Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim maaşı alan kişinin 2022 maaşı alabilmesi..?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Annem %94 engelli raporu var ve ağır engelli. Sadece babasından kalma sgk'dan yetim aylığı 350 TL para alıyor. 2022 Maaşını alabilir miyiz?

2022 maaşını alamazsınız sgk dan emekli aylığı alan kişiler engelli aylığı alamazlar miktara bakılmaz engelli aylığının şartlarını okumanız yeterli size ben açık ve net bir bilgi verdim.
1-anneniz için sgk ya sigortasız çalıştırıldığı için dilekçe ile tesbit isteyin ve kaza tutanaklarını verin orda iş verenin bir aydır yanımızda çalışıyor demesi yeterli yazılı ifadede
2-annenin alacağı iş göremezlik aylığı kabaca 1500 tl eder ve kaza tarihnden itibarende birikmiş olarak alır
3-sgk bildirim yaperken bir ay deyin maluliyet için iş mahkemesine gitmeniz gerekli bunun için 1800 gün gerekli buda şu an için annenizde yok ispat ile iş mahkmesine dava açmanız gerekli şahit v.s. lazım bunlarda zaman alıyor ispatlamınız halinde primler yatırıldığında malulende emekli olabilir ama iki aylık olduğunda hem iş göremezlik hem maluliyey olacak ya düşük olan aylık yarıya inecek
4-anlaşmak istemiyorsun diyelim annenin yaşı itibari ile tazminat hesabı yapılır bunlarıda yazman gerekir sen diyorsun maddi durumumuz sıkıntıda anlaşmayı yapıp onların teklif ettiğinden biraz daha fazla isteyebilirsin ama diğer noktada sgk ya maluliyet tesbiti isteyin
ben sana yarıcı olmak istiyorum sen cevap bile vermiyorsun elindeki hastane evraklarını tutanakalrını al birde eve noter çağır işlerimi iş kazası ile ilgili tüm işlemleri şu cocuğum vekil tayin ettim diye noterden yazı aldır o evrak ile git bağlı olduğunuz sgk nın iş kazası servisine ve iş kazasına bağlı engel durumunun tesbitinde bulun gerisi zaten gelir diğer noktada da anlaşsan bile her imzladığınız evrağı dikkat edin

hilal72;
Merhaba

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Ben sizin her yorumunuza cevap veriyorum. Öncelikle nakit 180 bin tl karşı tarafla uzlaşıp ardından sizin tavsiyeniz ile SGK ya giderek başvuruda bulunacağım. Hayırlısı olsun.
Peki iş görememezlik maaşı ile yetim maaşı beraber alınıyor mu?

yılmaz,
Alınan yetim aylığı 2022 düzeyine Çıkar ve şartlar uyarsa evde bakım maaşı da alınabilir

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Veli_70;
Yetim aylığını artırmak için bimer üzerinden rapor ve dilekçe yazarak gönderdim. Bakalım nasıl sonuçlanacak.. Yardımınız için çok teşekkür ederim.

mehmetcanyılmaz aynen öyle yap. Tarbzonlu adlı arkadaşa şöyle bir dilekçe yazmıştım. bunu kendine uyarlarsın. https://www.engelliler.biz/forum/20...si-alan-2022-maasi-alir-mi-2.html#post1780695
-mka yukarıda bu konuyla ilgili linki vermiş zaten. dilekçe de o linkin 2. sayfasında. Trabzonlu ile olan mesajların hepsi 2017 tarihli:)
ayrıca Trabzonlu'nun sorularını ve ona verdiğim cevapların da hepsini oku.

annenin aldığı yetim aylığı 350 liraymış.
rapor oranı % 94
bu rapor oranıyla alabileceği 1 aylık 2022 aylık miktarı ise 529, 82 TL
annenin aldığı yetim aylığı 1 aylık 2022 aylığından düşük olduğu için 529,82 TL'ye yükseltilecektir.
en kısa sürede BİMER üzerinden dilekçeni gönder.

Kalem;
Teşekkür ederim abla allah razı olsun senden.. Bilgim yoktu bütün yorumları okuyarak başvuru yaptım. Gelişmelerden haberdar edeceğim.
Hayırlı akşamlar.

iki maaş birden alınmaz iş göremezlik bağlandığında yetim aylığı kesilir zaten yetim aylığının miktarı düşükmüş siz anlaşma yapmadan önce hemen sgk nın iş veren servsine gitmeniz lazım bunun anlaşma ile alakası yok diğer yandan 05057754447 bu benim avukatımın telefon numarası firuzan hanım onu ara o uzman bu konularda ona balıkesirden hilal hanım verdi telefonunuzu diye söyle anlat durumunu tek tek izah et ne yapmalıyım de diye sor en mantıklı akıllı yol avukata danışmaktır.

hilal72

SGK'ya gittim bir sürü evrak verdiler ve başka evraklar istediler. Bütün evrakları hazırlayıp dilekçem ile tekrar gideceğim ama görevlilerin söylediğine göre en az 1 sene sürer deniliyor.

