Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim maaşı alıyorum, bunu 2022 maaşı seviyesine yükseltmek için ne yapmam gerek?

ALEYNA

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
malmudurğülü bağkur için sevik vermedi . bende ankaraya telefon ettim ve yetim maşımı özürlü maşının seviyesine yuksetmek istiyorumdedim ve bana öyle bir yasanın olmadını söylediler ve bağkur maşını kesip. özürlü maşı malatmamı söylediler. benimde dairem var özürlü maşı verirlermiki? saygılarımla.

arkadaşım yetin maaşı özürlü maaşı seviyesine yükseltiliyor bunun için bağlı olduğun sgk müdürlüğüne git durumu anlat belki memurların haberi yoktur öyle bişi yok deseler bile ısrarcı ol
istersen sgk bilgi edinme servinden konuda bilgi iste gelen cevabın çıktısını al yanında olsun

Sosyal Güvenlik Kurumu'na aşağıdaki dilekçeyle birlikte başvuracaksın. Almış olduğun yetim aylığı 2022 seviyesine yükseltilecek.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

SOSYAL SİGORTALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İl Müdürlüğüne​

.…… T.C. kimlik, ….. Bağ-Kur numarası ile 1479 sayılı Kanun gereğince çalışamayacak durumda malül bulunmam nedeniyle Kurumunuzdan yetim aylığı almaktayım
2022 sayılı Kanunun Ek 1 inci maddesi ve SGK Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı'nın ilgili genelgesi (Sayı: B.13.2.BKG.0.11.00.02/364114, Tarih: 16/05/2008) gereğince tespit edilecek özürlülük durumuna göre tarafıma fark aylık ödenmesi hususunda gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim.
Tarih
Ad soyad
İmza​
Adres
Not: İstersen genelgenin (bkz) çıktısını da yanına al ki, bıdı-bıdı eden memurun gözüne sokabilesin :)

yetim maaşını 2022 yüksekltmek için mal müdürlüğüne gitmek şart mı direk devlet hastahanesi gitmek yeterli mi

arkadaşlar ben ikinci kez bağkur yetim aylığımı özürlü maaşı seviyesine yükselttim.önce bağkura gidip dileçe veriyorsunuz.onlar mal müdürlüğüne yazı yazıyor.mal müdürlüğü sizi hastaneye sevk ediyor.aldığınız raporu tekrar mal müdürlüğüne götürüp resmileştiriyorsunuz.ondan sonra elden veya malmüdürlüğü kanalıyla bağkura gidiyor.sonra ankara sonra cevap.ikinci kez yükselteli henüz 1 ay oldu .müraacat tarihinden itibaren de rapor kabul edilirse aradaki farkı birikmiş olarak alıyorsunuz.

direk hastahaneye gidip rapor alıp sgk ya versek olmaz mı neden araya mal müdürlüğü giriyor

aradaki farkı bağkur değil de sgk 2022 aylığındanlar. selam ödüyor.şimdi rapor alsanız bile büyük ihtimalle sizden tekrar rapor istenecek.çünki benden başvurudan sonra iki kez rapor istendi bende inatla her istediklerinde raporumu zor zahmet aldım.bir de açıklamalı rapor istiyorlar.sonunda uğraştığıma değdi.henüz para mı alamazsam da kasım ayından itibaren zamlı alacağım.kolay gelsin

mal müdürlüğündeki adama ısrarla sgk yetim maası yükseltmek için kullanacağız raporu diyorum 2022 alırsanız yetim maasınız kesılır diyor anlatamadım adama

serkan 005 yazıda kayma olmuş.ne kadar aylık alıyorsunuz .rapor oranınınız kaç. siz sgkya başvurun malmüdürlüğündeki memur mecburen işleminizi yapacaktır.direk hastane raporu verirseniz tekrar raporla uğraşırsınız selamlar

yakınım %70 engelli sgk dan 220 lira yetim maaşı alıyor aynı engel düzeyindekiler 2022 den 345 alıyorlar aynı sevıyeye yükseltilmesini istiyoruz

aynı durumdayız.benim yeni raporum yüzde seksendört ve maaşım yükseldi.bence hemen bugün başvurunuzu yapın .başvuru tarihinden itibaren rapor kabul görürse aradaki farkı birikmiş olarak alırsınız.

sgk ya gidildi şimdide mal müdürlüğüne gidilecek ozaman

sgk mal müdürlüğüne yazı yazacak mal müdürlüğü sizi çağıracak ve hastaneye sevk edecek

Üst Alt