Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim maaşı alıyor olmak atanmaya engel midir?

Meltem 39

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar!benim uzun zamandır aklımı kurcalayan konu şu ki:rahmetli babamın emekli maaşından yetim maaşı alıyorum ekpss de atama olduğunda herhangi bir kuruma atanırken emekli yetim maasi alıyor olmak engel sayılır mi?

Öyle şey olur mu hiç
Yüksek puan aldınız galiba ☺

Bekledigimin altında geldi bir ihtimal atama zamanında atanirsam şayet durduk yere onume engel koymalarını istemiyorum sadece🤔benimki biraz kuruntu oluyor sanirim🤗

İnşallah atanırsınız
Yeter ki yanlış sağlık raporu falan olmasın
Başka hiç bir şey de sorun olmaz

Raporda ağır engelli ve sosyal yardım yazıyor bide oranı daha ne gibi istekleri olur ki?gerçekten bilmiyorum ne isterler diye🤗

Ruhsal bipolar falan yazmıyor demi
Zihinsel gruptan girenler olmuş da

Yetim maaşınız aldığınız rahmetli babanız SSK (eski adıyla) lı ise siz de memur olarak Emekli Sandığı (eski adıyla) mensubu olarak hem yetim maaşı hem de memur maaşını alabilirsiniz. ANCAK; bu durum rahmetli babanızın 2008 öncesinde vefat etmesi ve yetim maaşını 2008 den önce bağlatmış olması şartıyla geçerlidir. (Sizin yetim maaşınızın 2008 den öncesinde bağlanması şart mıdır, kesin emin değilim ama mutlaka rahmetli babanızın 2008 öncesinde vefat etmiş olması gerekir.) Eğer babanızın sosyal güvencesi Emekli Sandığı ise siz memur maaşının yanında yetim maaşını maalesef alamazsınız, bu durumda işe başladıktan sonra derhal yetim maaşını kestirmeniz gerekir.

Herhangi bir işe başlarsanız yetim maaşı kesiliyor diye biliyorum. Memur olurken değişiyor mu bu durum.

Edacano
Alıntı Yapılan Kişi: adamo
Babanızdan dolayı yetim maaşınız babanız SSK lı ve maaşın 2008 den önce bağlanması şartlarıyla kesilmez taa ki siz emekli olanadek. Ters cevap verip arkadaşımızı kötüleyenlere yazıklar olsun diyorum. Bu devletin verdiği bit HAK tır; siz kimsiniz de saçma sapan şeyler söylüyorsunuz!!!!!!!!!!!!! Üstelik babası yaşasaydı bu arkadaşımıza maddi manevi destek olacaktı; babası bunu öldükten sonra DEVLET aracılığıyla maaşından 1/4 hisse vermiş çok mu?

Son düzenleme:
2008 sonrası için o halde gecerli evlilik olursa ya da işe girerse kesiliyor.

Üst Alt