Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim aylığı için aldığım iki raporu da reddetti SGK!?

ozgurtezcan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar bireysel başvurumla aldığım %97 ağır engelli çalışamaz raporumu sgk ret etmişti kdk na başvurmuştum kasım 2014 de onlarda yeni bir rapor istediler.hacettepeden %99 oranında rapor aldım sgk onuda ret etti.mahkeme süreciyle uğraşamam.müracatım yetim aylığı içindi. 50 yaşındayım. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum önerileriniz varmı? Teşekkürler

ozgurtezcan
bireysel başvurunuzla aldığınız engelli sağlık kurulu raporu yetim aylıgı baglama işlemlerinde işe yaramaz. yetim aylığının baglanabilmesi için SGK sevkiyle maluliyet cetveli'ne göre düzenlenmiş rapor almalısınız.
aldıgınız rapora göre SGK ilgili sağlık kurulu malul oldugunuz yönünde karar verirse yetim aylıgı baglanması mümkün (rapor açısından tabi).
eger sgk sizi hastaneye sevk etmişse ve aldıgınız rapora bakılıp malul olmadıgınıza karar verilmişse bu durumda sGK'ya itiraz edersiniz. reddedilirse mahkeme yolu açık tabi.
ama yok, aldıgınız her iki rapor da sgk sevkiyle olmamışsa, her iki rapor da sakatlık oranı cetveli'ne göre düzenlenmiş engelli sağlık kurulu raporuysa bu durumda sgk'ya gidip maluliyetinizin tespiti için hastaneye sevk isteyin.
ama öncelikle maluliyet cetveli'ni inceleyip hastalıgınızın maluliyet gerektirecek derecede olup olmadıgına bakın.

lginize teşekkür ederim. Kdk na bireysel raporumla müracat ettim sgk malülliyetimi kdk ombudsmanlık tavsiye kararlarıyla kabul etti.aylığım bağlanıyor. Bence mahkemeden evel kdk ombudsmanlık yolu denemeye değer. Herkesi aydınlıklara çıkarsın..

paranoya
Kısaca arabulucu diyebiliriz.
Kamuda ombudsmanlık, bireyle devlet organları arasında çıkan anlaşmazlıklarda arabuluculuk yapan bağımsız kurumdur.
Kamu denetçiliği kurumu bu işi yapmaktadır.

Kamu Denetçiliği Kurumu: http://www.ombudsman.gov.tr/

Kdk mahkeme sürecinden önce ayrıntılı olarak durumunuzu inceleyip kurumun hatası varsa kuruma bunları belirterek tavsiyelerde bulunarak haksızlık varsa bunu düzeltmek için çaba veren mahkemeden daha kısa sürede cevap bulabileceğiniz bir yol ,6 ay içersinde yapılan başvuruları sonuçlandırmaya çalışıyorlar.masrafsız, internetden ,tel vb şekilde müracat edebilirsiniz

Üst Alt