Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim maaşı alan kişi sigortalı olarak çalışabilir mi?

AruT

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar, yetim maaşı alan.. raporuyla sigortalı biryerde çalışabilirmi ? tekrardan emekli olabilirmi ? yetim maaşı kesintiye uğrarmı ?

1 Ekim 2008'den sonra bağlanmışsa yetim maaşınız hem çalışıp hem yetim maaşı alamazsınız.
1 Ekim 2008'den önce bağlanmışsa emekli maaşı alana dek devam eder..
emekli olduğunda kesilir..

1 ekim 2008 den önce bağlanmışsa , hem yetim maaşını alır.. hemde bir yerde sigortalı çalışır.. doğrumu ?

emekli olduğundada yetim maaşı kesilir... doğrumu anladım ?

Arkadaşlar bu konu için sgk başkanlığına dilekçe ile başvurmuştum gelen cevap şu şekilde

T.C.SOSYAL GÜVENLİK KURUMUBASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
Sayı:B.13.2.SGK.0.63.00.02/08.11.2010
Konu:03.11.2010 Tarih ve 112923 numaralı başvurunuz.

Sayın: BAYRAM KORKMAZ
Soru: 04.09.1978 doğumlu ve %60 oranında ortopedik özürlüyüm. 1996 yılından beri babamdan taraf bağkur'a bağlı yetim aylığı almaktayım. bağkur no:xxxxxxxxxxxx tahsis no:xxxxxxx sorum şu: özel sektörde asgari ücretle işe başlarsam aldığım yetim aylığı kesilirmi.

Cevap: İşe başlama tarih itibari ile yetim aylıgınız kesilir. Bilgilerinizi rica ederiz.

Basın ve Halkla İlişkiler MüşavirliğiBilgi Edinme Birimi

Ben de Kısmet'İn aktardığı gibi biliyorum.

Memuriyete dair de Hasan Tahsin beyden bi alıntı:

önemli olan 2008 yılından önce memur olmanız ve yetim aylığını almaya başlamış olmanızdır.
Hiç bir problem olmadan kendi kurumunuzdan emekli oluncaya kadar yetim aylığını alabilirsiniz,

hem yetim maasının 2008 den önce baglanmış olması gerekıyor hemde memuriyete 2008 den önce başlamıssa kesilmiyor tahsin beyden alıntıdan anlaşılan yani yeni işe girenlerinki kesilir.

Arkadaşlar bakınız yetim aylığı derken sadece SSK'lı anne-babasından dolayı malul olduğundan dolayı alınan yetim aylığını kastediyoruz, yani bağ-kurlu olan anne-babasından dolayı yetim aylığı alanlar 1 ekim 2008 den önce vaya sonrasında olsalar da çalışarak yetim aylığını alamazlar.

Bu hak sadece SSK lı anne-babasından dolayı 1 ekim 2008 den önce bağlanmış yetim aylığı alanları kapsar ve onlar emekli oluncaya kadar bu maaşı alırlar ve emekli olunca yetim aylıkları kesilir.

yanlız işede 2008 yılından önce girmiş olmaları gerekir dimi

hayır, yetim aylığının 1 ekim 2008 den önce bağlanmış olması yeterlidir.

Benımde bu gunlerde basıma boyle bı durum geldı yardımcı olursanız sevınırım.
21.05.12de engellı kadrosundan bı yerde ıse basladım ıse gırmeden 1 gun once sgk ya dılekce yolladım babamdan aldıgım ogrencılıgımden dolayı yetım aylıgının kesılmesı ıcın. 13.06.12 de eve bı evrak geldı SGK dan Aynen soyle yazıyor.
Hakkınızda yapılacak işleme esas olmak uzere 01/10/2008 den once vefat eden sıgortalıların hak sahıbı erkek cocuklarının calısmaları halınde aylıklarının kesılmeyecegınden aylıklarınız odenmeye devam edecek olup ogrencılık durumunuzu gosterır ogrencı belgesıyle Sosyal guvenlık kurumu baskanlıgı emeklılık Daire baskanlıgına adresıne gondermenız Rıca ederım.
babam 96 da vefat ettı ben 2007de maas almaya basladım ayrıca Lıseden 1 sene gıbı bı uzaklasma sorunum oldu ama aksam lısesınde okumaya devam ettım orasıda devletın bı egıtım yerı 2008de aksam lısesınde okurken bı yerde ıse basladım 11 gunluk kısa bı sure calısmam oldu rahatsızlıgımdan dolayı bıraktım Lıse 2 yı aksamda bıtırıp 3de tekrar devlet okuluna gecıp okulu bıtırdım suan Acıkogretımde okuyorum.
Sormak ıstedıgım Ben bu maası almaya devam edermıyım evrakta boyle yazıyor ama hıc ısıme sınmedı Yardımcı olursanız bılgınız varsa Sevınırım..

