Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim aylığı başvuru süreci ve evraklar..?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
yetim aylığı için başvurmuştum.şimdi muhtaçlık belgesi v mal beyanı belgesi istendi. ALO170 bunları muhtarlıktan v sydv dan alacağımı söylediler fakat muhtarlık v sydv bu belgeleri kendilerinin vermediğini söylediler. SGK na yönlerdirdiler.onlar da bu belgelerin olmadığını söylediler....bu belgeler nereden alınır? bilgisi olan var mı?

denizvmavii

mrb . Muhtaçlık belgesini bağlı olduğun ilçenin kaymakamlığından alacaksınız. gelir tespiti için tapu dairesi , vergi dairesi , tarım müdürlüğü ne gitmeniz için belge verecekler . siz o belgeyi imzalatıp kaymakamlığa götüreceksiniz. 1170 TL nin altında gelir varsa muhtaçtır yazısı yada 1170 TL uzerinde gelir varsa muhtaç değildir yazısı verecekler o belgeyi ilgili kuruma göndereceksiniz.

Est. yardımcı olabildiysem ne mutlu . Ayrıca muhtarlığada gıtmenız için 2 kağıt verecekler onu mahalle muhtarına ve 2 azasına imzalattıracaksınız.

tekrar sağ ol İbrahim...benim anlamadığım,burada konuştuğum 1 arkadaşa bu belgeler SGK kamu emeklileri daire başkanlığından(Ankara) gönderilmiş...bana bu kurumdan bu belgeleri göndermem yönünde ALO170 aracılığı ile 2 ay sonra bilgi veriliyor..alo170 muhtarlık v sydv dan alacaksın diyor.bunlarda biz bu belgeleri vermiyoruz,SGK nun göndermiş olması gerekiyor diyor..SGK dan dilekçeyle talep ettim.2 ay oldu bi sonuç alamadık..İnşallah dediğin gibi olurda bir sonuç alırız..

Bende baŞvurdum yetim aylığı için . Evrakları nereden temin edeceğimi çok araştırdım ve sonuç olarak kaymakamlıktan aldım gereken belgeleri.

İbrahim, 2 hafta öncede ÖTV indiriminden faydalanarak kardeşim benim adıma araba aldı..bu yetim aylığı bağlanmasında bir sorun yaratır mı? bilgin var mı? 2022 aylığı dışında, herhangi bir üzerime kayıtlı mülk ve gelir yok..

Trafik subeden kayıt istenmiyor .Sadece senin başka gelir kaynağın var mı diye tespit etmek için muhtaclık belgesi istenmekte . Kira gelirin var mı işyerin var mı ziraat yada hayvancılık yapıyor mu diye bakılıyor.

bu gün ablam kaymakamlığa gitti..yazı işleri müd. ilgilenmiş...kaymakamlığın sadece mal bildirim belgesi verdiğini söylemiş.senin yukarıda bahsettiğin izlenecek yolun eskiden olduğunu söylemiş. sen hangi tarihte bu belgeleri aldın?

Mart ayında aldım . Yeni düzenlemeler olduysa yada bilgi eksikliği olduysa bilemem .

İbrahim, muhtaçlık bel. senden istenirken SGK tarafından yazılı belgeyle mi istendi? kaymakamlık yazılı belge olmadan bana muhtaçlık belgesini veremeyeceklerini söyledi..

_DORLİ_;

herkesten farklı bişiler istiyorlar galiba.benden muhtarlıktan tastikli ekli mal bildirim belgesi istediler zaten o belgeyıde boş vazıyette onlar yolladı ben sadece doldurup onaylattım
denizvmavii;

ibrahimi bilmemde bana sağlık raporum ankarada kuruldan gectıkten kerri sgkdan belge geldi biri muhtarlıktan alcagın tastikli ekli mal bildirim belgesi onu doldurup onaylattım birde bağlı bulundugunuz il veya ilçe idare kuruluna dilekçeyle müracaat edip adınıza tanzim ve mühürle tasdik edilecek muhtaçlık belgesinin birer nüshasını alıp muhtarlıkdan aldıgnız belgeyle bırlıkte her iki belgenın birer nüshasını ankaraya yollamamı ıstedıler.kısaca saglık raporunuz kuruldan geçince sizden diğer evrakları istediklerine dair yazılı belge yolluyorlar o belge gelene kadar bişi yapmıyonuz

not:bağlı bulunduğun idare kurlu ilçede kaymakamlık oluyor oraya gidince yardımcı oluyorlar benim dilekçemi bile onlar yazdı. _DORLİ_;

benden istediler senden nasıl istemediler trafikte adına araç varsa o da mal'a girer.

Vergi dairesinde bakınca mükelleflilik var mı dıye .. Oto vergi çıkmayınca gerek görmediler galiba

Emekli sandığından gelen Çalışmaz raporunuz onaylanmıştır ilçe idare kurulundan muhtaclık belgesi getirmeniz gerekmektedir yazısından sonra Şişli ilçe idare kuruluna gittim.
Biz bu işlemi daha önce hiç yapmadık nasıl yapılacağını bilmiyoruz araştırıp bilgi Vereceğiz dediler. Diğer kaymakamlıkları da aradılar bu işi yapan bir kaymakamlık da bulamadılar. En son valilik kaymakamlığa resmi yazıyla tüm kurumlara yazısma yapın demiş.
Yazışmalar içinde yazı işleri müdürü 4 aydan önce bitmez dedi. Siz bu işlemi detaylı nasıl yaptınız anlatırsanız ben de yazı işleri müdürlüğüne anlatıcam. Ya da hangi ilçe de yaptınız. Yaptıgıniz ilçeyi aratıp öğrenmelerini sağlayalım.

Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

İlçe kaymakamlığına .sizden istenen muhtaçlık belgesi getirmenize dair resmi yazı ile başvuracaksiniz..kaymakamlık bu belgeyi size hazırlayacak ve size mal bildirim belgesi formu verecek (bu formu da netten çikararip. size verecek) ..bunu mahalle muhtarına onaylatatip kaymakamlığa vereceksin,kaymakamlık senin adına SGK Ankaraya gönderecek..veya sen de gönderebilirsin.,.daha sonra e_devlet şifren varsa e_devlet üzerinden dosyanın takip edebilirsin..ALO 170 hattından da dosya takibi yapabilirsin..

Üst Alt