Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim aylığı için başvurum reddedildi!?

kaplumbağa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%64 oranında sürekli ağır özürlü raporumla 2012 yılında vefat eden emekli sandığından emekli annemin üzerinden yetim maaşı almak için S.G.K ya başvurdum .5434 sayılı EMEKLİ SANDIĞI kanunun 74. maddesi kapsamına girmez şeklinde karar alınmış. yanı maaş isteğim bakıma muhtaç olmadığım için reddelmiş. Şimdi çalışamaz raporu almam mı gerekiyor? Yada nasıl bir yol izlemeliyim? saygılarımla...

"Kurum Sağlık Kurulu kararı ile çalışma gücünü en az % 60 oranında yitirip malûl olduğu anlaşılanların" çocuklara yetim aylığı bağlanır. % 64 ornaındaki raporuna rağmen başvurunuz reddedilmişse, bu red kararına karşı itiraz etmelisiniz önce...

%64 oranındaki raporu siz nasıl almıştınız yani SGK ya başvurup onlar mı sevketmişti sizin daha önceden elinizde mevcut muydu. bildiğim kadarıyla SGK bir hastaneye yönlendiriyor o hastane gereken incelemeleri yapıp sonucu SGK ya gönderiyor ve orda yeniden sağlık kurulundan geçiyor bu aşamalarda sizin verilen oranı görme şansınız olmuyor. nasıl geliştiğini sürecin bilmeden cevap vermek zor

Cevap yeni gedli ettiğim itiraz sonucunda Ege Üniversitesi Nöroloji ve fizik tedavi bölümlerine muayne olup sağlık rapouru alıp göndermem gerekıyormus anlamadıgım nokta şu tekrar heyet raporumu alıcam yoksa ıkı doktora mı gıdıcem ? % 64 rapor vergı ındırımı ıcın aldıgım rapordu

ege üniversitesi hast. bana rapor vermeyi ret etti senı hastane bize sevk etmemiş sadece sana bilgilendirme yazısı göndermiş yanı kişisel başvuru yapıp bı raporu alacaksın dedıier bana doğru mudur? Sadace noröloji ve FTR klınıklerıne muayne olup böyle bir rapor alabilmem mümkünmüdür?

Bu konuda net bilgi için bence sigorta müdürlüğüne gidip sorun. Sadece iki doktorun görüşünü almak yeter gibi gelmedi bana. Bu iki doktorun da imzası olan bir heyet raporu alman daha kesin çözüm olacaktır. Ama dediğim gibi, yine sigorta müdürlüğüne sormak en iyisi

Hocam raporu aldım %96 günlük aktiviteleri yapmakta zorlanıyor sürekli ağır engelli şıkları işaretli arkasında da yetim aylığı ve 2022 engelli aylığı alabilir ibaresi mevcut tek yazmayan çalışamaz ? şimdi durum ne olur maaş bağlanır mı sizce 27 temmuz 2012 de vefat etti annem ben kasımda başvurumu yaptım ilk başvurum kasım ayı aldığım rapor tarihi 20.06.2013 ve 5 ay bekledım raporu heyete girdikten sonra çıkması için şimdi s.g.k bana toplu ödemeyi hangi tarihten itibaren yapar yani yapacak olursa umudum yok ama yardımlarınızı beklıyorum saygılarımla:(

Eğer Yetim aylığı bağlanırsa, aylık annenizin vefaatını takip eden ay başı itibarı ile birikir ve toplu ödeme alırsınız.

Üst Alt