Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim aylığı almaya başlayınca evde bakım aylığı kesildi!?

Allah bilir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Allah bilir ben 9 yaşındaki çocuğumun evde bakıcı maaşını alıyordum eşim den ayrıldığım için babamdan kalan bagkur maaşı için müracaat ettim evde bakım ayligim kesildi evde 4 çocuğum ve ben yaşıyorum evim kira hiç bir gelirim yok çocuğumun engelli maaşından başka evde sigortalı kimsede yok çocuklarım küçük lütfen yardımcı olun neden kesilir evde bakım maaşım beni aydinlattirsaniz sevinirim çocuğumun 100 de 100 sürekli raporu var

Eve giren geliriniz kişi başı 1700 lirayı geçerse bakım aylığı kesilir. Engelli maaşını ve babanızdan aldığınız maaşı hesaplayın ve 5'e bölün. Ayrıca boşanma sonrası nafaka varsa gelire onları da ekleyin. Kişi başı gelir 1700 lirayı geçmiyorsa itiraz edin.

@Allah bilir

@Mavidenizim adlı arkadaş çok güzel izah etmiş.anlamadıgm sadece çocugunzun engellı maaşı varmıs babadan kalan bagkur maaşı 7500 tlmı.ülkede heç bi emeklı o kadar alamıo.sizn bagkur harici başka gelırlerınızde var demekkı.yoksa maaşın kesılmesı için haneye 5 x 1700 : 8500 tl ve üzeri gelrı olmadık kerrı kesılmez.kaldıkı ebm gelır hesabı edılırken aldıgnız oebm dahıl edılmez o hariç başka tüm gelırler dahil edilir.ben hem ebm hemde ssk dan yetim maaşı alıom(rahmetli babamın memurıyetınden dolayı)sizin maaş kesılmesı başka bişi olmasın

Üst Alt