Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim aylığı bağlanınca 2022 aylığı kesildi.Yeniden 2022 aylığı alabilir miyim?

polyana

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Ben daha önceden 2022 engelli maaşı alıyorum babam vefat edince bana 500 tl yetim aylığı bağlandı ve 2022 maaşım kesildi...fakat yetim aylığı yetersiz.
Tekrardan yetim aylığını iptal edip 2022 maaşı alabilirmiyim?? Bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?

polyana
Sgk ya başvurup maaşını engelli maaşı seviyesine yükseltebiliyorsun onu bir git konuş kurumla

[FONT=Arial]*Yetim aylığı alıyor ve engellilik durumunuz %40 ile %69 arasında ise yeni yayınlanan 2018/38 sayılı genelgenin Ek -5 tablosuna göre hesaplandığında 2019 yılının ilk altı ayı için alacağınız yetim aylığı 480 liradan az olamaz.[/FONT]
[FONT=Arial]*Yetim aylığı alıyor ve engellilik durumunuz %70 üzerinde ise yeni yayınlanan 2018/38 sayılı genelgenin Ek -5 tablosuna göre hesaplandığında 2019 yılının ilk altı ayı için alacağınız yetim aylığı 720liradan az olamaz.[/FONT]
[FONT=Arial]Bu ayrıntı Sosyal Güvenlik Kurumlarından yetim aylığı veya geliri almakta olan ve engelli olduğunu belgeleyen bütün yetim çocuklarını kapsamaktadır.Aylık almakta olan yetim çocuklarının sadece engellilik derecelerine bakılarak aradaki fark aylıklar ödenir. Başkaca bir evrak talep edilmez.[/FONT]
[FONT=Arial]Sosyal Güvenlik Kurumlarından yetim aylığı almakta olan ve 2022 sayılı Kanun ‘a göre özürlülük ölçüsü belirlenen yetimlerin aradaki maaş farkları Sosyal Güvenlik Kurumunca kendilerine ödenir[/FONT]

polyana
yetim maaşını iptal ettrırsen diğer varisler alır.y maşını iptal ettırmeden de aradakı farkı alabılırsın.ben iptal ettirme derim çünkü sosyal güvence olarak daha avantajlı

Soru 38: SGK'dan yetim aylığı alan engelli kişiler 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklarından faydalanabilir mi?
SGK'dan aldıkları aylıkları 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylık tutarlarından düşük olanlar SGK'dan aradaki farkı talep edebilmektedir.
Soru 39: SGK'dan aldığı yetim aylığının 2022 aylığından az olduğunu gören kişi aradaki farkın kendisine ödenmesi için hangi kuruma başvuruda bulunmalıdır?
Aradaki farkın ödenmesi ile ilgili olarak kişi SGK'ya başvuruda bulunmalıdır. Konu hakkında Bakanlığımız ve Vakıflar tarafından her hangi bir işlem yapılmamaktadır.

Üst Alt