Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim aylığı alıyorum. Part time çalışırsam kesilir mi?

gkm

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle iyi günler dilerim :) benim sizlere şöyle küçük bir sorum olacak.
Ben yetim aylığı alıyorum ve part time çalışmak istiyorum. Daha ayrıntılı ifade etmek gerekirse; Bir ajans aracılığıyla büyük marketlerde tattırım elemanı olarak çalışacağım bu durumda yetim aylığım ve -babamın sağlık sigortasından yararlandığım için- sağlık sigortam bundan etkilenir mi ? Yardımcı olursanız inanın çok sevinirim. Tekrar iyi günler dilerim... :)

Çalışacağınız ajans sizi ssk yapar sizde bildirmez'de hem ssk lı çalışıp hemde yetim maaşınızı alırsanız bu suç olur ve sgk fark ettiği zaman faiziyle birlikte size verdiği maaşları alır..Eğer ajans ssk yapmayacak ise çalışabilirsin...İşi bıraktığınızda gidip dilekçe vererek yeniden yetim aylığınızı alabilirsiniz..

Ben özel bir firmada çalışıyorum babamdan aldığım yetim aylığı kesilmesi için sgk ya gittiğim de Gerek olmadığını söylediler şu an hastaneye gttiğimde hem kendi sigortam hem de babamdan olan sigortam gözüküyor ben hangisini seçersem işlem ondan devam ediyorBabamdan olan sigortayı kendim emekli olunca keseceklermiş Bana söylenen bu yinede SGK ya sorabilirsin

Yukardaki arkadaşın dediği engelli olmayanları kapsıyor...

Son düzenleme:
Burada şunlar önemli:
1- Babanın vefaat tarihi
2- emekliliğin gerçekleştirildiği kurum (ssk, bğkur, emekli sandığı)

Üst Alt