Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim aylığı alan bakım parası alamaz mı?

selocanlar

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
yetım aylıgı alan kısı babadan %80 engellı bakım parası alabılırmı,

şartların tutuyorsa alırsın.hem yetim maaşı hemde evde bakım maaşı alan tanıdıgım var

Alınır önemli olan rapor %51ve üzeri bakım muhtac (evet) eve giren gelirin kişi başı 847 ₺'yi geçmemesi.

Maaş hastaya değil hastaya bakana verilir.

selocanlar yetim aylığı alman evde bakım aylığının bağlanmasına engel değildir. yetim aylığı alırken de şartların uygunsa evde bakım aylıgı baglanır.

evde bakım aylığının şartları bellidir:
1. % 50 ve üstü ve ağır özürlü ibareli engelli sağlık kurulu raporun olmalı. raporda muhakkak agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli olmalı.
2. hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 Tl altında olmalı. bu gelir hesabına aldığın yetim aylıgı da dahil edilir.
3. bakıma muhtaç durumda olduğuna dair bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin olumlu kanaat bildirmesi gerekir.
bakıma muhtaç olma durumunu degerlendirirken heyet şu kriterlere bakar:https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
bu 3 şartın birinde bile uygun bulunmadığın takdirde evde bakım aylığı baglanmaz. evde bakım aylıgının baglanması için bu 3 şarta da uygun bulunman gerekir.

Üst Alt