Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim Aylığı alan bir kişi Özürlü maaşı da alabilir mi?

üctelli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar forumu araştırdım ama net bir yanıt bulamadım. Boşanmış bir bayan, çalışmıyor ve babasından kalan yetim aylığı alıyor. Şu anda özürlü maaşı almak için başvuruda bulunacak. Eğer kurum tarafından özürlü maaşı almaya hak kazanırsa, yetim aylığı kesilir mi? İkisini aynı anda alabilme imkanı varmıdır? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Yetim aylığı %60 ve üzerinde bulunan, raporla belgelenmiş, annesinden hemde babasından kalan aylığı yetim aylığı olarak alabilir. Yetim aylığı hiç bir zaman kesilmez. Ömür boyu almaya hak kazanır.

İkisinide alma imkanı var.Şimdi özürlü maaşı sizin gelirinize göre belirlenerek alınır. Aile birey sayınız, rapor oranınız kaç

Bayanın bir tane kız kardeşi var. babasından 386,00 TL yetim aylığı alıyor. %47 maluliyet oranı var. Eşinden boşanmış. Bayanın iki tane kızı ve bir tane oğlu var. oğlu evli, kızlarından birisi boşanmış birisi de henüz evlenmemiş.

Malesef, %47 oranında malül olabilecek derecede, raporunuz olmadığı için yetim aylığı alamazsınız. Özürlü maaşı almaya devam edebilirsiniz.

Benim sormak istediğim. her ikisini aynı anda alabilme şartları. yani bir kişi hangi şartlarda hem yetim hem de özürlü maaşı alabilir.

üctelli,
eğer alınan yetim aylığı, alınacak olan aylık 2022 aylığından az ise bu durumda yetim aylığı alınırken 2022 aylıgı da alınabilior.
Eğer alınan yetim aylığı, alınacak olan aylık 2022 aylıgından fazla ise bu durumda yetim aylıgı ile birlikte 2022 aylıgı alınamaz.

Bahsettiğiğniz bayan, aylık 386 Tl yetim aylıgı alıyorsa aldığı yetim aylığı alınacak olan 2022 aylıgından fazla oldugu için 2022 aylıgından yararlanamaz.

Ayrıca:http://www.engelliler.biz/forum/202...rum-2022-maasi-alabilir-miyim.html#post463422

Çok teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı...

Kalem hanım size özelden bir belge atmak istiyorum bilgi almak istiyorum size nasıl ulaşabilirim gmail varmı burayı kullanmayı bilmiyorum

Üst Alt