Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim maaşı alan kişi üzerine araç alınırsa Yetim maaşı kesilir mi?

kutluhan3425

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhaba,
Teyzem şizofreni hastası. Babadan kalma emekli aylığı alıyor. Araç alımı için yüzde 90 engelli raporu alırsa babasından aldığı maaş kesilir mi? Bir de engelli raporu alırsa ayrıca bakım ücreti de alabilir mi?Bu konuları hiç bilmediğimizden yardımlarınızı bekliyoruz.

Babadan kalma emekli aylığı sırf araç alındı diye kesilmez neden kesilsin ki?

kutluhan3425
teyzenin kaldıgı evde kaç kişi yaşıyor.
yetim maaşı alması ebmye engel değl.burda ebmyı engellı(teyzeniz)değil bakımını üstlenene veriliyor.
ebm almanız için enaz %50 ve üzeri TAM BAĞIMLI raporu olması şart ve hane kişi başı gelir şartı tutacak.başvuru yaptıktan sonra eve heyet gelıo incelemede bulunuo ve size gereklı bilgileri veriolar
araç işine gelirsek .araç 2022 ve vakıflar muhtaçlık maaşlarında maaşların kesılmesıne sebep oluo ebmde durum nasıl bılmıom

https://www.engelliler.biz/forum/20...-engelli-ve-muhtaclik-maaslari-kesiliyor.html

Cevaplar için teşekkürler. Merak ettiğimiz asıl mesele şu: Teyzem şizofreni sebebiyle psikoloji bölümünden alacağı rapor yüzünden yetim aylığı kesilir mi? Aslında mantıken bir alakası yok ama öyle bir tereddütleri olduğundan kesin öğrenmek için bilgilerinize ihtiyaç duydum.

Üst Alt