Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim aylığını 2022 maaşı seviyesine yükseltmek için yardım..?

karagoz11

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, 19 yaşında %85 ağır engelli kız kardeşim var. Yetim aylığı aldığımız için 2022 yi alamıyoruz ama yetim aylığı düşükse 2022 seviyesine çıkarmak için başvuru yapılıyormuş galiba. Başvuruyu nereye ve nasıl yapıcaz yardımcı olursanız çok sevinirim.

Evde bakım aylığı alıyoruz, hanede 3 kişiyiz ve sadece emekli maaşı(1150tl) ve bakım aylığı alıyoruz.

karagoz1 kızkardeşin aylık olarak ne kadar yetim aylığı alıyor yazar mısın? alabileceği 2022 aylık tutarından düşük mü değil mi önce bunu kontrol edelim. eger düşükse yetim aylıgı aldığı sgk müdürlüğüne başvuracak raporuyla birlikte.

kızkardeşinin alabileceği 2022 aylık tutarı şu şekildedir: %70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 1589,47 TL (1 aylık miktar 529,82 TL)
eger ablan 1 aylık miktar olan 529,82 TL'den düşük yetim aylıgı alıyorsa aldığı yetim aylığı 529,82 TL seviyesine yükseltme yapılacaktır. ama düşük değilse yükseltme yapılmaz.

Kalem abla kardeşim aylık 380 tl maaş alıyor. %85 süresiz raporu var. Raporla birlikte sgk'ya gitmem yeterli midir?

Ayrıca cevapların için teşekkür ederim abla...

o baya düşükmüş yetim aylıgı. bu durumda raporla birlikte yetim aylıgı aldıgınız sgk müdürlüğüne gidip alınan yetim aylıgını rapor oranına göre alabileceği 2022 aylıgı miktarı seviyesine yükselttirin. onlar dilekçe verir size. doldurursunuz. yanında raporunuzu da götürün.

Evet abla biraz düşük annemle birlikte alıyorlar toplam 1150 tl civarında zaten marşımız en kısa zamanda gidicem inşallah.İlgilendiğin için teşekkür ederim abla.

Abla bugün sgk'ya gittim durumu anlattım Ankaraya dilekçe yazacaksın biz burdan böyle işlem yapamıyoruz dediler. Bununla ilgili bir dilekçe falan var mı ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleme:
karagoz1 yetim aylıgı aldıgın sgk da yapabilir bu işlemi. ben öyle biliyorum. bir memura mı sordun bunu sadece. memurlar bilip bilmeden konuşabiliyorlar çünkü. müdüre çıkıp soyleseydin keşke. pazartesi tekrar gidip müdüre anlat derdini. istersen gitmeden önce alo 170'i arayıp bilgi almaya çalış.
alo 170 hafta içi mesai saatlerinde hizmet verir.

Danışmadan derdimi anlattım emeklilik işlemleri gişesine yönlendirdi gişeden de yukarıya gönderdiler orda da şef ile görüştüm o Ankara'ya dilekçe yazarak yapabilsin dedi. 170 i arayacağım o aklımda abla

Kalem abla bi gelişme olmadı henüz 170 i aradım bununla ilgili bi bilgi yok elimizde diyorlar.

karagoz1 ablacım bu konuda bir üyeye yardım etmiştim. o uyeye yükseltmenin olamayacağını söylemişlerdi. sonunda dilekçesini almışlardı diye hatırlıyorum. ama o kadar uğraştım o mesajları bulamadım. site dipsiz kuyu maşallah:) benim de bilgisayar bilgim o kadar iyi değil ne yaptıysam o yazışmalarımızı bulamadım.

şimdi sen yetim aylığı aldığın sgk il müdürlüğüne git. 2022 sayılı kanun'un ilgili hükmüne göre, aldığın yetim aylığının rapor oranına göre alabileceğin 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgı seviyesine yükseltilmesini talep et. dilekçeni almaları gerekir. dilekçen Ankara'ya gitmesi gerekiyorsa kendileri gönderebilirler. en azından Ankara SGK genel müdürlüğünü arayıp bilgi alsınlar seni boş yere yorup durmasınlar. çözüm üretsinler. dilekçe yazma konusunda da yardımcı olsunlar.

Karagöz,
1.link nokta lı yerleri doldur ve gönder

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kalem

maaş seviyesi yükselirse bakım maaşını etkiler mi?

Üst Alt