ehliyetim var H sınıfı tabi üzerinde özel tertibatlı araç kullana bilir yazıyor benim arabam şahin kendi adıma ve ben şubat ayında kaza yaptım sigortam karşıladı karşı tarafın masrafını ancak geçenlerde ihbar geldi sigortadan ehliyetiniz yetersiz sayıldı ödenen parayı geri yatırın diye ben ne yapmalıyım başına böyle bişey gelen varmı arkadaşlar şimdidden teşekkürler

SigortaDanışmanı

Sadece işitme engelli sticker tarzı işareti yapıştırmıştım , nasıl bir araç kullanmam gerektiğini bilmiyorum işitme engelliler için özel tertibat araç yok

Şermindenkd

SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLERDE ARANACAK SAĞLIK ŞARTLARI İLE
MUAYENELERİNE DAİR YÖNETMELİK'in 7. maddesi b/2. fıkrasına göre aracınızda görüş açınızı arttırmaya yönelik ayna tertibatı kullanmalısınız. Aracınızda yoksa eğer genel bilgi olarak bunu paylaşmış olalım.

Mevzuat Bilgi Sistemi

Bu tertibat ve sticker var mı yok mu bu önemli.

Ayrıca kimse gelip sizin aracınızdaki tertibatı kontrol etti mi? Konunun etik ve ahlaki sorumluluğu size ait olmak üzere, eğer tertibat kısmı kontrol edilmediyse eksiklerinizi tamamlayıp başlatılacak veya başlatılan icra takibine ve borca itiraz ederseniz mahkemede bir yargılama yapılması halinde kazanma ihtimaliniz bir hayli yüksek olur kanısındayım.

Syg.

işitme engellilerin özel tertibatlı araç kullanma zorunluluğu yok yani her türlü aracı (tabi sizin emektar şahini de) kullanabilirsiniz.
sigortadan size gelen yazıya cevap olarak, işitme engelli olduğunuzu, başkaca bir engelinizin olmadığını ve bu sebeple açılmış olan rücu dosyasının kapatılması gerektiğini belirten bir dilekçe yazın.
dilekçeyi gönderdikten 1-2 hafta sonra şirketi arayıp dosyanızın durumunu sorun.

size gönderilen yazıda, dosya numarası ve adres bilgileri zaten vardır, dilekçenizin ekine o yazının fotokopisini ve işitme engelli olduğunuzu gösteren belgeyi de koyun.

Üst Alt