Teşekkür ederim.

Sürer ama birikmiş olarak alırsınız

Kalem

Abla merhaba

yetim aylığının en düşük alınan 2022 maaşına göre ayarlamak için dilekçe ile raporu ankaraya gönderdik ve bugün düzeltildiğini gördüm çok şükür. Ancak 60 TL eksik hesaplanmış gibi görüyorum.

Gelen bilgiler aşağıdaki gibi;

Aylık Tutarı 539.51
Birikmiş Aylık Tutar ı71.74TL
Ek Ödeme Tutarı 30.57
Kesinti Tutarı 15.48

Toplam'da 570,08 TL yapıyor. 3 ile çarptığımızda 1.710 TL ediyor ancak benim annemin rapor oranı %94 yani 1.772 TL olması gerekmiyor mu?

mehmetcanyılmaz bu konuyla ilgili açtığın başlık vardı: https://www.engelliler.biz/forum/20...maasi-alan-kisinin-2022-maasi-alabilmesi.html
bu konu çok bilinmediği için burada kaynamasına gönlüm razı değil. o yüzden bu mesajınızın linkini verdiğim başlığa taşınmasını isteyin yöneticilerden lütfen.oradan devam edelim.

hesabın yanlış. annenin aldığı yetim aylığı rapor oranına göre alabileceği 1 aylık 2022 aylığından düşükse aldığı yetim aylığı alabileceği 1 aylık 2022 aylık miktarına yükseltilir. annenin de aylık yükseltme işlemi yapılmış. annenin aldığı yetim aylığı 1 temmuz itibariyle 566,49 TL'ye yükseltilebilir. annenin de yetim aylığı 2017 yılının ikinci altı ayı için 566,49 TL'ye yükseltilmiş olmalıdır.
2022 aylık miktarları için bkz:https://www.engelliler.biz/forum/20...iktarlari-ve-muhtaclik-siniri-belli-oldu.html

Merhaba babamın maaşını alacağım fakat benden önce annem alıyordu ve annem vefaat etti tek hak sahibiyim ben başvuru yaptım annem önceden 690tl alıyormuş şimdi ben almak istiyorum haziranda başvurdum hala gelmedi kağıt sizce ne kadarı bağlanır bana Kalem hanım siz cevap verin 🙏🏾

Bayan

babanızın maaşını bilmediğimiz için ne kadar alırsınız bilemeyiz maaşından faydalanacağınız babanızın maaşının yarısını alırsınız.tek çocuk % de 50 sini alır kanun bu.

babanızn maaşı maaşı 1500 liraysa 750 lira alırsınız.ben tek çocuk değilim ama bende yetim maaşı alıyorum 1 yıldan fazladır. 3.ayda başvuru yapmıştım bazı evrakların hatalı olması yüzünden 7.ayda bağlanmıştı.sürekli alo 170 arayıp durumumu anlatıp evraklarımı takıp ettim evraklarda hata olmasa 1 - 1.5 ay daha erken alırdım.gerçi problem değil başvuru yaptığınız aydan itibaren bağlanan ay'a kadar geçen süredekileri birikmiş,toplu olarak veriyorlar.

ben tek olmadıgım için alan anne ve kardeşimden belli bi kesinti olduğu için bağlanma arasında gecen o 4 aylık sürede anne ve kardeşimden yapılan kesintiyi benim birikmiş maaşdan kesip geri kalan farkı verdiler.

siz tek çocukmuşsunuz sizde bişi olmaz doğrudan bağlanma sürecinde birikenin hepisini alırsınız.yoğunlukdan gecıkmezse 3 4 ay kdar sonra belkıde daha erken alırsınız bana 1 yılda sürebilir demişlerdi.siz alo 170 i arayıp durumunuzu bildirin noksanlar var mı belgler ilgili yere varıkmı alayını öğreniyonuz ve duruma göre müdahale edip erken alıyonuz yoksa çok daha fazla süre bekleyebilirsiniz.

sürenin erekn ya da geç olması birazda evrakalrınızı takip etmenize bağlı.

Üst Alt