Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim aylıgı ne kadar baglanır?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
243
Reaksiyonlar
160
arkadaşlar bi yakınım yetim aylıgınna başvurdu anne babası öldü tek varis erkek malul yetim aylıgı ne kadar alır ücret olarak

sarasota;

şu an ne kadar alır annesi ölmeden önce 1100 tl alıyordu

maaş babadanmı kaldı yoksa annedenmi

baba öldü anneye kaldı anne öldü anneden çocuga

forum modorötörümü oldunuz sarasota hayırlı olsun nasıl olunuyor

evet kararı genel yayın yönetmeni veriyor oturanboğa sağolun paranoya

sarasota

1100 tl baglandı sarosata yakınıma 650 tl dediniz bu fark neden böyle oldu

yakınım yalanmı söylüyor yoksa

Arkadasim maaşları yüksek olabilir maaşın aynısı bağlanırmı aldığı maaşın yarısı bağlanır

5510 sayılı kanuna göre eğer ki 4A SSK ve 2008 öncesi ölüm ise tamamı bağlanıyor, aynı şekilde hem anne hem babadan alınacaksa bir tam bir yarım alınıyor.

[FONT="Verdana"]Oranlar özetle; [/FONT][FONT="Times New Roman"][/FONT]
[FONT="Verdana"]Sadece Eş = % 75, [/FONT][FONT="Times New Roman"][/FONT]
[FONT="Verdana"]Çalışan ya da Emekli aylığı alan eş = % 50, [/FONT][FONT="Times New Roman"][/FONT]
[FONT="Verdana"]Eş, bir yetim = % 60 - % 30, [/FONT][FONT="Times New Roman"][/FONT]
[FONT="Verdana"]Eş, iki yetim = % 50 - % 25, % 25 [/FONT][FONT="Times New Roman"][/FONT]
[FONT="Verdana"]Sadece Tek yetim = % 50 [/FONT][FONT="Times New Roman"][/FONT]
[FONT="Verdana"]İki yetim = % 40, % 40[/FONT]

sarasota

e devletten baktık dogru söylemiş 1075 tl baglandı sizin dediginiz gibi olmadı neden böyle merak ettim bilgim olsun diye soruyorum 650 dediniz siz

Ben size söylemiştim %100 oranında bağlanıyor diye.

BAGKURun statusu farklimi oluyor
neden bana yarisini veriyorlar

benim eşimde alııyoor annesindenn tam maaş yyani 1100 tl babasından 300 tl yyettim maaşı bağlandı 66 yıldan beri alıyoruz malül yetim aylığını dip not olarak babasından 300 almasınıın sebebiide üvey anneniin oolmmasıı o olmasa 550 alacaktı

sarasota

merhaba babam 2011 de vefat etti. 12 bin günü olmasına rağmen emekli olmamıştı ve halen çalışıyordu. Anneme 4/3 yani %75 şeklinde maaş bağlandı. Annem ben ve ikiz kardeşim beraber yaşıyoruz bekarız. İkimizde çalışıyoruz. Kardeşim işi bıraksa Babamın emekliliğinden faydanala bilir mi ? sizin söylediğinize göre %75 den %90 a yükseliyor alınacak miktar. Doğru mudur ? Evde herkes işsiz olsa, maaşın tamamını mı verecekler ? Veya çalışırken almak mümkün mü ? hem yetim hem engelli.

Styric,
Basvurursa alır. %60anne % 30 kardes olur
İşsiz olursa %50 anne, kalan %50kardeslere verilir ve aynı anda iki maaş alınmaz 2022 maaşı alınıyorsa yükseltilir

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Üst Alt