Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba Arkadaşlar.
%54 engelliyim. Yetim aylığı alıyorum. Bu kanundan yararlanabilmek için SGK'ya 2 gün önce başvurduğumuzda öyle birşey yok cevabı aldık. Başvuru anladığım kadarıyla SGK'ya oluyor. Peki neden yok dediler? Başka nerelere başvurabilirim bunun için?
Bu konu hakkında biraz detaylı bilgi verebilirseniz çok müteşekkir kalacağım.
Cevap verdiğiniz teşekkür ederim. 2 gün arayla aynı cevabı aldık malesef görevli memurlar tarafından. Dediğiniz gibi dilekçe ve genelge çıktıysıyla müracaatı denememiştik
Aklıma gelen şu ki, acaba bu kanun hemen hemen yeni çıktığı içinmi bilgi sahibi değiller bu konuda. O yüzdende geri çevriliyoruz.
Gerekenleri yaptıktan sonra sonucu yazacağım buraya.
Sgk'ya yaptığımız başvuru öyle bir şey yok gerekçesiyle geri çevrilmişti. Bu sefer mal müdürlüğüne giden abim müdürün kendisiyle bizzat konuşmuş.
Mal müdürüde öyle bir genelgenin,kanunun vs olmadığını olsa bile aldığım maaş 86 tl'yi geçtiği için yükseltme yapamayacaklarını söylemiş.
Abiminde fazla bilgisi olmadığı için diyememiş ki,siz özürlü maaşıyla yetim maaşını yükseltmeyi karıştırdınız galiba
Birde üstü kapalı tehtit etmiş abimi sayın müdürümüz.Komisyonca maaş bağlamaya uygun gördüklerini diyelim 5-6 yıl sonra oluşan bir sorun için bilgisayardan baktıklarında o kişiye bağlanan maaşın geçersiz olduğunu farkediyorlarmış ve o 5-6 yıl verilen maaşı faiziyle geri istiyorlarmış!!
Yani böyle bir işe girişmeyin,başınıza böyle bir şey gelebilir hesabı.
Dilekçe ile başvurmanın bile bir anlamı yok gibi.Adamlar kendi işleriyle ilgili bilgileri ya okuyup öğrenmiyorlar ya da kendilerine öyle bir bilgi gelmediği için bilmiyorlar.Sonrada ulu orta herkesin içinde bağıra çağıra rezil etmeye kalkıyorlar
Sosyal Güvenlik Kurumu'na aşağıdaki dilekçeyle birlikte başvuracaksın. Almış olduğun yetim aylığı 2022 seviyesine yükseltilecek.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
SOSYAL SİGORTALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İl Müdürlüğüne
.…… T.C. kimlik, ….. Bağ-Kur numarası ile 1479 sayılı Kanun gereğince çalışamayacak durumda malül bulunmam nedeniyle Kurumunuzdan yetim aylığı almaktayım
2022 sayılı Kanunun Ek 1 inci maddesi ve SGK Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı'nın ilgili genelgesi (Sayı: B.13.2.BKG.0.11.00.02/364114, Tarih: 16/05/2008) gereğince tespit edilecek özürlülük durumuna göre tarafıma fark aylık ödenmesi hususunda gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim.
Tarih
Ad soyad
İmza
Adres
Not: İstersen genelgenin (bkz) çıktısını da yanına al ki, bıdı-bıdı eden memurun gözüne sokabilesin
Kolay gelsin hocam bir sorum olacaktı;halam yüzde 90 engelli ve babasından yetim aylığı alıyor.
Bizde yetim aylığı engelli aylığından düşük olduğu için aradaki farkın düzeltilmesi için SGK ya başvurduk.Kabul ettiler.
SGK dan gelen yazıda 18.05.2018 tarihinden itibaren birikmiş farklarınızı ve düzeltilmiş şekilde aylığınızı alabilirirsiniz demişler.
Benim sorum ise bizim bu durumdan yeni haberimiz olduğu için şimdi başvurduk.Aradaki farkların toplamını Engelli rapor tarihine göre mi verilecek yoksa SGK ya başvuru tarihine göre mi
@Kalem hocam soruma bakabilir misiniz