2022 maaşını alamazsınız sgk dan emekli aylığı alan kişiler engelli aylığı alamazlar miktara bakılmaz engelli aylığının şartlarını okumanız yeterli size ben açık ve net bir bilgi verdim.
1-anneniz için sgk ya sigortasız çalıştırıldığı için dilekçe ile tesbit isteyin ve kaza tutanaklarını verin orda iş verenin bir aydır yanımızda çalışıyor demesi yeterli yazılı ifadede
2-annenin alacağı iş göremezlik aylığı kabaca 1500 tl eder ve kaza tarihnden itibarende birikmiş olarak alır
3-sgk bildirim yaperken bir ay deyin maluliyet için iş mahkemesine gitmeniz gerekli bunun için 1800 gün gerekli buda şu an için annenizde yok ispat ile iş mahkmesine dava açmanız gerekli şahit v.s. lazım bunlarda zaman alıyor ispatlamınız halinde primler yatırıldığında malulende emekli olabilir ama iki aylık olduğunda hem iş göremezlik hem maluliyey olacak ya düşük olan aylık yarıya inecek
4-anlaşmak istemiyorsun diyelim annenin yaşı itibari ile tazminat hesabı yapılır bunlarıda yazman gerekir sen diyorsun maddi durumumuz sıkıntıda anlaşmayı yapıp onların teklif ettiğinden biraz daha fazla isteyebilirsin ama diğer noktada sgk ya maluliyet tesbiti isteyin
ben sana yarıcı olmak istiyorum sen cevap bile vermiyorsun elindeki hastane evraklarını tutanakalrını al birde eve noter çağır işlerimi iş kazası ile ilgili tüm işlemleri şu cocuğum vekil tayin ettim diye noterden yazı aldır o evrak ile git bağlı olduğunuz sgk nın iş kazası servisine ve iş kazasına bağlı engel durumunun tesbitinde bulun gerisi zaten gelir diğer noktada da anlaşsan bile her imzladığınız evrağı dikkat edin