Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim maaşı bağlandığı için evde bakım aylığım kesilir mi?

bekone

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
5
İyi günler eşim benim üzerimden bakım aylığı alıyor bende hem babam hem annem vefat ettikleri için yetim maaşı alıyorum 5 bin Lara civarında çünkü annem bağkur babam SSK emeklisiydi ben bu yetim maaşını alınca bakım aylığı kesilir mi evde 4 kişi kalıyoruz 2 çocuk eşim ve ben

bekone , Merhaba
Evde bakım maaşı gelir krıteri kişi başı 2835.60 TL 01.01.2022 için
5.000/4 = 1250 Tl kişi başı düşmektedir
Gelir kriteri altında kaldığından Evde bakım maaşınız kesilmez almaya devam edersiniz , Hem merhum babanız hem de merhume annenizden doğan maaşı da alabilirsiniz.
Merhum Babanıza, Merhume Annenize Cenab-ı Allahtan rahmet siz yakınlarına başsağlığı dilerim.

[FONT=sans-serif] bakım aylığı kesilir [/FONT]

aykut35 Hayır bakım aylığı kesilmez. !
Az yukarıda sebebini ve sebeplerini gerekçeli ve dayanak göstermek kaydı ile açıkladım.

Benim Bildim Kesilir diye Biliyorum ama dorunu öğrenmesi gerek . kiritelleri geciyor.

aykut35 Kişi başına düşen gelire göre hesap ediliyor, az yukarıda aylık kişi başına düşen miktarı açıkladım, soruyu soran Sayın katılımcı her iki maaşın da toplamının 5 Bin Tl olduğunu beyan ettiğine göre Evde kendisi, eşi , ve 2 çocuğu olduğunu hal böyle olunca 5.000 /4 = Kişi başına düşen miktar 1250 Tl olmaktadır, Yani mevzuatta aranan ( 2835.60 TL )'nin altında kaldığından !
Evde bakım maaşı kesilmez.

Eşinin maaşıyla yetim maaşlarının toplamını 4 e böl kişi başı 2835.60 TL yi geçmiyorsa bakım aylığı kesilmez. Ama maaş almaya başlayınca bildir sosyal hizmetlere.

Üst Alt