Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim maaşı alırsam kızımın evde bakım maaşı kesilir mi?

cazador

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
yüzde 95 özürlü kzım var bakım aylığım var eşimden boşanıyorum..nafak yazıldı ama almıyorum..babamdan emkli maaşı üvey annemle paylaşmayı düşünüyorum...kızımın maaşına yansırmı acaba......

cazador, boşanma olayı sanırım evde bakım aylığından sonra gerçekleşmiş. Bu durumda almasanız da alacagınız nafaka hesaba katılır. mahkeme tarafından belirlenmiş bir nafaka söz konusu çünkü. Ayrıca velayet sizde mi olacak? hanede kişi sayısı değişikliği gundeme gelmiştyir boşanma sebebiyle.
Ayrıca bir yetim aylığından da bahsediorsunuz.

Dolayısıyla hem gelir değişikliklerinin, hem boşanma işinin, hem varsa adres değişikliği gibi birçok durumun yeniden degerlendirilmesi gerekecek. Sizin de adres, kişi ve gelir değişikliklerini vaktinde Kurum'a bildirmeniz şart.

O yüzden evde bakım aylığı aldıgınız Kurum'a gidin ve bu gelişmelerden haberdar edin. Durumunuz yeniden degerlendirilir ve şşartlarıız uygun bulunursa aylığınız devam eder.

Kızınızla tek mi kalacaksınız ailenizle mi kalacaksınız bilmiorum. Ama yeni hanenizdeki bakmakla yukumlu bireyleirn gelirleri araştırılacak. O yüzden bakmakla yukumlu bireyler ve gelir hesabı için şurayı dikkatle inceleyin:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Gelir kriterleirnizde sorun yoksa kuruma derhal gidip gelişmeler hakkında bilgi verip bildirim yükümlülüğünüzü yerine getirin.

Üst Alt