Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yetim Maaşı için başvurdum. Ne kadar zamanda kaç Lira bağlanır?

maynaq17

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Annem yeni vefat etti emekliydi kendisi SGK'dan.

Öğrenciyim yaklaşık 15gün önce SGK'ya yetim aylığı bağlanması için başvurdum. 1 tane kağıt doldurdum verdikleri + öğrenci belgesini verdim. Fakat suana kadar elime ulaşan bir bilgi olmadı
bugun kendim gittim SGK'ya bana önümüzdeki ayın 19'unda PTT gidip kontrol etmemi istedi yani kısacası net bişi demediler verdikleri cevap beni tatmin etmedi. Kesin olarak nerden öğrenebilirim suanda basvurum hangi aşamada bağlandımı bağlanmadımı maas ilk sorum bu olacak.

2. sorum ise annem babam ayrılmışlardı çok onceden abim var 26 yasında zaten yani demek istediğim annemin tek hak sahibi benim bu durumda annemin maaşının % kaçını alırım ayrıca annem 1000TL gibi bir maaş alıyordu yani asa yukarı ne kadar bir maaş alırım.

Sorularımı yanıtlarsanız sevinirim. İyi forumlar.

Ogrenciyim diye bende yetim maasi aliyorum babamdan dolayi 6kardesiz ama tek okuyan benim ben aliyorym ve annemde emekli maasi aliyor babamdan ben suan 240tl aliyorum sende en az bu kadar alirsin diye düşünüyorum tabi senin durum daha farkli ve sgknin sitesinden sorguladigimda maas felan yatip yatmadigi ne kadar yattigini gorebiliyorum

Süreci turkiye.gov.tr adresinden de görebilirsin diye tahmin ediyorum. Orada sağlık durumuna dair ya da maaş durumuna dair bilgi girildiğinde sürecin olumlu geliştiğini anşarsın...

Tek hak sahibiysen % 50 olarak bağlanır. Bu da sanırım 400 TL gibi bir aylığa denk gelir.

Üst Alt