Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim kız çocuğunun çeyiz parası aldıktan sonra maaşı anneye bağlanır mı?

clawera

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
5
[SIZE=3] [/SIZE]Merhabalar ;

Babam 2000 yılında vefat edince annem ve kız kardesim SSK dan dul ve yetim maaşı almaya başladı. 16.02.2011 de kız kardesim evlenip 24 aylık aylıgı karsılıgında ceyiz parasını aldı. 2013 şubat ayında 24 aylık bu süre tamamlanıyor.

5510 Sosyal sigortalar ve genel saglık sigortası kanununda

Evlenme ödeneği verilmesi durumunda, 24 aylık sürenin dolmasından sonra, diğer hak sahiplerinin aylık ve gelirleri yeniden belirlenir. diye bir madde var.

Sormak istediğim bu surenin sonunda başvurmamız durumunda annemin aldıgı P oranındaki maaş u haline gelirmi ?

Bu işlem için Sgk nın hangi birimine başvurmamız gerekli ?

Birde bunun için nasıl bir dilekçe yazmalıyız. Annem mi yazmalı yoksa kız kardesim mi yazmalı ?

Aklıma takılan bir konu daha var annemin almış oldugu maaş tutarı az gibi geliyor bana bunun hesaplamasını nasıl yapabilirim..

Zahmet edip cevap veren herkese teşekkür ediyorum..

Saygılarımla

maaş otomatik hesaplanıp ekleniyor galiba sizin birşey yapmanıza gerek yok diye biliyorum bende annemlerde böyle tereddütte kalmıştım sgk ya yeniden maaş hesaplaması için dilekçe vermiştim maaş hesaplamanızda bir yanlışlık yoktur diye cevapgöndermişlerdi :)

yani diyosunuz ki onlar çalıp söylüyor değişen bişey olmicak dilekçe versemde :) tşk ederim cevap icin

Arkadaslar konu hakkında şöyle bir madde var .. anladıgım kadarı ile eger dul eş sadece kendisi alıyor ise %75 oranında bir maaşı oluyor. Bir yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.

Madde 34
a) Dul eşine % 50'si; aylık bağlanmış çocuğu bulunmayan dul eşine ise bu Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaması veya kendi çalışmaları nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olması halinde % 75'i,

Arkadaslar SGK dan birisi ile görüştüm çeyiz parası almazsa kız cocugu maasın aktarılması iiçin başvuru yapılması lazım fakat çeyiz parası alırsa otomatik olarak süre sonunda maaş yukselir dedi.

benim bilgim değil sadece bana soylediklerini paylaşmak istedim.

Şubat sonunda bu konudaki gelişmeleri paylaşırsan güzel olur Önder.

kardeşim 26 mayısda vefat etti.yenge ve üç çocuk için maaş orani ; eş için 5/2 ,çocuklar için ise 5/1 oraninda maaş baglandi.
sorum ise ; erkek çocuklar 18 yaşini doldurunca ve kız çocukda evleinince bu oran degişecekmi ?

çocuklar kapsam dışı kalinca anneye yine şuan aldigi kadarmi maaş alacak,yoksa yukselecekmi? şuan 330 gibi aldigi maaş.

OturanBoğa;
tabiki paylaşırım abi ne demek...

clawera

Merhaba,
Bu konuda ne oldu, kardeşinizin maaşı tekrar annenize nasıl bağlandı dilekçe mi verdiniz vs.
Sonucu bizimle paylaşır mısınız?

Teşekkürler.

Üst Alt