Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yetim aylığı alan biri ÖMSS sonucunda atanırsa aylığı kesilir mi?
Arkadaşlar bakınız yetim aylığı derken sadece SSK'lı anne-babasından dolayı malul olduğundan dolayı alınan yetim aylığını kastediyoruz, yani bağ-kurlu olan anne-babasından dolayı yetim aylığı alanlar 1 ekim 2008 den önce vaya sonrasında olsalar da çalışarak yetim aylığını alamazlar.
Bu hak sadece SSK lı anne-babasından dolayı 1 ekim 2008 den önce bağlanmış yetim aylığı alanları kapsar ve onlar emekli oluncaya kadar bu maaşı alırlar ve emekli olunca yetim aylıkları kesilir.
sgk cevap geldi ama anlamadım
mevcut dosyanız incelenerek bilgi verileceginden işe giriş tarihinizi aylı ve günlü olarak gösterir resmi belgeyi sigortalı emeklilik daire başkanlıgına yazılı müracatınız.
peki şu an geçerli olan yasada 2008 öncesinde engelli olarak işe girip hala çalışmakta olan biri yeni vefat etmiş olan ssk emeklisi babasından dolayı yetim maaşı alabirmi?
[FONT=Times New Roman] [/FONT]Sosyal Güvenlik Kurumu Sigortalı Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı’nın 18.11.2008 tarihli ve 2008/96 sayılı Genelgesi’nin “Ölüm Sigortası” başlıklı bölümünün “F.a.2” madde ne anlama geliyor 5510 sayılı Kanunun yürürlük tarihinden önce ölen sigortalılardan dolayı hak
sahiplerine ölüm aylığı bağlanması için; gerek sigortalıya gerekse hak sahiplerine ilişkin
koşullar mülga kanun hükümlerine göre değerlendirilecektir
Şimdi Eğer ÖMSS ile Atanırsak veya Özel Sektörde Özürlü Statüsünde Sigortalı Çalışırsak 2008 Yılından Sonra Yetim (Babanın Emekli Maaşı) Maaşını almaya devam eder miyiz.
Sosyal Güvenlik Kurumu Sigortalı Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığının 18.11.2008 tarihli ve 2008/96 sayılı Genelgesinin
F. ÖLÜM SİGORTASININ 2 D MADDESİNDE AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE YAZIYOR 5510 sayılı Kanunun yürürlük tarihinden önce ölen sigortalılardan dolayı ölüm
aylığı bağlanan hak sahibi eş, çocuklar ile ana ve babaların durum değişikliği nedeniyle aylıklarının artırılması, azaltılması kesilmesi ve yeniden bağlanmasında mülga kanun
hükümleri uygulanacaktır.