Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim aylığı bağlanma sürecinde 2022 maaşını çekebilir miyim?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
yetim aylığı için 2 nisanda %92 ağır engelli raporla SGK başvurdum.Üniversite hast.den maluliyet durumumu gösteren yeni 1 rapor almam istendi.Çapa Tıp Fak.den 31 ağustosa gün verildi..Ben hazirandaki 2022 maaşını çekmemiştim..yetim aylığı bağlandığında nisan itibariyle toplu maaş ödemesi yapılacak..bu nedenle hazirandaki 2022 maaşımı çekmem 1 sorun yaratır mı?

yetim aylığı için aylık başlangıç tarihinin nasıl tespit edildiğini bilmiyorum. siz Nisan demişsiniz ama bu konuyu bilmediğimden aylık başlangıç tarihinizin nisan olacağı konusunda hiçbir fikrim yok.

öncelikle alo 170'i arayıp yetim aylığı baglandığında aylık başlangıç tarihinin neye göre belirleneceğini, hangi aydan itibaren toplu ödeme yapılacagını öğrenin ona göre net bilgi vereyim.

ayrıca sorunuzla ilgili olarak alo 144'ü arayarak da bilgi edinmeye çalışabilirsiniz.

mart da babamı kaybetmiştim..emekli sandığı mensubu idi v 3 ayda 1 maaş alıyordu..Nisanda 3 aylık maaşını aLacaktı.Annem v benim için dul v yetim aylığına nisanda başvurduk..170 nisan ayı itibari ile toplu ödeme yapılacağını söylemişti.Anneme haziranda aylığı bağlandı.nisan itibariyle toplu para aldı..ben henüz geçen hafta Çapada rapor için muayene oldum v raporu bekliyorum..

haliyle yetim aylığı bağlanmadı henüz...Öğrenmek istediğim 2022 haziran v ağustos aylıklarını çekmedim...çekmem halinde 1 sorun olur mu? 1 de yetim aylığı bağlandığında 2022 kesilecek..O zaman sağlıktan annem üzerinden mi otomatikman yararlanacağım?

yetim aylığı için maluliyetinizin tespitini istemiş sgk sizden. henüz raporunuzu bile almamışsınız.
rahatlıkla çekmediğiniz 2022 engelli aylıklarını alabilirsiniz.

yetim aylıgı baglanırsa GSS'lı olacaksınız zaten. annenizin saglık güvencesinden yararlanmayacaksınız yani. buna lüzum kalmayacak.

acil cevap verirseniz memnun olurum.....''henüz rapor almamışsınız'' demişsiniz ya! dün çapayı aradım ve 16-09-2015 çarşamba günü raporumu alıp sağlık kurulu heyetine verebileceğimi söylediler...yinede bugün veya yarın haziran v eylül maaşımı çekebilir miyim? YETİM AYLIĞI bağlandığında nisan itibari ile toplu aylık alacağımdan sonra bana 2022 yi çektiğim için yersiz ödemelerden dolayı bir geri ödeme cezası verebilirler mi?

yetim aylığı bağlandığında GSS olacağımı söylüyorsunuz.. Cehaletimi bağışlayın..GSS olunca sağlık güvencemi devlet mi karşılıyor oluyor? şunun için soruyorum...çapada sağlık raporu için göğüs hastalıklarına da yönlendirdiler..solunum testi yapıldı v yatarken solunum cihazı (bipap) kullanmam gerektiği söylendi..cihazın fiyatı 4000-5000tl den başlıyor.ve 2022 aldığım için devlet cihaz için ödeme yapmıyor..sadece SSK v Emekli sandığına ödeme yapıyor....başka 1 sitede yetim aylığı bağlanınca otomatikman rahmetli babamdan dolayı annemin üzerinden emekli sandığı güvencesine kavuşacağım söylendi..böyle olursa da devlet solunum cihazını karşılayacak..

aydınlatırsanız memnun olurum...

Son düzenleme:
rapor almamışsınız bile dedim evet. eger malul sayılmazsanız yetim aylıgı baglanmaz ki size. hak sahibi olup olmadıgınız tespit edilecek önce. kurum sağlık kurulu raporunuzu görecek ve malul olup olmadıgınız yönünde karar verecek.
annenizin durumu farklı. annenize eşi olarak babanızın ölüm tarihini takip eden aybaşından itibaren ölüm aylıgı baglanır. yani annenizin aylık başlangıç tarihi bu durumda Nisan olur.
ama sizin için bu geçerli midir değil midir bilemediğimden aylık başlangıç tarihinizi öğrenin demiştim ve halen ikna olmuş değilim nisan konusunda. sizin aylık başlangıç tarihiniz hak sahipliğinizi kazandıgınız tarihi takip eden aybaşı olmalı.
siz 45 yaşındasınız ve ancak malul oldugunuz tespit edilirse aylık baglanacak aksi takdirde baglanmayacak. bu durumda aylık başlangıç tarihinizi hak sahipliğini kazandıgınız tarihe göre yapacaklar. babanızın ölüm tarihinde hak sahibi sayılırsanız tamam nisan olur ama ya değilseniz?
işin açıkçası bu konularda bilgimin olmadıgını da söylemiştim en baştan. o yüzden alo 170'i arayın demiştim. alo 170'in verdiği cevaptan da emin değilim şu an.
en iyisi ölüm aylıgı için başvurdugunuz SGK'ya gidip bilgi edinme kapsamında bilgi alın. 2022 aylıgı aldıgınızı, yetim aylıgı ile birlikte her iki aylıgı alamayacagınızı, bu yüzden yetim aylıgının ne zaman baglanacağını ve baglandıgı takdirde aylık başlangıç tarihini öğrenmeye çalışın.

