Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim Aylığım kesilirse bu pay anneme mi kalacak?

lenovof

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Geçen sene tam bugun babamı kaybettim.Annemle bana maaş bağlandı.
Bu sene Liseden mezun oldum ve sağolsunlar dakikasına maaşmı kestier.
Bu ay maş almam gerekiyordu.. alamadım annem aldı.
Size söyle bir soru sormak istıyorum.
üniversite kazandım fakat tekrar bole bır olayla ugrasmamak ıcın hakkım olan maaşın anneme yatırılamasını istiyorum. böyle bir şey mumkunmudur.
Neler yapmam nerelere muracaat etmem gereekır bılgılendırırsenız sevınırım.

Yazılan kanunlardan okudugum halde anlamadım oyuzden sıze basvurdum.
şimdiden teşekkur ederım.

Hayırlı Ramazanlar
Hayırl Bayramlar

Ankara Sosyal Güvenlik Kurumu Daire Başkanliğina

Ben (1120----- T.C kimlik nolu) Ferhat -------
geçen sene vefat eden SSK emeklisi rahmetli babam Ömer -------'ndan anneme ve tarafima dul ve yetim ayliği bağlandi. Bana kalmiş olan bu maaş 23.06.2014 tarihinde kesildi. Sebebi liseden mezun olmam. Yaşim 19 ve bu sene üniversite kazandim. Size bu üniversitenin harcini dahil yatirmaya param olmadiğini belirterek düştüğum bu durumu sizlerle paylasiyorum. Bana bağlanan bu maaşin anneme aktarilmasini istiyorum. Sizler inaninki , konudada belirtigim gibi acil olan bu maaşi ağustos ayinda annemin hesabinda gormek istiyorum. Işlerin hizli olmasin icin inanin benim için çok onemli. Gerekli olan dilekçe ve kimlik fotokopilerini (gerekli olan evraklari ) tarafiniza faks yoluyla ulaştirmami sağlarak bu içinde bulunduğum aciz duruma son vermenizi istiyor ve Allah rizasi için sonuçlandirmanizi istiyorum.
Gereğinin yapilmasini arz ederim.
Saygilarimla.

Yardimci olmuyosunuz. Tedekkur ederim . Zor durumdayim. Bole bi nail attim cevap verirlermi sizce?

Tek hak sahibi anne kalmışsa, evet, sizden kesilen anneye aktarılır. Yani anne % 50 alırken % 75'e yükselir. Ama anne dışında bir hak sahibi daha varsa, o zaman sizden kesilen kimseye aktarılmaz

şöyle birşey olması mümkün mü Bülent bey?:
anne %50 alır, gerisi 3 çocuğa dağıtılır. çocuğun biri 18 i tamamlayınca çocuğu maaşı kesilir. bu durumda, 3 çocuğa paylaştırılan bölüm, tekrar hesplanıp 2 çocuğa tekrar paylaştırılabilir mi? sgk ya dilekçe ile başvurulsa...?

Bülent bey teşekkür ederım. tek hak sahibi annem. Peki almadığım 3 ay maaş odenırmi yoksa kesilmiş olarak kalırmı . çok teşekkurler

Kardeşim başın sağolsun öncelikle.
Bende 2011 yılında liseden mezun olduğum anda maaş kesild 18 haziranda mezun oldum 20 hazirandak maaşımı alamadım. Fakat annem yoğun bir şekilde araştırdı ben üniversiteyi kazandım aynı sene kaydımı yaptırdım ve sosyal sigortalar kurumuna Ankara'ya bu konu ile ilgili dilekçemi yolladım. 3 ay sonra ödenmeyen hazirandan itibaren olan tüm maaşlarımla birlikte tekrar bağlandı maaşım. Sen diyorsan ki anneme geçsin bu para o şekilde olunca yüzdelik bir kısmını kesip kalanı anneye aktarıyorlar. Okula kaydını yaptır öğrenci belgeni al sosyal sigortalar kurumuna git durumunu anlat yol gösterirler. Maaşını tekrar bağlat tavsiyemdir.

yok yalnızefe, kardeşlerden birinden kesilen aylık diğer kardeşlere aktarılmaz.

lenovof,
Sizden kesilen aylığın anneye devri için sigorta müdürlüğüne başvuru yapmanız lazım

Üst Alt