Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim aylığı başvurusu ne kadar süre ile yapılabilir?

ahmetak

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
arkadaşın babası banka dan emekli ama çoçuğu yüzde 38 lik iş göremez raporu aldığından öken babasının maaşını vermemişler
tam 2 seneyi geçmiş peki bu maaşı ne kadare süre i,le alabilmeye hakkı var babası 4alı sosyal güvenlik kurumundan alıyormuş
lütfen yardım
saygılar

ahmetak
analdıgım kadarıyla arkadas erkek .erkek çocuk için %60 olacak rapor arkadasınkı 38 oldugu için yetim maaşı alamıo.

-mka

peki ne kadar zaman süre ile alması lazım bu ölen banka emeklisi babasının maaşı için?
bay bayan ne farkı var ?
yüzde 40 geçerlidir diyenleri duydum bay olsada

ahmetak
şartları tuttuk kerri süre yaş sınırı yok.
bay bayan elbette farkedıo.bayan yetim kalınca evlendı sonra boşandı dıyek .evlenınce kesılen yetim maaşı boşanınca başvuru sonucu yenıdn baglanır.bayanlarda sıkıntı pek yok.baylar da öğrencı deilse 25 yaş doldu mu aldıgı yetım maaşı kesılır.devam etmesi için %60 veüzeri raporu gerek iş göremez die. o raporu alırsa ıster 30 olsun ister 50 yaşında olsun ben 25 ten büyüğüm ve yetim maaşı alıom.
senın %40 dıe duydugun engelli 2022 maaşıdır yetim maaşı değil

-mka
evet bende onu dile getirdim 2022 maaşı ama yüzde38 çıktığı için maaşı alamamış tekrar uğraşır herhalde

ahmetak
uğraşsa bile %40 dan az oldugu için raporu maaş baglanmaz .en az 40 olacak raporun yüzdesi 2022 için
yetim için %60 iş göremez raoru olacak erkeklerde.bayanlarda yetim maaşı için engel şartı yok dıe biliom

Üst Alt