Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim aylığı mı yoksa 2022 engelli aylığı mı tercih etmeliyiz?

çukurova

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba

benim kardeşim 19 yaşında ve % 72 oranında engelli ve yetim durumda sgk , kardeşim 18 yaşına girince yetim aylığını kesti
raporu sgk ya gönderdim önce maaşı açtı sonra raporda IQ değeri yazmıyor diye eve dilekçe gönderip maaşı kesti
kardeşim özürlü maaşı almıyor. daha önce başvurduğumda yetim aylığı aldığı için vermediler .
Şuan QI değeri yazılı olan raporu tekrar çıkarttırdım şimdi benim ne yapmam gerekiyor yetim aylığı kardeşimin 265 tl özürlü maaşı 1200 tl civarında diyorlar
yetim aylığını mı açtırmalıyım yoksa özürlü aylığı bağlanabilir mi?

biraz uzun oldu ama şimdiden teşekkürler

bende özürlü aylığını bağlatmak istiyorum ama olur mu bilmiyorum . sitede söyle birşey okudum yetim maaşı özürlü maaşından düşük ise sgk aradaki farkı ödüyor diyorlar aslı var mı acaba ?

Yetim Maaşı Bağlatın sağlık güvencesi açısından daha rahat olur 2022 maaşı sıkıntılı olur dilekçe ile 2022 maaşına denkliyorlar yetim maaşını dilekçe vererek halledebilirsiniz ?

teşekür ederim herkese en iyisi yetim aylığı galiba

Çukurova yetim aylığına baglandıktan sonra aldığı yetim aylığı eger rapor oranına göre alabileceği 2022 aylığından azsa sigorta müdürlüğüne yetim aylığının 2022 aylığı seviyesine yükseltilmesi için dilekçe verin. Bu şekilde yetim aylığı düşükse 2022 aylığı seviyesine yükseltilir.
Kardeşinizin rapor oranı % 72 olduğuna göre alabileceği 1 aylık 2022 aylığı miktarı:424,69 liradır.
eger yetim aylığı 424,69 liradan düşük olursa bu miktara yukseltilmesi için dilekçe verirsiniz. ve yetim aylığpınız bu seviyeye yukseltilir.

kardeşim 18 yaşdan sonra yetim aylığı kesilir. ve geri dönüşüm olarak engelli aylığı almak zorunda kalırsın. yetim aylığı geçicidir.

Üst Alt