şimdi çekmediğiniz aylıklara gelince. çekmediğiniz aylıkları çekin lütfen. şu an henüz ölüm aylıgınız baglanmadı bile. bu konuyu demin vakıf müdürü olan bir arkadaşımla da görüştüm. o da aylıklarınızı çekmenizden yana.ayrıca sgk müdürlüğünden bilgi edinmenizi de bana öneren odur. yetim aylıgı baglanınca da vakfa bildirimde bulunursunuz.
yetim aylıgı dediğimiz ölüm aylıgıdır ve siz yetim aylıgı baglanınca ölüm aylıgı sigortasından yararlanmaya başlayacaksınız zaten. bu kapsamdakiler 60/f kapsamında GSS sayılır. priminizi devlet ödemeyecek SGK (ölüm aylıgı) tarafından karşılanacak.

ilginiz için tekrar çok sağ olun. aylık bağlanması süreci ile ilgili 170 i aylar önce aramıştık.160 a yönlendirdiler...görevli aylık başvurusu yaptığımız ay itibarıyla maaş bağlanır demişti..benimde eski raporum %92 ağır engelli ibareli idi..Kurum yeterli görmedi...araştırma veye üniversite has. den detaylı muayene raporu istedi...yakınım raporu bugün aldı v sağlık kuruluna verdi..%60 ın üzeri malul sayılıyor değil mi? O zaman malul kabul edilmem kesin...

sizi dinleyerek dün aylıkları çektim... ölüm aylığı sigortasından yararlanacağım için solunum cihazının masrafını SGK karşılar değil mi?

bakın elinizdeki engelli raporu maluliyet tespitinde geçerli değil. SGK maluliyetinizin tespiti için o yüzden sizi hastaneye sevk etti zaten. malul sayılıp sayılmayacagınız da maluliyet cetveli'ne göre belirlenir. aldığınız rapor kuruma gönderilir, kurum sağlık kurulu da malul olup olmadıgınıza karar verir. çalışma gucunun en az %60'ını kaybedip kaybetmediğinize de kurum sağlık kurulu karar verecek.
engelli raporunuzda yazan oran hiçbir şey ifade etmez maluliyet tespitinde.
elinizdeki % 92 engelli raporuyla, sgk sevkiyle maluliyetin tespitine ilişkin alacagınız rapor farklı mevzuatlara göre belirleniyor.iki rapor farklı yani.

solunum cihazını sgk karşılıyor mu karşılıyorsa ne kadarını karşılıyor bu konuda bilgim yok maalesef. şuradan yardım alabilirsiniz:Sosyal Güvenlik Kurumu Ödemeleri

Kalem hanım 2 gün önce alo 170 den sms mesajı aldım..yetim aylığı için yaptığım başvurunun dosya incelemesinin sonuçlandığını ve 170 den bilgi alabileceğim yazıyordu.170 aradım v bana SGK emekli sandığına tarafımdan Mal bildirimi v Muhtaçlık belgesi göndermem halinde gerekli işlemlerin yapılacağı söylendi...bu belgeler başta istenmedi şimdi istenme sebebi nedir? sizinde uyarınız üzerine yetim aylığının bağlanması kesinleşmediği için 2022 aylığını kestirmemiştim.aldığım 2022 mal beyanı v muhtaçlık belgesi alırken bir sorun yaratır mı? mal bildirim belgesini SYDV ve muhtaçlık bel. SGK dan mı alacağız ?

mahalle muhtarından ve azalarından ımza mal bıldırımıne muhtaclık belgesıde kaymakamlıktan cıkıyo orda kurul ımzalıyo bankalar dolaslıyo tabu polıs mal mudurlugu flan gezılıyo uzerıne bı mal yada para olup olmadıgı ıncelenıyo muhtaclık belgesını kaymakamlıkta heyettekılerın ımzası ıle oluyo muhtaclık belgesı alınıyo benım sorumda mal bıldırımınde otv den faydalanarak alınan arac olursa yetım maası baglanmasına engelmı?

gsvarol şurada zaten bu soruyu sormuş ve başlık açmışsınız. tekrar neden aynı soruyu soruyorsunuz? http://www.engelliler.biz/forum/dul...almak-yetim-ayligi-baglanmasina-engel-mi.html
aynı soruyu başka başka yerlere yazmak yerine açtıgınız başlıktan devam etseniz faydalı olmaz mı? cevaplar sizi mutmain etmediyse bunu başlıgınızda belirtebilirdiniz.
alo 170'i arayıp bilgi edinin. alo 170 hafta içi iş saatlerinde hizmet verir.

Üst Alt