Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim maaşı alan erkek yaşını doldurduğunda hakkı olan miktar anne ve kızkardeşe...?

faruk_19

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
kızkardeşim,ben ve annem babamın vefatından dolayı maaş alıyoruz.

ben erkek çocuğu olduğum yaşımdan dolayı bu ay itibari ile maaşım kesilecek ya da kesildi.

bu durumda maaşım direk kesiliyor mu yoksa annem ve kızkardeşime devri gibi bir şey söz konusu mu?

eğer bağlanıyorsa bunu kendileri mi hallediyorlar yoksa annemin veya annem ve kızkardeşimin birlikte gidip her hangi bir işlem ya da başvuru yapmaları gerekiyor mu?
ssk dan emekliydi babam ve nereye gitmeleri gerekiyor?

teşekkürler.

annenin biryere gitmesi gerekmiyo maaş senden kesilince annenin maaşının üzerine kendileri koyar yani annen maaşın 4 / 3 nü alacak babandan kalan maaşın

hak sahibi olarak sadece anne kalmadığı sürece, sizden boşa çıkacak % 25 payın anneye devredilmesi mümkün değil. Yani, anneniz % 50, kız kardeşiniz % 25 pay almaya devam edecek. Sizin kesilen aylığınız onların maaşına eklenmeyecek.

5510 sayılı yasanın 34. maddesi.

Bülent bey hak sahibi olarak sadece anne kaldıgında ve herhangi bir işte çalısmadıgında ne oluyor?

Tek hak sahibi dul eşse, % 75 oranı ile maaş bağlanır

merhabalar..biz de 2 kız 1 erkek 3 kardeşiz ve annemle beraber babamdan maaş alıyoruz. Erkek kardeşim kasım 2013te yaşını doldurduğu ve okula devam etmediği için maaşı kesildi. Ancak bizim maaşlarımızda herhangi bir artış olmadı. Bir eş 2 yetime tam maaş diye okudum ama erkek kardeşiminki kesildiğine göre bizimkinin artması gerekmiyor muydu ?

thisket,

kardeşten kesilen aylık sizlerin aylığına eklenmez:

hak sahibi olarak sadece anne kalmadığı sürece, sizden boşa çıkacak % 25 payın anneye devredilmesi mümkün değil. Yani, anneniz % 50, kız kardeşiniz % 25 pay almaya devam edecek. Sizin kesilen aylığınız onların maaşına eklenmeyecek.

5510 sayılı yasanın 34. maddesi.

Üst Alt