Umut, sorun olmadan maaşı almaya devam edebilirsin... Ayrıca sana gönderilen o yazıyı da kaybetme. Olur ya bir sorun çıkarsa, dayanağın olur o daç

Merhaba, 2001 ocak ayından beri bağ-kur'dan babamın vefatından dolayı yetim aylığı almaktayım. 13 aydır da bi işyerinde sigortalı çalışmaktayım, yetim aylığım kesilmedi, bu durum evlenince evlenme ödeneği alırken karşıma nasıl çıkar

faizi ile geri alırlar. işe başladığını bildir. bana yeni para ile 50 bin tl. geri ödeme geldi. bu memlekette çalışmak suç sayılmakta...

Bağkur'dan yetim aylığı alanlar SSK'lı çalışmaya başladıklarında Yetim maaşları kesilir. Benim bilgim bu yönde.

Arkadaşlar bende yetim aylıgı alıyordum.1979 dan beri.1996 da sigortalı işe girdim sonra belediyede işçi ve sözleşmeli mühendis olarak çalıştım.daha sonra da 2013 te tarım bakanlıgında mühendis memur oldum.bu durumumu sosyal güvenlik kurumuna ankakaraya bildirdim.gelen cevap şöyle 2008 den önce yetim aylıgı aldıgınız için almaya devam edebilir ve emekli olunca kesilir.kendi dilekçem ve onların cevap dilekçesi bende duruyor.

Evet MUHENDIS, 1 ekim 2008'den önce dul/yetim aylığı bağlananlar için söylediğin şey doğrudur. Bilgi için teşekkürler. Ama bu tarihten sonra vefaat eden kişi üzerinden dul/yetim aylığı alınması söz konusu olduğunda durum farklı...

Merhaba Benimde bir sorunum var işe başladıgımda dılekce göndermiştim babamdan aldıgım aylıgın kesılmesı ıcın gelen cevapta 1 Ekım 2008'den önce aldığım için maaşım kesilmesi gelen yazıda birde şu yazıyordu 1 ekim 2008 den önce aldığım için kesilmiyceği ama öğrenci belgesini her dönem gönderilmesi yönünde 25 yaşına girdim ondan dolayı mı kesildi maaşım acaba ? birde ekim 2008 den öncede alıyordum ben bu maaşı madem normalde kesilmiyor benimkini neden kesmişlerdir acaba ? yardımcı olursanız sevinirim.

Bende babamdan yetim aylığı alıyorum ve 4 senedir de sigortalı çalışıyorum. Benimde maaşım 1 ekim 2008' den önce. Maaşım kesilmedi benimde. Yalnız az önce alo 170 aradım ve babamdan bağ-kur yetim aylığı aldığımı ve şuanda sigortalı olarak çalıştığımı ve maaşım kesilmediğini sordum. Onların da bana verdiği cevap kesilmesi gerekiyor dediler.
Şimdi benim ne yapmam lazım....

Rakamlı nick ben bir maaş aldım gidip söyledim kesilir dediler.Aldığın maaşı faiziyle alırlar dediler.Aldığım maaş 250 tl idi bir sene sonra gelen ceza 900 tl.Hemen kestir

Büyü seninde mi 2008' den önceydi peki. Ben şunu anlamıyorum neden o zaman yukarıda arkadaşların ve BÜLENT bey'in dediği gibi 2008 den önce alanların kesilmiyor da bizim kesiliyor. Bende 2008' den çok önceleri almaya başladım. Yani arasında ki fark nedir ?

Onlar bagkurlu değil galiba.Bende 2000 yılından beri alıyordum işe girince kestirmek lazımmış.Bende araştırdım içinden çıkamadım cezayı yiyince akıllandım:)

Hımmm.... Anladım diyorsun ki kestirmekten başka çare yok. temem, o zaman hemen kestireyim.. TEŞEKKÜRLERRR büyyüüüü :)

Rica umarım ceza gelmez:) Sen hemen araştır borcunu.İnşallah bir şey yoktur

inşallah büyü yha yoksa var yha yandımmm :):)

babam ssklı ben de ssk li idim.şimdi devlet memuru emekli sandıgıyım.en iyisi dilekçe ile ankayara baş vurmak.ildeki bazı memular işi bilmiyor.ben bunun sıkıntısını çok yaşadım.ildeki memur ve müdür bile bilmiyor..dilekçelerimi iadeli tahaatülü gönderdim ve örnekleride yanımda gelen cevap ta yanımda.aleyhime bir şey olursa belgelerim var

rakamlı nick özel mesaj kutunu boşalt.Dolu oldugundan gelmiyo cevap

Üst Alt