Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim aylığını annem ile beraber alıyoruz. Aylığın tamamını annem alabilir mi?

Icewizard

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Ben ve annem babamin vefatından dolayı 20 senedir maaş almaktayız yetim ve dul aylığı
Annem 1500 tl ben 700 tl almaktayım.
24 yaşındayım seneye maaşım kesileceek
Benim hakkımın anneme devri mümkün mü?
Mümkünse benim aldığım 700 tl nin hepsi mı geçiyor yoksa ne kadar ?
Tesekkur ler

%80 ayarına çıkar
Daha önce %60 maaş alıyordu. Sen de %30 maaş alıyordun.
500 lira falan devir olur annene

Benden kesilecek Yetim Maaşı anneme aktarılacak mı?

Babam 93 senesinde vefat etti
Annem ve beb.maas almaktayız
Annem 1600 TL
Ben ise 800 tl almaktayım
1 sene sonra 25 yaşını dolduracağım benim aldığım maaş kesilecek
Benim maaşım kesildikten sonra annem benim maaşımı alabilir mi Ne kadar kesinti olur ?

Icewizard

Evet, eğer anne tek hak sahibi olarak kalacaksa, senin kesilen maaşın annene kalacak.

Ben 800 tl alıyorum ya annem 800 tl nin tamamını mı alıyor

Icewizard
Bir eş ve bir yetim için maaş dağılımı %60 - %30 şeklindedir.
Sadece eş için ise bu oran %75 tir.
Yani annenizin aylık oranı %60 dan %75 e çıkacaktır.
Bu durumda sizin %30 olan aylığınızın sadece yarısının annenize bağlanacağı sonucu çıkmaktadır.
Annenizin aylığı bugünkü rakamlarla 2.000 tl ye çıkar.

Icewizard
ister tek evlat olsun isterse sadece eş olsun geriye kalanlara maaşın tamamı ödenmez bellı bir kısımları ödenır.sizn sorunun cevabı Ufukalp in dediği gibi olur

Yetim aylığım kesildi bi hata yok mu ?
05.01.1994 doğumluyum erkeğim .
Üniversite okuyorum babamin vefat etmesi sebebiyle 2019 ocak ayı itibariyle yetim aylığım kesildi. Hemen ankaraya öğrenci belgemi gönderdim ama bugün e devlet üzerinden baktigim da aylık gelir kesilmiştir yazıyor. Daha once aylık.gelir durdurulmuştur yazıyordu.
Ayrıca annemin hisse oranı 8/4tu 8/6 olmuş
Kanunda yetim erkeğin yükseköğrenim gördüğü takdirde 25 yaşını doldurmamış olmak yazıyor
Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun başka bir gelirimiz yok üniversite okuyorum ıstanbul da mağdur durumdayım

@Icewizard
05.01.2019 tarihi itibarıyla 25 yaşınızı doldurmuşsunuz, aylığınız kesilmiş, daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi sizin maaşınız da annenizin maaşına eklenmiş, işlemler gayet normal görünüyor. Nasıl bir hata olduğunu düşünüyorsunuz ?
Ancak en az %60 oranla malul olduğunuzu belgeleyen bir raporunuz olması durumunda yaş sınırı olmaksızın yetim maaşı alabilirsiniz.

Ben 25 yasini doldurmadım aksine yeni girdim 05 .01.1994 doğum tarihim normalde aylığımin 25 yaşını doldurdugumda kesilmesi gerekmiyor mu ?

Icewizard
Siz doğumdan tam bir yıl sonra 1 yaşınızı doldurmuş olmuyor musunuz ?
Malesef hesabınız yanlış, 05.01.2019 tarihi itibariyle 25 yaşınızı doldurmuşsunuz.

Üst Alt