Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yetim maaşı alırsam kızımın evde bakım maaşı kesilir mi?
Hanedeki gelire dahil edilecek kişilerin tüm gelirleri toplanıp, dahil edilen kişilerin sayısına bölündüğünde 467 TL'den azsa, yetim maaşı doğrudan engel değil almanıza. Ancak gelir değişikliğini bildirmelisiniz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müdürlüklerine..
cazador, boşanma olayı sanırım evde bakım aylığından sonra gerçekleşmiş. Bu durumda almasanız da alacagınız nafaka hesaba katılır. mahkeme tarafından belirlenmiş bir nafaka söz konusu çünkü. Ayrıca velayet sizde mi olacak? hanede kişi sayısı değişikliği gundeme gelmiştyir boşanma sebebiyle.
Ayrıca bir yetim aylığından da bahsediorsunuz.
Dolayısıyla hem gelir değişikliklerinin, hem boşanma işinin, hem varsa adres değişikliği gibi birçok durumun yeniden degerlendirilmesi gerekecek. Sizin de adres, kişi ve gelir değişikliklerini vaktinde Kurum'a bildirmeniz şart.
O yüzden evde bakım aylığı aldıgınız Kurum'a gidin ve bu gelişmelerden haberdar edin. Durumunuz yeniden degerlendirilir ve şşartlarıız uygun bulunursa aylığınız devam eder.