Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
sgk ' dan maaş alan biri 2022 alamaz.. eğer ki aldığınız yetim aylığı 2022 maaşından düşükse sgk 'ya yetim maaşının 2022 seviyesine yükseltilmesi için dilekçeyle başvurabilirsiniz..
Malulen emekililik için:
1- İlk sigortalı olduğunuzda maluliyet derecesinde (%60 ve üzeri) işgücü kaybınızın olmaması
2- Malulen emeklilik talebinde bulunduğunuzda maluliyet derecesinde içgücü kaybınızın bulunması (bkz: maluliyet cetveli)
3- En az 10 yıl sigortalılık süresi (başkasının bakımına muhtaçlık söz konusu ise bu süre aranmaz) ve 1800 gün prim yatılırlmış olması
gerek.
malulen emekli olduğunuz takdirde babanızdan yetim maaşını alamazsınız..
sayın melek.oglum kurum bakımında 18 yaşını doldurdu yetim maaşı kesildi.maluliyetini belgeledim yetim maaşı baglandı.otomatik olarak 100 tl yükseltildi ben bunu sordum..dogrumu hata olabilir mi
i.altun yetim aylıklarından anlamam pek. o sorunuzu şuradan sorun:Dul ve Yetim Aylığı
Benim bahsettiğim olay 2022 aylıklarıyla ilgilidir.
eğer yetim aylığı alan biri 2022 aylığından düşük yetim aylığı alıyorsa raporuyla baglı olduğu sgk'ya başvurur ve rapor oranına göre aradaki fark sgk tarafından ödenir. bU durum 2022 aylıklarıyla ilgili bir durum ve başvuru olmadan sgk geçip de birinin yetim aylığını 2022 seviyesine yükseltmez. bunun için kişinin raporuyla başvurması gerekir.