Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim aylığı alan kardeşlerden biri vefat etti. Onun hakkı pay edilecek mi?

Konular
88
Reaksiyonlar
0
benim annem ve 2 teyzem 3 kişi dedemden kamla yetim maaşı alıyorlardı. şimdi teyzemin biri vefat etti annemle teyzeme geçmesi için sgk na gitmeye bildiri yapmaya gerek varmı.
birde 3 kişi olunca maaşın % 100 ünü alıyorlardı sanırım. 2 kişi olunca aylığın %de kaçını alırlar

mustafa-toprak
başınız sağolsun.sgk ya bildirm yapmanız iyi olur.ben almak için başvurmadıgm için sadece kardeşım ve annem alıodu sonra bende başvurdum ve onların maasında azalma oldu banda bağlanınca.aşagıda gogleden buldugm bilgiye göre annenız ve teyzenız dededen kalan maaşın %40 ar olarak alacaklar
[FONT='inherit']5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununa göre dul-yetim aylığı kimlere, hangi oranda bağlanır?[/FONT]
[FONT='inherit']Eş (karı ve koca) ve çocuklar ile ana ve baba olarak belirlenmiştir. Dul ve yetimlere ait aylık bağlama oranları şu şekildedir;[/FONT]

• Eş : %75
  • Çalışan ya da emekli aylığı alan eş : %50
  • Eş, 1 yetim : %60 %30
  • Eş, 2 yetim : %50 %25, %25
  • Tek yetim : %50
  • 2 yetim : %40, %40

Üst Alt