Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim aylığını iptal ettirip 2022 aylığı alabilir miyiz?

Sarsılmaz

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Kalem hanım komşumuz yetim ayligi aliyor yetim aylığını iptal Edip nasıl 2022 den faydalanır yüzde 65 oranında rapor mevcut

@Sarsılmaz
yetim aylığı her ay düzenli yatırlıyor.yattı yatmadı kaygısı yok üstelik yetim maaşı alan kımden dolayı alıyorsa ondn dolayı sağlık haklarındanda yararlanıyor.niçin geçmek istiyor.yetim maaşı az diye mi.

Bir akraba için soruyorum -mka şöyle bir şey var mı
Annesi ve engelli oğlu,baba vefat etti SGK'dan emekliydi
Anneye % kaç düşe?%90 engelli ye yetim maaşı %kaç düşer?
Engelli maaşı düzeyine çekilemez mi
Engelli maaşı almıyor ama bakım maaşı alıyor

Kartın iptalini çekmeyi ikramiyeyi de sormadım sadece nasıl iptal eder 2022 den faydalanır diye sordum.

Kız zaten şuan babasının bağkur maaşından faydalanıyor ama bu bağkur dan babası tarafından aldığı maaşı iptal Edip engelli raporunu devreye sokarak şartları tutuyor zaten 2022 den faydalanmak istiyor.

Sarsılmaz
bahsettiğin kız yetim aylığını iptal ettirmesin. yetim aylığından dolayı yararlandığı 60/f GSS sağlık güvencesi 2022 aylığından yararlananlara faydalandırılan 60/c 3 GSS (yeşil kart) sağlık güvencesinden daha avantajlı. yeşil kartansa 60/f GSS daha iyi. universite hastanelerinden de özel hastanelerden de yararlanır.

ayrıca 2022 aylığında her yıl sosyal inceleme yapılır. 2022 aylıklarında hane geliri esas alınır ve hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçtiği takdirde aylık kesilir.

yetim aylığı almaya devam etsin. eger yetim aylığı rapor oranına göre alabileceği 1 aylık 2022 aylığından düşükse bunda da yetim aylığı aldığı sgk müdürlüğüne gidip yetim aylığını, rapor oranına göre alabileceği 2022 aylığı seviyesine yükseltilmesini talep edersiniz. işlemler sonuçlanınca bahsettiğiniz komşunuz 2022 aylığı seviyesinde yetim aylığı almaya başlar. aradaki fark sgk'ya hazine tarafından ödenecek zaten.

1.7.2018-31.12.2018 tarihlerinde geçerli olmak üzere;
% 40-69 raporu olanlara ödenen 2022 aylığının 1 aylık miktarı 433,68 TL'dir.
bahsettiğiniz vatandaşın aldığı yetim aylığı bu miktardan düşükse o vatandaş, raporuyla birlikte yetim aylığı aldığı SGK mdüürlüğüne gidip 2022 sayılı Kanun'un 2. maddesinin son fıkrası gereğince, aldığı yetim aylığının %65 engelli sağlık kurulu raporuna göre alabileceği 2022 engelli aylığı seviyesine yükseltilmesi için bir dilekçeyle başvursun.

Üst Alt