Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim aylığı alan biri ÖMSS sonucunda atanırsa aylığı kesilir mi?

ekinos

Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
bülent bey bağkurdan 2008 öncesi yetim aylığı alan biri memur olsa aylık kesilirmi acaba

Bildiğim kadarıyla yetim aylığını almaya devam eder... Ne zaman ki kendi sigortalılığınan emekli olur ya da evlenir, o zaman yetim aylığı kesilir.

Dayanak: 5510 sayılı yasanın 34. maddesi

ben %88 engelliyim 2008 önce yetim aylıgına baglandım şimdi ben işe girersem ve evlenirsem yetim aylıgı kesilir mi

nacar;
Kesilmez. Sadece kendiniz emekli olursanız kesilir. O zamana kadar çalışsanızda yetim aylığı almaya devam edebilirsiniz..

[engellisen bay bayan fark etmez

ben şimdi babamdan 2008 öncesi bağkurdan yetim maaşına bağlandım
aynı zamanda yüzde 44 raporum var memur olarak işe girsem aylığım kesilmez mi

Hasan Tahsin beyden alıntıdır;
Arkadaşlar bakınız yetim aylığı derken sadece SSK'lı anne-babasından dolayı malul olduğundan dolayı alınan yetim aylığını kastediyoruz, yani bağ-kurlu olan anne-babasından dolayı yetim aylığı alanlar 1 ekim 2008 den önce vaya sonrasında olsalar da çalışarak yetim aylığını alamazlar.

Bu hak sadece SSK lı anne-babasından dolayı 1 ekim 2008 den önce bağlanmış yetim aylığı alanları kapsar ve onlar emekli oluncaya kadar bu maaşı alırlar ve emekli olunca yetim aylıkları kesilir.​

Bağkurda ki bayan kesilir dedi ama engelli raporum yüzde 44 raporum işe girdiğimde yetim aylığımın kesilmemesi için işe yarar mı biligisi olna varsa

sgk cevap geldi ama anlamadım
mevcut dosyanız incelenerek bilgi verileceginden işe giriş tarihinizi aylı ve günlü olarak gösterir resmi belgeyi sigortalı emeklilik daire başkanlıgına yazılı müracatınız.

peki şu an geçerli olan yasada 2008 öncesinde engelli olarak işe girip hala çalışmakta olan biri yeni vefat etmiş olan ssk emeklisi babasından dolayı yetim maaşı alabirmi?

[FONT=Times New Roman] [/FONT]Sosyal Güvenlik Kurumu Sigortalı Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı’nın 18.11.2008 tarihli ve 2008/96 sayılı Genelgesi’nin “Ölüm Sigortası” başlıklı bölümünün “F.a.2” madde ne anlama geliyor
5510 sayılı Kanunun yürürlük tarihinden önce ölen sigortalılardan dolayı hak
sahiplerine ölüm aylığı bağlanması için; gerek sigortalıya gerekse hak sahiplerine ilişkin
koşullar mülga kanun hükümlerine göre değerlendirilecektir

Şimdi Eğer ÖMSS ile Atanırsak veya Özel Sektörde Özürlü Statüsünde Sigortalı Çalışırsak 2008 Yılından Sonra Yetim (Babanın Emekli Maaşı) Maaşını almaya devam eder miyiz.

Sosyal Güvenlik Kurumu Sigortalı Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı’nın 18.11.2008 tarihli ve 2008/96 sayılı Genelgesi’nin
F. ÖLÜM SİGORTASININ 2 D MADDESİNDE AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE YAZIYOR
5510 sayılı Kanunun yürürlük tarihinden önce ölen sigortalılardan dolayı ölüm
aylığı bağlanan hak sahibi eş, çocuklar ile ana ve babaların durum değişikliği nedeniyle aylıklarının artırılması, azaltılması kesilmesi ve yeniden bağlanmasında mülga kanun
hükümleri uygulanacaktır.

nacar;

aynen ben bu söylediğinizden birşey çıkaramadım.:)

bende bilmiyorum ama bunu yaz dediler site yöneticileri bu konuya duyarlılık gösteriniz

ben sgk dan %60 raporla malül yetim aylığı alıyorum e kpss den atamam yapıldı memur olabilirmiyim

Üst Alt